Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1440610 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
па тоа значи дека постјано можат сите да ги драпаат на тој начин... ке ти ги земат парите, ќе направат нешто лолку да се каже и после по меил ке ти се извинат... а парите аш.. ги нема више. они завршиле работа а ти свиркај си...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
па тоа значи дека постјано можат сите да ги драпаат на тој начин...

Па можат, ама неќат, пошто ако постојано тоа го прават - брзо ќе ги дознаат и ќе им пропадне бизнисот, не?

Кога нема гаранција - нема. Таква си е таа работа.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Cryo ili bilo koja druga firma odkoga ke potpises dogovor i ke platis 150€ ti davaat paketce vo koe ima sterilna oprema za vadenje na krvta od papocnata vrvca. Posle poragjajot ginekologot so opremata od paketot vadi krv od papocnata vrvca i togas mislam deka bese vo rok od 48 saati da se transportira do mestoto kade sto ke bidat cuvani, i tamu od krvta gi dvojat maticnite kletki i ako ima pomalce od nekoj broj vikaat deka e neuspesno, e sea koj e kriv ginekologot sto ne izvadil dovolno krv, transportot ili tie tamu, toa nikoj nemoze da znae, baska oni so dogovorot se zastiteni od vakvi raboti (nikogas ne se vinovni).

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
И ние сме со клетки од првото дете во криосејф (или сејв?) Успешна презервација и од папочна и од плацента. Јас сеуште не сум убеден дека тие пари се корисно вложени. За второто дете не сочувавме клетки, бидејки компатибилни се овие, иако крио фирмиве пробувАат да ти ги соберат парите и за втора бременост.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
И ние сме со клетки од првото дете во криосејф (или сејв?) Успешна презервација и од папочна и од плацента. Јас сеуште не сум убеден дека тие пари се корисно вложени. За второто дете не сочувавме клетки, бидејки компатибилни се овие, иако крио фирмиве пробувАат да ти ги соберат парите и за втора бременост.

Ме испраи жена ми. БиоСтем се нашине...http://www.biostem.com.mk/
Презервација од крв и од ѕидот на папочна врвца.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
Деновиве како послободен со работа се растрчав да го средам проблемот со половината  т.е. со дискусите поточно кое ме мачи еве од лани скоро година дена ......Поминати ми се сите докторски прегледи сега сум во рацете на физиотерапевтите па да видиме што ќе биди. Исто сакам да изразам голема благодарност до "aleksandarbt" кој ми препорача добар физиотерапевт во Битола  :) ..... 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Си ја утнал темата.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
а да не е малку претерана приказнава и добро измислена за популарност? 3 месеци со комплетно зашиен ректум? браво за финтата....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига

Па таа 3 месеца од каде серела?
Знаејќи какви неписмени идиоти работат по порталиве, не ме чуди ако испадне дека е новинарска грешка а не докторска.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5297
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Џонтра, употреби малку фантазија!  ;)

Прво го имаш ова:
Цитат
Два дена после хирушката интервенција, пациентката се пожалила дека нешто чудно и се случува...

А потоа ова:
Цитат
Пациентката била пуштена на домашно лекување и после три месеци побарала помош од лекар онколог, кој ја упатил на второ мислење во Универзитетската Клиника за Абдоминална хирургија. После снимањата, лекарите забележиле дека ректумот е поврзан со гениталниот орган на жената, додека анусот е целосно затворен.

Значи ако отвор 1 е затворен, но е поврзан со отвор 2... тогаш тоа што мора да излезе, а не може да излезе од отвор 1, ќе продолжи кон...  :-X
Дап, мислам дека е јасно на што мислела пациентката кога се пожалила дека „нешто чудно и се случува...„.

edit: oва ме потсетува на еден филм...
Цитат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9031
абе кое срање е ова невидено,

завечра се вратив дома после 2 дена поминати во Градска(онаа кај собрание) после една така мала хируршка интервенција, болницата внатре личи на санаториум

искрено лугето (доктори и песонал) им симнувам капа како работат во тие мизерни услови. Болницата се распага внатре, лежев 2 дена од кои еден поради спинална анестезија не смеев да се мрднам.

лугето барем тие со кои имав контакт јас беа екстремно лубезни и колку што можат ти помагаат, ама неможат да ти помогнат
-тоа што никој не им ја поправа сиалицата во купатило и не гледаш ништо а одвај одиш,
-тоа што имаат недоволно помагала, да ти го олеснат периодот на опоравување
-тоа што душеците на креветите се мизерија и те убива грб после еден ден лежење а ти не смееш да мрдаш.

тоа што министерот ги третира како идиоти а да не се тие и толку ке нема од било каква медицинска нега. Е затоа ке си одат сите што можат, затоа се накурчени зошто се убиваат од учење и жртвување во животото за да станат нешто а некој ги прави будали. да не правам муабет кои мизерни плати ги земаат а толку треба да ти угодат.

еден куп млади деца има кои работат и бесплатно само зада научат динар не им даваат а после им е криво што бегаат. тоа е тоа

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
Татко ми покоен работеше 20 години во Градска болница... немој не ме терај да раскажувам за раководството на болницата, аман немој.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Не те тера :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.