Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1466068 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
Поише секс и шетање, помалку стрес.

1. Чек
2. Чек
3. Се трудам ама тешко иде :)

4. Не газирано, не алкохол, не мрсно, не зачинето, не пецива...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
4. Не газирано, не алкохол, не мрсно, не зачинето, не пецива...

Ааааа не, ја оќу да си умру... Без тпчка 4 не фала.... терајти вие даље :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Газирано и зачинето не се прифаќа. Мрсно и пецива со пола уста... А алкохол одма се откажувам!!! :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Ебати животот така, повеќе стрес ќе имам од што ќе се нервирам дека не можам да си ги приуштам ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7339
разновидна храна која се конзумира со умереност е рецепт за долгогодишен живот

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
Силна му е душата на тој кој не е под стрес во Македонија ...

8 од 10 Македонци живеат под стрес, двајца не живеат во Македонија :D

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Ајде малце и ја да се умешам у муабетов, ама од другата страна пошто сум доктор :)
Не може да има бесплатно здраство,сфатете го тоа. Кај нас има лоша политика  осигуран неосигуран бесплатно у болница. У америка прво те прашуваат бр. На осигурсње па после што те боли каков проблем имаш.

А кај нас у државна појше ќе плагтиш за паркинг ако лежиш една недела отколку за цела операција.

Со овие плати никогаш нема да има услужлив медицински персонал.
Колку пари толку музика

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3832
^Америка е единствена држава од западниот свет која нема бесплатно здраство. Пример во Велика Британија во државните болници и ти враќаат пари ако си дошол на болница со јавен превоз.

Сеа не знам ти колку земаш али платите се соодветни со стандардот. Не можи да зема доктор во Македонија исто пари со доктор во Британија.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7436
дечки, стоматолог кој работи во ова време???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Затоа итните случаи на север ги носат во Канада наместо во Америка зошто во Канада прво им ги спасуваат
животите а после ако имаат пари им наплаќаат. Америка не е веќе тоа што беше. Америка не е веќе репер за тоа што е добро. Во Америка луѓето умираат на улица и во ходници и никого не го боли за тоа.

А како што се сеќавам вие докторите сте сите под Хипократова заклетва, без обзир на платите. Што е мојот татко крив кој 40 години години плаќаше за здравство и од кого докторите земаа плата а сега остана инвалид поради медицинска негрижа и три пати ќе го загубеше животот од истата причина.

Него и вие докторите си ја имате мувата на капата.

Никој, сите мислат дека се во Америка каде тече мед и млеко :D Наместо да работат тие си ги трошат парите по кафиќи. После здравството не чинело...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Сеа се под Хипокритова :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7436

Никој, сите мислат дека се во Америка каде тече мед и млеко :D Наместо да работат тие си ги трошат парите по кафиќи. После здравството не чинело...

Богами никој... барав на гугл, вртев телефони ама слабо/ ццццц, нема ни еден дежурен забар -.-

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Го скрши а? ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Нашиве мамини и татини фраерчиња мислат дека ако нисвните се доктори дека и они треба да бидат доктори и да живеат доживотно во луксуз.
Не сфаќаат дека да бидеш доктор значи да служиш за доброто на луѓето и да имаш чиста совест. Доктор кој е нечесен, совеста му е нечиста нему не може да му се довери човечки живот.

Пример за оние доктори на клиникине нека бидат една група доктори кои цела своја кариера работат во ургентната амбуланта (немаат ни ургентен педијатриски центар) во институтот во Козле. Таму секој ден доаѓаат критични случаи какви што не можете да замислите, каде на клиниките не ги ни прифаќаат. Среќа на децата кои ќе бидат таму примени.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Da druze pod hipokratova zskletva sme ,arno ama platata doktorska opst lekar e 22000 denari i koga ja ke dojdam na pr. Kaj tebe u ducan da si kupam leb i mleko sekogas si plakam, ili pak ako sakam da si kupam zimski gumi 205-55-16 x4 ke mi rebaat 2 plati .

Sega druga matematika fakultet 6,5 godini x 2400 marki( deuche) smetaj sam za kolku godini ke gi vratam. Kaj e Hipokrat ovde?

Toa sti lugeto placaat cel zivot osiguranje zdrastveno a koga ce im pritreba nikogas ne vazi e druga prikazna. Osiguranjeto treba da bide kako kaj kolite na pr.osnovno samo pregldi, sakas drugo+ poveke ke placas medecno ako sskas Kasko ako treba i so helihopter od doma ke te zemat....

A ova so uk, neznam ali lani bev vo danska ( na svoj trosok se razbira) na edukacija i usovrsuvanje da vidam kako e vo vistinskite
Drzavi zdrastvoto, tamo covek sam Ne moze da vleze vo bolnica, mora so brza pomos da go donesat. .....