@MartinAlfista Sava All Weather ti e istata shara od Goodyear Vector Gen-3. Samo sto Savata ja imaat po winter napraveno, a Vectorot e poizbalansirana. Proveri i Matador All Weather, slicni pari se. Za malku vozenje nema potreba od 100 seta na gumi.
@Van Ok izvini ne sum te razbral. Ti tvoeto mislenje go spodeluvash kako fakt, pa toa me zbuni. Protiv mislenje nemam problem, mozes sto sakas i kako sakas da mislis
Samo me cudi zosto ne bi mozel da zakocis so allseason guma? Dali mislis deka Michelin Crossclimate + zosto se fativme za taa guma bi zakocila poloso od nekoja noname ili sredna klasa na letna ili zimska guma? Mnogu predrasudi imate.
Do skoro bev samo so letni gumi, ne vozev mnogu i ne mi se isplakjase da stavam dva seta, zima eden mesec kolata parkirana, si brkav rabota so taxi i bus. Otkako staviv allseason pred nekoj mesec nemam nikakov problem, duri mislam deka na temperaturi okolu i pod 0 allseasanot e daleku podobra od mojata letna Goodyear Efficient Grip. Ocekuvam deka nad 25c+ allseasonot da bi bila malku polosa, ama ovde dobivam guma za sekoe vreme. Denes od gaden mraz od parking izlegov bez problem i vozam isto bez problem. So letnata ne mozev od mesto da se pomrdnam a ne pak vozenje.
Allseasanot voopsto ne se losi gumi. Ako si preferiras dva seta, togas top, moze taka e najdobro resenie, ama da tvrdis deka allseason ne gi biva e 100% daleku od vistina. A najcesto takvi tvrdenja davaat luge sto nikogas ne vozele allseason gumi. Eve jas tvrdam ferrari se najtapa koli na svet
I aston martin isto katastrofa