Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1614015 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Ех сименс

Кај мене во ординација имаме ртг апарат за ретроалвроларни снимки сименс купен пред 20 год на старо, предходно бог знае колку време е користен и од кого. Кај нас досега не е расипан, а старо е преку 40 год ко ништо

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Not a valid youtube URL
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Обично не читам вакви работи ама ова го зачитав. Па добро бе, ај да не знаеш да го излечиш, ама и со сила да го умреш?

http://novatv.mk/index.php?navig=8&vest=24867&cat=2&fb_ref=Default

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Страшно.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
И пак никој нема да одговара за ова, пак ќе се заташка, и ќе си свирка народов. Тоа е уште поголемото проклетство.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #1700 на: 14 Октомври 2015, 07:49:49 am »
Веднаш добиле кривична родителите колку што разбрав.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
nesum imal iskustvo so doktori dosega za poteski bolesti, no skoro imav i mislenjeto sto prethodno go imav se potvrdi...
nekni majkami ja odnesovme na urgentno so stomakot imase problem, da ne dolzam dojde edno dete velat doktorot toj bil koj sto uste mlad i zelen ja prati na infektivno... Tamu se cudat sto i zosto kaj niv ja prepratile , utredenta ja pustija bez nikakva dijagnoza...

Svativ deka nisto ne ni razbrale ja odnesov u privatnana bolnica, tamu zaklucija deka e splet creva i operacija za 2 dena zenata se spasi... Privatnite bolnici gi soobraa doktorite sto vredat ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Privatnite bolnici gi soobraa doktorite sto vredat ...

Тоа беше и целта на здравствените реформи. Да останат здрави само оние што имаат пари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
pazi istava operacija nadvor bi cinela 20-25% pomalce, ee raboti mafijata dodeka narodot ... :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
За жал, полека но сигурно треба да почнат да се одбегнуваат некои од јавните здравствени установи - ако не за сè, тогаш барем за некои процедури.

Конкретно - земање крв и правење крвна слика. Да се направи тоа во државна болница е процедура која сигурно би траела неколку часа и би се изгубил најмалку еден работен ден. Истата процедура (со упат и доплата од цели 175 денари) ја завршив во Авицена за нецели 10 минути, а резултатите ми беа достапни преку интернет во текот на денот, без да треба да одам таму пак во гужва за да си ги земам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #1705 на: 14 Октомври 2015, 13:08:41 pm »
Дури и нудат приватните здравствени установи матични еден ден од неделата лабараторијата да (авиценевци рецимо) да дојдат локално кај матичниот. Да не се акаш подалеку од матичниот. Одамна ова се практикува. Секако одма по мејл стига до матичниот а потоа и до тебе.
Иста цена нормално.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
За жал, полека но сигурно треба да почнат да се одбегнуваат некои од јавните здравствени установи - ако не за сè, тогаш барем за некои процедури.

Конкретно - земање крв и правење крвна слика. Да се направи тоа во државна болница е процедура која сигурно би траела неколку часа и би се изгубил најмалку еден работен ден. Истата процедура (со упат и доплата од цели 175 денари) ја завршив во Авицена за нецели 10 минути, а резултатите ми беа достапни преку интернет во текот на денот, без да треба да одам таму пак во гужва за да си ги земам.

Пази, во Авицена имаат направено игротека за ако одиш со детенце. Бевме да правиме крвни слики на клинциве, на приемно најавија дека има дојдено деца.
Дојде сестра облечена во шарен мантил (балони, мики/мини), за рака и во игротека. Ги анимираше и ги боцна без да осетат. На крај им даде балон и чоколоатце. Не знаев дали сум во Холандија или Македонија.

Децава ме прашуваат кога ќе одиме пак да се боцкаме пошто веќе им се издишале балоните.
Секоја чест!

За споредба, кога се боцкавме во Јане Сандански, кабриолет го направивме од дерење. Џабе и мазење и пазење и лажење.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Ееее а се прашувам чиви се приватните болници .... :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
На реформаторите на државното здравство.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
Како што здравството ни е аут, така и судството и администрацијата се распад систем. Затоа предлагам да се отвори тема и за нив.
Зини да ти кажу.