Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1465439 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43914
  • Il Moderatore
Го нема...Едино у таква фаза 100% помага секс :)) После тоа пак нос ти тече :)
:D :D Е па што се секираш, си го знаеш лекот....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10986
  • 430i
А маџун колку пијат од вас?
Гарант повеќето не ни знаат што е :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
Маџун од грозје се правеше нели? Мислам дека некоја Велешка винарија го произведува. Одлична работа за васкуларниот систем.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
Ееее. Не винарија (има ама они гледаат да ќарат, да ти продадат вода за поскапо од виски) :)
Да најдеш некој што сам го прави, има сеуште постари кои го прават. Конкретно, дедо ми :) (татко на сУпруга) сам си прави вино и нус појави како ракии, шира, ама и маџун. Работата е што за свои потреби си прави се и маџун има колку да се истера зимото. Марко првата година, година и пол цело време настинуваше, па сируп, па антибиотик па.... не велам не секое дете треба да си ги пројде болестите за да му ојача имунолошкиот систем. НО, откако почна маџун да пие, да чукнам во дрво, ама друго дете е. И крвна слика, и по имун е, трча цел ден енергија има како 3 деца во него.
Инаку и јас и жена ми си делкаме по една лажичка на сабајле. Најдобар природен лек.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
И за потенција го пијат....

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
Пу пу, до сега не затребало за тоа ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Што е маџун?

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
Гроздов шуруп: МАЏУНОТ природен засладувач од грозје подготвен според традиционален македонски рецепт. Гроздовиот мед или маџунот е природен производ, кој се добива од висококвалитетни селектирани винови лози, без додаток на шеќер, адитиви и конзерванси. Содржи гроздов и овошен шеќер, хидросолубилни витамини (B1, B2, B3, B6 и C), минерали, (К, Na, Ca, P, Fe), танини, флавоноиди, органски киселини.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Најтазе пример. Во средата брат ми почна да дига температура, четврток сабајле моите го однесоа на матичен кој им дал упут за инфективно. Крајниците више му беа како јаболки во четвртокот сабајле и температура помеѓу 38,5 и 40. Докторот што го прегледал почнал да вика како крајниците се за вадење што до сега не се извадени и тн. за да почне да му дава терапија за гнојна ангина. Од четвртокот попладне до денес имаше изедено ЕДЕН овошен јогурт и 500мл инфузија со Б, Ц витамин и аналгин. Денеска пак го однесовме на инфективно, кутриот едвај стигна до таму и докторката кога ги виде резултатие веднаш го легна и дијагноза Мононуклеоза со тоа што јетрата му е доста зафатена. Незнам точно како се викаше докторот што го прегледа првиот пат и што мислеше додека ја читал крвната слика меѓутоа се гледа колку е професионален.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
На инфективна во Скопје имаат 5 par. diff. хематолошки бројач од Sysmex и лесно можат да дијагностицираат (и самиот инструмент ја толкува крвната слика) .

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Рекоа резултати во среда за сигурно, иначе некои вредности се покачени кај јетрата затоа сеа терапија за Мононуклеоза прима, фала на информации Џиџи :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
За јетра треба да го испита шеќерот, билирубинот (вкупен и директен), како и трансаминазите (AST и ALT). Тие се работат на друг биохемиски анализатор, ама секаде го има - не е проблем .

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
Ах тие ALT и AST ме ебаваат мене..
Дај лекче Џиџи :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Поише секс и шетање, помалку стрес.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7339
Силна му е душата на тој кој не е под стрес во Македонија ...