Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1814806 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Десното рамо ти е изместено?

Да.

Идеш во теретана?

Да, не правам ствари од кои што ми се појавуваат болки или ми прерипува рамото. Проблем имам само со кревање позади глава наведнат кај што ми се појавува болка наеднаш. Проблемов го имам подолго време ама не ми сметал баш.

Да.

Десното рамо ти е изместено зошто цело време си на компјутер и со десната рака го држиш маусот.
Ако застанеш пред огледало ќе видиш дека десното рамо и ти е пониско, тоест не си симетричен.

Не изгледа несиметрично или е неприметно.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
u PM ... vo spienje mi se izmestila na levoto ramo nekoja zila/muskul...cekav da se vrati samiot mrdav masirav nekese...bev preeska kaj ali  da me namesti... zdravje mi zema od krckanje i masaza ali eve mozam da ja krevam rakata nagore pak...

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Да.

Идеш во теретана?

Да, не правам ствари од кои што ми се појавуваат болки или ми прерипува рамото. Проблем имам само со кревање позади глава наведнат кај што ми се појавува болка наеднаш. Проблемов го имам подолго време ама не ми сметал баш.

Епа од искуство можам да ти кажам дека страњето ти е од вежбање без постојан надзор од тренер (посебно во првата година), неправилно дозирање на тежините и недостаток од корекции во техниката. Нема заебавање со дигање тегови, а ти најверојатно (како и јас) си дигал премногу за моменталната сила и кондиција.
И кај мене е едвај видлива несиметрија. Јас не најдов чаре а се влечев по доктори и по терапии. Ќе ти кажам тоа што ми го кажаа и мене, остави билдинг пред да се заебеш уште повеќе и вежбај само кардио вежби. За тоа една Total gym справа ти е доволна, нормално и планинарење и велосопед... Повеќе и онака е само за курчење, плус штетно (на долги патеки).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Овие со "надзор од тренер" вежбаат. :) :) :) :) Па пак ќе погинат некој ден.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Само што проблемот со рамото ми е од последнава година негде, а вежбам 4 и пол години. Чим нема спас ќе вежбам дур не ми падне раката ;D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Само што проблемот со рамото ми е од последнава година негде, а вежбам 4 и пол години. Чим нема спас ќе вежбам дур не ми падне раката ;D

Pa ti smeni raka, povezbaj malku i so drugata :) :) :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Не си играјте играчки со "поправање", луксација е сериозен проблем (од искуство) и бара добар доктор и неколку недели физикална.
Pred mene Turan na trojca im ispravi neramni ramenja od koi edno bese 7-8 godisno detence i edna vozrasna zena.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Еден мој пријател на времето имал проблеми со кичмата. Отишол на местење кај некој местач, вика ме легна на една маса и почна да ме стиска, го стиснал силно и следно што се сеќава е утредента се разбудил во болница, не ги осеќал нозете. Јас го видов по две години откако се случила случката, не одеше како што треба. Местачот му го пукнал пршлен.... така да не си играјте со тие работи

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Трагедија. Но нема друг начин, мора да се намести изместен пршлен. Мора да се намести за да продолжиш нормално со живот.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
За здравјето се работи:
Homeopathy 'treatments' must be labelled to say they do not work, US government orders
http://www.independent.co.uk/news/science/homeopathy-treatments-must-be-labelled-to-say-they-do-not-work-us-government-orders-a7429776.html?cmpid=facebook-post

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Зарем не е очигледно? Заговор на биг фарма, поткупената мејнстрим академска јавност (со чест на ретките исклучоци!), том круз, ммф и медлин олбрајт. Неќат да бидеме здрави пошто ќе им падне прометот. Кажаа на globalresearch.ca и RT.

Тоа што америчката влада вика дека хомеопатија не функционира е најдобар доказ дека хомеопатија функционира!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Хомеопатија:

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Трагедија. Но нема друг начин, мора да се намести изместен пршлен. Мора да се намести за да продолжиш нормално со живот.

Се согласувам, ама не би дозволил да ми мести „местач“ кичма.