Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1466109 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството
Салт,јас сум сигурен дека има некој низ државата кое има исто образование како тебе а е невработен,па ако си незадоволен од платата напушти ја работата и направи му место...Можеби тој ке биде позадоволен од тебе со таа плата и нема да се грижи за пациентите по твој пример ‘колку пари толку музика‘...
Убаво кажа Фаланга погоре,татко му,а и татко ми цел живот плаќаат за денот кога еден единствен пат ке им притреба лекарска помош,а истата да не ја добијат...

п.с земи работи нешто друго,приватно можеби ке бидеш позадоволен...И немојте со тие финти колку сте вложиле во школовањето и кога и дали ке си ги вратите парите...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Јас ке кажам само уште нешто, Не дај боже човек да се разболи и да тргне по болници.

За друго нема смисла повеќе да дискутирам зашто за некој месец треба да искеширам 10 000 € за специјализација и специјалистички испит па кај е вашиов хипократ сега да помогне? Туку ја ке идам у банка да подигнам кредит не за шетање и курчење или пак за колата туку за школо коешто никој не го цени во Македонија :-X

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Па кога никој не го цени,зашто специјализираш ???
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Зашо мислам дека ќе дојде време коага ќе се цени и во македонија.
Штом завршам заминувам од македонија некаде каде што се цени во моментов;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Како бе salt го ценат школото на квалитетните кадри? Не е проблемот во граѓаните т.е. пациентите заради тоа што не ти го ценат школото проблемот е до вас заради тоа што сите добро знаеме дека добриот кадар што вредеше во Македонија пребега во приватните болници и останаа „доктори“ кои во глобала никој не сака ни да ги види со чест на исклучоците. И како тука сме ние криви што не ти вреди тебе дипломата? Ова не го зборувам на памет, од лично искуство кое деновиве го имам, прочитај поназад ако те интересира. Докторот да се потрудеше уште првиот пат убаво да ги прочита резултатите брат ми денес ќе беше дома место да лежи на инфективна со 10 шишиња инфузија на ден. Кој е тука крив? Јас или тој што баш го заболе ку*от за пациентите и гледа што поскоро дома да си оди.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Салт,јас сум сигурен дека има некој низ државата кое има исто образование како тебе а е невработен,па ако си незадоволен од платата напушти ја работата и направи му место...Можеби тој ке биде позадоволен од тебе со таа плата и нема да се грижи за пациентите по твој пример ‘колку пари толку музика‘...

Од ова пропадна Македонија. Комплет цела. Ако не ти чини оди си... Поглуп муабет здравје.

Добри кадри се чуваат и се преплаќаат!!! НЕ СЕ БРКААТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
Па кога никој не го цени,зашто специјализираш ???

Зашо мислам дека ќе дојде време коага ќе се цени и во македонија.

Е ова го ценам сега што го кажа. Јас затоа студирав и информатика и економија за да можам утре да бидам компетентен менаџер и за својата работа да земам плата за двајца а не како сега, да работам за двајца а да земам плата за пола.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството

Од ова пропадна Македонија. Комплет цела. Ако не ти чини оди си... Поглуп муабет здравје.

Добри кадри се чуваат и се преплаќаат!!! НЕ СЕ БРКААТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Добар кадар го бараат насекаде,тие што беа добри ги зедоа по приватни болници,а другите со размислување како другарчето на кои и 5000евра да им даваат месечно  нема да бидат задоволни и пак ке тераат по својот принцип колку пари толку музика е од такви пропаѓа Македонија,ги плаќаш за ништо...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Партиска книшка е решење, јебеш специализација.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Dzabe specijalizacija vo MK ili skolo vo MK. Nadvor mu e majkata i jako rangiran univerzitet i posle nemas maka. Nadvor ima vrski ne velam ne ama so dobro skolo imas sansi i toa dosta pred nekoj sto zavrsil vo MK ili vo Botswana na primer. Tie na rakovodni pozicii so MBA na primer od Harward ili London si zemaat i po 200000-300000USD after tax :). Sve kosta (ne e 10000 EUR tuku 95000 USD MBA vo top rangirani univerziteti i skoli). Baska vo mnogu stranski firmi pri apliciranje prasuvaat dali diplomata ti e od ONLINE studii ili pak IN PERSON :) Toa nosi mnogu.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
Кај нас се цени највише дали ке фрлиш некој динар за да ти завршат работа...
Друго ЈОК...
Само Хитлер да стане...ах...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
@Bugar
И замисли тука не сакаат да ти ја нострифицираат истата :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
Dzabe specijalizacija vo MK ili skolo vo MK. Nadvor mu e majkata i jako rangiran univerzitet i posle nemas maka. Nadvor ima vrski ne velam ne ama so dobro skolo imas sansi i toa dosta pred nekoj sto zavrsil vo MK ili vo Botswana na primer. Tie na rakovodni pozicii so MBA na primer od Harward ili London si zemaat i po 200000-300000USD after tax :). Sve kosta (ne e 10000 EUR tuku 95000 USD MBA vo top rangirani univerziteti i skoli). Baska vo mnogu stranski firmi pri apliciranje prasuvaat dali diplomata ti e od ONLINE studii ili pak IN PERSON :) Toa nosi mnogu.
Јас па имам спротивно искуство.
Те прашуваат во Америка: дечки еве ти задача имаш 2 саата да ја решиш. Ако ја решиш работата е твоја, ако не ја решиш дај друго дете. Ни образование ни бутур, само визата да ти е океј.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
Мене колегата ми замина за Австралија...И кога го примале на работа, го прашале што има завршено..Им рекол машински, дали ви треба дипломата...Му одговориле: Не, ти веруваме :)
Ете...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43915
  • Il Moderatore
Ќе се покаже одма дали го бива (има знаење) или не. Нема да може таму да се влече на врски и пријатели, или недајбоже некој друг да му ја заврши работата. Ако не си ја заврши ко` што треба работата, ем од работа ќе летне, ем и некоја тужба може да попие...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.