Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1781463 пати)

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3780
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #12765 на: 04 Април 2023, 17:49:48 pm »
А лосос здрава храна е? :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #12766 на: 04 Април 2023, 17:55:29 pm »
Лосос во Норвешка се јаде, кај нас пипер и патлиџан е домашна храна. Види колку пари им е свинско во Норвешка, а колку е Лосос.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5559
« Одговори #12767 на: 04 Април 2023, 17:56:34 pm »
Абе луѓето и од статус ќе си умрат побрзо овде. Лососот бил 2500 илјади,  голем к$р ако е,  секој нормален чоек со 20 грама мозок не би платил ни 10 денари за кило лосос оти е ранет со се живо од пестициди/антибиотици, иљадниници риби начукани во еден квадрат скоро и да не изгледаат на лосос од шо се измутирани,  ама просто македонче мисли ќе го вози филмот дека домородец од Аљаска го фати на тапа специјално за него, а не дека фарман. Оти не чинат домашните риби шо се  миљарда пати поздрави макар и крап од канализација од Вардар или црна, или пак ситна риба како ослич,  скуша, ама не се вози филм со неа.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14294
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12768 на: 04 Април 2023, 19:17:06 pm »
Подобро е половна гума дљ изрендљш на пица и да јадиш него ли Лосос ама ок.
Истотака со премиум гума си сигурен и не треба да се прилљгодваш на условите на патот.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #12769 на: 04 Април 2023, 19:27:24 pm »
Свежа туна е 11.500ден. за кило :-X

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12770 на: 05 Април 2023, 02:15:21 am »
Аматери, зимска гума се трга после Ѓурѓовден, што се заебаате секоја година со тоа кој-прв...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6453
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12771 на: 05 Април 2023, 07:18:56 am »
да речеме дека стандардна димензија премиум гума е 25 000 денари(за четири) ако ја возиш 5 сезони тоа се 5000 денари годишно подели ги тие пари на месечно ниво и ке се замислиш дали можеш или не можеш да си ги дозволиш истите у превод(~400 денари месечно)

Ова е најслабиот муабет воопшто.  ;D
Ај додај го на ова, месечно за премиум акумулатор, месечно гарнитурата дома поквалитетна, нешто подобра клима итн... и ќе дојдиш до сума дупло поголема него што заработуваш.

Како само за гуми за колата да живееме, има и други трошоци во животот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk
« Одговори #12772 на: 05 Април 2023, 10:12:35 am »
Така е, ама разликата меѓу понеквалитетна и поквалитетна гарнитура не е разлика меѓу живот и смрт или проаѓање со помалку повреди и повеќе повреди или ич повреди.

Гумите се единствениот контакт кој колата од 1.5 тони во која се возиш ти, твоето семејство и твоите деца ја има со подлогата. И повторно, никој тука не вика да се купат најскапите, најпремиум гумите. Само советуваме да се избегнуваат најбуџетарските, најевтините гуми. Од очигледни причини.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1414
« Одговори #12773 на: 05 Април 2023, 12:01:05 pm »
Аматери, зимска гума се трга после Ѓурѓовден, што се заебаате секоја година со тоа кој-прв...

Две коли, во меѓу период на едната имаш зимски, на другата летни, па во зависност од температурата си бираш кола за денот

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5559
« Одговори #12774 на: 05 Април 2023, 12:56:38 pm »
Јас цепам така, корсата зимски,  меганот летни, Еден комшија подолу има така новичко bmw 7 со 20ки бандаши,  за на зима си има купено Opel Agila со зимски,  вероватно колку еден бандаш со гума на бемвето вреди цела, ако не и помалце :D

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6453
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12775 на: 05 Април 2023, 13:00:45 pm »
Така е, ама разликата меѓу понеквалитетна и поквалитетна гарнитура не е разлика меѓу живот и смрт или проаѓање со помалку повреди и повеќе повреди или ич повреди.

Да, ама тука на форумов повеќето од луѓето имаат проблеми со кичмата него сообраќајки.
Гарнитурата и тоа како е битна.  ;D

#сезаебавам

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10969
  • 430i
« Одговори #12776 на: 05 Април 2023, 13:55:16 pm »
на крај, пак ќе испадне секој во рамки на своите можности и потреби

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #12778 на: 05 Април 2023, 15:06:55 pm »

Две коли, во меѓу период на едната имаш зимски, на другата летни, па во зависност од температурата си бираш кола за денот

Тек па гума кога ќе ти се оштети, или ќе ти ја исечат, па ќе мора да купиш две... и така два пати во 3 години барем ја лично.

Мене лично, најболен трошок ми е купување нови гуми.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3780
« Одговори #12779 на: 05 Април 2023, 15:16:35 pm »

Тек па гума кога ќе ти се оштети, или ќе ти ја исечат, па ќе мора да купиш две... и така два пати во 3 години барем ја лично.

Мене лично, најболен трошок ми е купување нови гуми.

Буџет гуми земај :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"