Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1781460 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #12750 на: 04 Април 2023, 00:04:54 am »
Првиот брејк тест е во Голф 7, хендлинг тестовите се во Голф 8. Друга е бојата на колата, се гледа и во ентериерот. А ни Голф 7 немаше мануелна рачна.

Еве од наш тест фотка:

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12751 на: 04 Април 2023, 00:51:36 am »
@zeroSignal кажи ми што прави на 4:19 со десната рака и десното раме?
Да не има од точак монтирано кочница? ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12752 на: 04 Април 2023, 01:42:06 am »

Потчешнуе змијата, па и ти... што си запнал толку, сите имаме право на тоа.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2220
« Одговори #12753 на: 04 Април 2023, 01:57:22 am »
А ни Голф 7 немаше мануелна рачна.

Класен, нешто си грешка ти. Има Голф 7 со мануелна рачна.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6751
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12754 на: 04 Април 2023, 07:00:42 am »
Нема голф 7 со класична рачна.
Инаку ја имав добри гуми Кинфорест УХП со [mention]Sase_91 [/mention] ги тестиравме но се разочарав кога на една Х6 видов друга УУХП гума и земав ги продадов ставив петлас.
Сум имал секскви гуми, нови, половни, бренд или средно ниска класа. Најмногу е до шоферот, искуството, рефлексот, способноста да одлучи во тоа мало делче од секундата како да се извади од ситуацијата. Лоша гума и лош шофер се рецепт за катастрофа, добра гума и добар шофер од друга страна даваат сакодоверба повеќе од што треба и се добитна комбинација за инциденти.
200+ еур од гума у мојата димензија на патишта како нашиве каде што големи се шансите да ја скинеш или ја оштетиш болат многу, затоа луѓето ставаат средна класа, која што и не е така криминално лоша од типот на сава и слични. Долга и широка е за гумиве, може со денови да се дискутира и на крај секој ќе купи тоа за кое што има пари у моментот.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #12755 на: 04 Април 2023, 07:21:29 am »
Голф7 нема мануелна рачна неговиот брат октавија мк3 имаше мануелна рачна ама сега и новава октавија мислам дека нема.

Еднаш пробав на снег при 20км/ч да ја активирам рачната и од тогаш сфатив никогаш повторно да не го правам тоа. Така да ликот на видеото можеби си ги почешал мадињата ама рачната на таа брзина сигурно не ја активирал.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5935
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12756 на: 04 Април 2023, 07:37:44 am »
И ја еднаш пробав да ја активирам на асфалт, аирбегот со фацата ќе го пуштев…
Значи да не пробувам?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk
« Одговори #12757 на: 04 Април 2023, 07:48:00 am »

Леле Рачнагејт.

И да крева рачна, небитно. Тоа не го менува фактот дека буџетарските гуми се објективно, мерливо, секојдневно полоши. Да не речам ср*ње кроз густо грање.

Отсутен Astra 08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 181
« Одговори #12758 на: 04 Април 2023, 11:08:22 am »
Нема голф 7 со класична рачна.
Инаку ја имав добри гуми Кинфорест УХП со [mention]Sase_91 [/mention] ги тестиравме но се разочарав кога на една Х6 видов друга УУХП гума и земав ги продадов ставив петлас.
Сум имал секскви гуми, нови, половни, бренд или средно ниска класа. Најмногу е до шоферот, искуството, рефлексот, способноста да одлучи во тоа мало делче од секундата како да се извади од ситуацијата. Лоша гума и лош шофер се рецепт за катастрофа, добра гума и добар шофер од друга страна даваат сакодоверба повеќе од што треба и се добитна комбинација за инциденти.
200+ еур од гума у мојата димензија на патишта како нашиве каде што големи се шансите да ја скинеш или ја оштетиш болат многу, затоа луѓето ставаат средна класа, која што и не е така криминално лоша од типот на сава и слични. Долга и широка е за гумиве, може со денови да се дискутира и на крај секој ќе купи тоа за кое што има пари у моментот.

Dobra guma kolku tolku go eliminira nevnimanieto na dobar/los vozac. Nikoj ne vika pa ni na testot ne kazuva kupi conti ili druga premium guma ama da ne stavaat najevtinite.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2749
  • Слобода или смрт
« Одговори #12759 на: 04 Април 2023, 14:47:53 pm »
Na korsata vozev novi mischelin (korsata 2000 evra gumite 450). Na civicot vozam novi pireli. Ako nemas pari za dobri gumi ednostavno ne treba da poseduvas avtomobil.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #12760 на: 04 Април 2023, 15:56:18 pm »
Na korsata vozev novi mischelin (korsata 2000 evra gumite 450). Na civicot vozam novi pireli. Ako nemas pari za dobri gumi ednostavno ne treba da poseduvas avtomobil.
tuuu pa sam kje se vozis niz grad ?Zaboravi da kazes deka tie sto nevozat premium gumi treba po 100 kamsici po grb i zabrana vo bilo koj market ili moll vo drzavava...Neka crknat odrodenite so evtini gumi.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1839
« Одговори #12761 на: 04 Април 2023, 16:31:13 pm »
Како и да ја вртиме кој е у право нема да се најде али кога пазарот нуди нешто што со тестови докажува дека е безбедност за 5-10 колку и да се порценти поголеми тогаш вреди да размисли човек, кај нас балканското искача на виделина јер од денеска за утре сакаме да купиме све ако малце разумно се управуваат со финансиите ке искочи на виделина дека и така не се скапи. да речеме дека стандардна димензија премиум гума е 25 000 денари(за четири) ако ја возиш 5 сезони тоа се 5000 денари годишно подели ги тие пари на месечно ниво и ке се замислиш дали можеш или не можеш да си ги дозволиш истите у превод(~400 денари месечно)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6751
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12762 на: 04 Април 2023, 16:39:13 pm »
Прееска седиме со @Sase91 и @Luki Junior и правиме сценарио како би реагирал ако се збоде некој у мене одзади и излезам надвор и видам дека тоа е човекот што ги купи половните КИНФОРЕСТ УХП хај перформанс тајр со 8мм шара од мене. Многу сум се смеел

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #12763 на: 04 Април 2023, 16:58:03 pm »
Nekoj da dade lokacija od Radisani toj vulkanizerot da odam da smenam gumi na meckata nemi se frla pak 1500 denari kaj tipceto karsi forca kaj Goce studenskiot

Ја претера тој кај Гоце Студенскиот. Поскап е од Мотоцентар.
Плус се црепови у понашање.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2749
  • Слобода или смрт
« Одговори #12764 на: 04 Април 2023, 17:13:37 pm »
tuuu pa sam kje se vozis niz grad ?Zaboravi da kazes deka tie sto nevozat premium gumi treba po 100 kamsici po grb i zabrana vo bilo koj market ili moll vo drzavava...Neka crknat odrodenite so evtini gumi.

Интересно ми е што луѓето не сфаќаат дека за сиромашните нема:

1. Здравство. Недај боже да се разболиш ако немаш пари. Ќе си умреш како куче. Ама не тоа не е важно.
2. Храна. Она што се продава во маркет за раја воглавно е ѓубре од храна. Ако сакаш да се храниш нешто подобро (органски зеленчук и овошје, риба, квалитетно месо) во македонија требаат минимум 800 евра за храна месечно по човек. Не претерувам 800 се бидејќи кило лосос стигна до 2400 денари за килограм! Ама не тоа не е важно си бутаат луѓето макарони 4 денари поефтини и копани од бразил.

Значи да резимирам на рајата им е одземена можноста да живее квалитетен живот т.е. да се храни добро и да има нормално здравство и за тоа никој не се буни и си го прифаќаат битно е само да се вози увезен крш и ќелави гуми и што би рекле бугарите сичко е точно.