Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 204017 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: Клима
« Одговори #60 на: 22 Јуни 2012, 11:32:36 am »
Таман работа да не ти лади, вчера бев нешто службено до Струмица во кола без клима ... разлика, тоа треба да се доживее ;D ;D ;D колку и да можеш ваљда ќе се спасиш ;D ;D ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #61 на: 22 Јуни 2012, 11:33:50 am »
Уф си го јадел. Јас завчера бев до Кичево, и со клима ќе испцркавме, камоли без :D :D

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #62 на: 22 Јуни 2012, 11:44:54 am »
Најверојатно имаш недостаток на фреон или е дотраен фреонот, јас кога ја зимав ксарата не ми се допаѓаше како лади климата па со продавачот се договоривме да ја среди климата па да ја земам, го обновија фреонот во сервис и одма се осеќаше голема разлика.

Здравје прво земи си ја, па потоа на проверка, ем ќе се научиш во каква состојба ти е клима системот :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #63 на: 22 Јуни 2012, 11:52:06 am »
Значи може да биде и стар. Тоа јас незнаев, не сум запознаетсо тие работи. Иако порано работев слична работа со пунење фрижидери со фреон ледомати и сл. Ама никад не сум се заинтересирал. Се до сега :D :D

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #64 на: 22 Јуни 2012, 18:01:48 pm »
    Kaj mene se javuva nekoj metalen silen zvuk koga posle podolgo vreme ne e pustena klimata t.e. preku edna vecer .Verovatno e nekoja spojka koga uklucuva.Sto mislite kako bi mozel sam da go resam ili da baram care na majstor.Inaku si ja brka rabotata i posle prvicnoto krak vo tekot na denot normalno ladi i si ja brka rabotata ako se izzeme deka na momenti koga uklucuva prilicno mu ja zema silata na motorot.

Отсутен joker

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #65 на: 25 Јуни 2012, 21:59:20 pm »
За сите што имаат проблем со климата ова не би требало да се пропушти:
http://mk.kolektiva.net/skopje/kontorla-i-prochistuva-e-na-klima-uredot-va-vashiot-avtomobil.html

Не сакам да им правам реклама... но навистина одлично завршена работа. Машината самата си работи, прво го празни целиот фреон, при самото празнење го мери колку е, целиот систем се вакуумира, и мери дали го губи вакуумот, на крај полни фреон колку што треба да има по спецификација за возилото. Плус се наплаќа 300 ден за 100 г фреон. Мене ме фати 510 + 300 = 810 денари за проверена и полна клима. И дечките се фер дозволуваат користење на купоните пред да заврши понудата. Секоја чест!

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #66 на: 14 Јули 2012, 18:46:50 pm »
Здраво дечки,

Дали е можно полен филтерот да предизвикува лош мирис кога ја уклучувам климата ? Трае некое време, и после се е во ред, ама мн. лошо мириса на почеток. Патем, филтерот последно е сменет кај нова година од прилика.

Поздрав :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #67 на: 14 Јули 2012, 18:52:41 pm »
Да, али сосема е можно да имаш жив свет во цевките за клима. Побарај по продавниците за авто-козметика чистач за клима уред. Со сигурност знам дека има во Атомем и не е многу скап.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #68 на: 14 Јули 2012, 18:57:41 pm »
Фала ти Зиро на советот, само штета што не сум од Ск. :) Ке пробам да побарам низ Охрид/Струга некаде да најдам ваков препарат.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #69 на: 14 Јули 2012, 18:58:28 pm »
Види по Лукоил бензинските, ми се чини и од Wurth имаше некој, малку поскап, ама си брка работа

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #70 на: 14 Јули 2012, 18:59:33 pm »
Имаш влага во системот. Пушти до крај и нека седи така. И после секое пуштање клима, последните минута време пушти до крај и изгаси ја климата. Пред да ја изгасиш колата.

Толку од бесплатните совети....

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #71 на: 14 Јули 2012, 19:01:25 pm »
Влага има, ама ако има и жив свет (fungi fresci) тогаш се јавува миризба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #72 на: 21 Јули 2012, 12:43:27 pm »
Ај да не отварам нова тема да ве прашам тука.
Во последно време кога ќе пуштам клима,обртаите почнуваат да варираат,а вчера дури и ми угаси колата,дали е нешто до климата или,што може да биде...

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг: Problem so klima
« Одговори #73 на: 22 Август 2012, 13:06:57 pm »
Пак јас со нов проблем :(

Откако пред окоу 2 месеца ја наполнив климата со нов фреон уље и боја, ми ја проверија и тогаш и после 1 месец пак никаде не покажа дека испушта, сега ми настана нов проблем. Кога ја вклучам компресорот почнува да вади некој чуден звук како да тропа, како да е нешто изместено или разлабавено. Но не е каишот или компресорот да е лабав туку нешто внатре во компресорот тропа.
Има ли чаре и дали се исплаќа да се вади да се проба пошто мислам дека е доста работа додека се извади (бектра б)?

Присутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Problem so klima
« Одговори #74 на: 22 Август 2012, 19:35:52 pm »
Некој затегач на каиш кој е во редот со каишницата на климата, или пак самиот компресорски лагер на климата.