Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1440550 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
Цитат
средства од Буџетот на Република Македонија за формирање на Центарот за традиционална кинеска медицина со седиште во Штип

Немам коментар

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Некој има ли некакво поголемо познавање и/или искуство со банки за матични клетки достапни кај нас?
На кој принцип функционираат? Има некои веродостојни или све се преваранти?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Ете, некој локално малку повеќе се позанимавал со хомеопатија..

http://www.vice.com/rs/read/homeopatija-lecnje-secernom-vodicom

Отсутен velestrumf

• Легенда
Некој има ли некакво поголемо познавање и/или искуство со банки за матични клетки достапни кај нас?
На кој принцип функционираат? Има некои веродостојни или све се преваранти?

Никој??
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Za maliot (2011 god.) zemavme paket od Cryo Save samo za maticni kletki a imaa i opcija tkivo da zadrzat ama se doplakjase use nekolku stotki. Gore dole site nudat isti uslovi: cuvanje na dve lokacii, posle 18god doplata za ponatamosno cuvanje …

Отсутен velestrumf

• Легенда
Зошто баш Cryo Save? Зошто не некој друг? Или тогаш немало други?

Аналогно гледано, сите осигурителни компании ти го нудат мање-више истото (осигурување на кола, исплата на штета), ама не сите се исти така?

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
I dalecnata 2011 :-) imase poise firmi sto nudea ista usluga. Za cryo se odlucivme po preporaka na drugarka koja zivee vo Brisel i kao nejzini prijateli tamu cuvale maticni kletki. Inace i kaj nasive prijateli e podeleno mislenjeto dali treba, dali netreba, nekoj cital nesto nekoj naslusnal nesto, ama generalno i kaj doktorite sto prasuvavme ne bea ni za ni protiv cuvanje na maticni kletki.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Јас колку што знам, нема нешто негативно во чувањето матични клетки. Арно ама, пошто во све постојат поише преваранти отколку било што друго, малце фаќа вуна... Еве на пример, кај нас сега се присутни Precious Cells (Бритиш), BioSave (Vita34 - Дојч), CryoSave (појма неам) и ваљда уште некои други, па ме интересира дали некој има некакви подетални сознанија за било кој од нив.

Ако сакаш и можеш, би те замолил да ми пуштиш некои подетални информации во врска со пакетот вие што сте го избрале во CryoSave (може и по ПП). Унапред благодарноС :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
http://en.wikipedia.org/wiki/Cryo-Save

"Cryo-Save is Europe's largest cord blood bank with over 250,000 samples stored. It is based in Zutphen, Netherlands and operates in over 40 different countries. Certified laboratories and processing facilities can be found in the following locations: Arabia, Belgium, Germany, India and South Africa. Cryo-Save is a founding member and sponsor of ITERA. The company is listed on the Amsterdam Stock Exchange."

Чим е на берза тешко дека е превара.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Велештрумф, Cryo-save Македонија ми е многу блиска фирма и сите вработени се мои блиски пријатели/колеги/соработници. Нема заебанција со Cryo-save. Може да појдеме заедно во Вторник ако сакаш, јас и така имам состанок за некој проект таму.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Jaс ги одбрав Крио-сејв за малиот,за жал презервацијата била неуспешна. Кога сакав да ми се објасни малце постручно зашто не успеало бидејќи се претставив дека сум медицинско лице и разбирам по 1-2 работи околу клетки,никогаш повеќе не добив ни мејл ни повик,само откачување.
Отидов таму по препорака на мој ептен близок,фрлив 150е-200е и така.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Која фирма ја работела екстракцијата и транспортот на клетките?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Треба да проверам дали ми стои мејлот. Има година ипол од тогаш,не ми текнува.
-J.Clarkson

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Jaс ги одбрав Крио-сејв за малиот,за жал презервацијата била неуспешна. Кога сакав да ми се објасни малце постручно зашто не успеало бидејќи се претставив дека сум медицинско лице и разбирам по 1-2 работи околу клетки,никогаш повеќе не добив ни мејл ни повик,само откачување.
Отидов таму по препорака на мој ептен близок,фрлив 150е-200е и така.

чекај малку... сакаш да ми кажеш дека ти земале 200 евра, неуспешно го направиле својот дел од работата и те откачиле за навек?

за 200 евра, поставувам ТНТ пред влезна врата, ако ме одјебе некој....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Отприлика толку,150-200 мислам дека беа. Ти го ставаат тоа во договор,немаш каде. Си се потпишал.
-J.Clarkson