Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Дечки колку реално би требало да трае едно полнење со фреон? Лани летото ми полнеа (или само дополнуваа?) сега забележав дека не дува доволно ладно. Лани раката да ја држеш ќе ти замрзне а сега едвај се осеќа.Исто ме интересира и има ли различни типови на фреон или нешто грешно сум разбрал?
Треба да трае барем 2-3 години.Проблемот е што во возилата од технички причини се употребуваат и црева, кои имаат и одредена пропустливост.Доколку порано од тоа се појави неисправност, треба при полнење да се стави и флуоресцентна боја, како со специјална ув ламба би се открило местото на пропуштање.Има разни типови на фреон.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Нека ти стават во фреонот боја, поефтино е и ќе покаже за брзо време, каде пропушта...Ти не превезуваш храна, така да термално гледање и 50000 евра не мора да трошиш..