Автор Тема: GPS уреди за навигација и нивни алтернативи  (Прочитано 28339 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
GPS уреди за навигација и нивни алтернативи
« Одговори #45 на: 11 Мај 2012, 19:45:47 pm »
I eden ured plus sekako. Zasto Garmin na primer kogaima i nekoi alternativni varijanti. Primer Iphone, Galaxy... itn.. Ipad, Galaxy TAB.
Ne mozes na Garmin da gledas filmovi, da slusas muzika, da citas knigi, da zboris preku sim, da imas notez, da go imas Siri itn.... Premnogu e ogranicen vo primenlivosta.

Е сега почна да мешаш магариња и козметика...Подобро не пишувај во темаваа, пошо некој ке те истрола осеќам..:D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #46 на: 11 Мај 2012, 20:05:24 pm »
Ш'о трипате...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #47 на: 11 Мај 2012, 20:45:55 pm »
Од кај да фатам да „модерирам“ се прашувам.....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: GPS уреди за навигација и нивни алтернативи
« Одговори #48 на: 11 Мај 2012, 20:51:54 pm »
Ima i eden drug ured koj sum videl e mal tenok i eftin (pod 100EUR). Mozebi i za parite vredi... Ne znam koja marka bese ama imase touch screen - rezistiven de

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #49 на: 11 Мај 2012, 21:09:49 pm »
Јас добив поклон Garmin Nuvi 50 за роденден, и уредчето е фантастично. Не сум сигурен колку кошта, али сигурно не е 250 евра, и би го користел пред телефон за навигација во секоја можна ситуација. Највеќе заради една работа која ја заборавате - ако го користите телефонот за навигација, и ви звони телефон, навигацијата се исклучува.

Дедициран уред е дедициран уред. Исто како што Ајфоун (или па некој андроид уред) никогаш нема да замени DSLR апарат, декстоп компјутер или телевизор, никогаш нема да замени ни правилен навигациски уред.

Од друга страна, сигурно со Ајфоун и навигација на него најлесно ќе најдам гарсоњери во Охрид.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #50 на: 11 Мај 2012, 21:13:13 pm »
Колку испомеша со ДСЛР и десктоп и телевизор... Везе нема со навигација и ајфон. А за да не се натегаме ќе се дрзнам и да објаснам.

1. Ајфондроид неможе да замени телевизор, зошто е мал, ниту компјутер, зошто е непрактичен, ниту дслр, од многу причини.

2. Ајфондоид може да замени наполно уред за навигација, зошто ќе ги даде апсолутно истите можности како и уредот за навигација.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #51 на: 11 Мај 2012, 21:15:45 pm »
Се додека не ти звони некој на телефон, додека ти пичиш 200 на автопат и ради тоа што ти се исклучила навигацијата си го утнал излезот од автопат.

Ајфондроид ќе замени 99%, ама не наполно. И да, како што некој кажа - дедицираните GPS уреди имаат многу подобар GPS рисивер, многу подобро работат кога е облачно или во градски гужви, итн..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #52 на: 11 Мај 2012, 21:19:05 pm »
И имаат факин` пристоен дисплеј, нити е преголем (како таблет) нити е премал (како телефон).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #53 на: 11 Мај 2012, 21:33:17 pm »
Класен јас дур возам со навигација ако ми звонат и не ми се збори спуштам и си продолжува навигацијата ако ми се збори дигам зборам и кога ќе спуштам пак имам навигација. иГО примо има мултитаскинг опција на иОС така да не е тоа проблем меѓутоа се сложувам со тоа дека неможе да се спореди со уред дизајниран специфично за тоа. Од друга страна лани во Тирана мене супер ми избрка работа ајфонот 7 дена 350 км поминав натаму наваму со многу малце грешки.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #54 на: 12 Мај 2012, 00:59:38 am »
Taka nesto e i moeto iskustvo. Sum nemal nekoj problem so NAV.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #55 на: 12 Мај 2012, 04:43:01 am »
А БЕ БУГАР, КОЈ ДЕЛ НЕ ТИ Е ЈАСЕН???

ГАРМИН Е НАВИГАЦИОНЕН УРЕД.... ТОА МУ Е ЕДИНСТВЕНАТА НАМЕНА ... Што споредуваш 400-500 Е таблет, со навигационен уред???

Какво филмови гледање дур возиш? Какви книги читање?
Моето DVD кое го имам во кола, САМО ЕДНАШ ставив да гледам филм, да ми помине време, ме фати гужва на враќање од Србија кај нашиве во Табановце ...

Тој до тебе ке гледа филм дур ти возиш и нема да ти прави муабет?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #56 на: 12 Мај 2012, 09:20:50 am »
Pa tocno toa. Garmin e navigacski ured I SAMO TOA. A alternativni resenija od tip Iphone, Galaxy.. se mnogu podobri zasto OSVEN navigacija imaat i drugi opcii. Inaku IPAD 1 e eftin, IPAD2 isto taka ne e skap (proveri po internet) a Iphone 4s poleka se doblizuva do Iphone 4 na cena... Garmin e tuka nekade 350 EUR ! Vidi na EBAY sto moze da se najde vo USA za tie pari. Ako bides uporen i Iphone 4s mozes da najdes sekako (treba srekja) i posle stavas od tie karticite za otklucuvanje i imas SVE so tebe (vo kola, nadvor, doma ...).

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #57 на: 12 Мај 2012, 09:27:42 am »
Бугар, ја утињаш поентата. Никој не вели дека мултифункционалните уреди нема да ти завршат работа. Нема да ја завршат подобро од dedicated уред, факт. И факт е дека ќе земеш Гармин или некој конкурентен, ако имаш потреба за тоа, т.е. ако патуваш често. Ако не, ќе ти заврши работа било кој аЈфон, Галакси итн.

Како подобро ќе заколеш мајмун во Конго, со Рамбо нож или со Швајцарко ноже? :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #58 на: 12 Мај 2012, 09:30:47 am »
Vo Kongo nozevi nema tuku ima polesno resenie - Maceta !

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #59 на: 12 Мај 2012, 09:40:00 am »
Епа со мачета или со Швајцарко ноже?
Пошто во Швајцарското ноже покрај отварач за конзерви, вино, штрфцигер, УСБ има и ..... нож :)