Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1481247 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5712
Капки валеријана во чај од камилица дејствува добро и брзо за привремено, суплементи како 5хтп, ашваганда  и слично му треба неколку недели за да постигни количина во организмот.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 359
Редовно земам Д3 и Цинк.
Валеријана неам во моментов а и 5хтп.
Диезепам не сакам да земам, како последно решение ми е.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10248
Оди на дежурен, или јави се во брза помош.

Скоро бев сведок на сличен симптом, но во прашање беше многу повисок притисок, и тоа е магичен круг. Зголемениот притисок прави чувство на вознемиреност, таа вознемиреност го качува притисокот...

Во таков случај генерално,таблета за смирување, да не се внесуваат течности и барање лекарска помош доколку не се подобри состојбата.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1804
Трчај, јади помалку и полесна храна, фастинг или по нашки пост 16/8 или 20/4. Терај у пичку матер све што ќе проба да ти наштети и не лепи за срце мислења од имбецили.
И сфати дека живееш во екстремно стресна и нефункционална свињарија од земја. За последново лек нема.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7357
Трчај, јади помалку и полесна храна, фастинг или по нашки пост 16/8 или 20/4. Терај у пичку матер све што ќе проба да ти наштети и не лепи за срце мислења од имбецили.
И сфати дека живееш во екстремно стресна и нефункционална свињарија од земја. За последново лек нема.

Ова. Ако си во можност, гледај да бираш кој ке ти влезе во тој твој близок круг на луѓе. Ако треба да имаш 1 саглам другар за цел живот, така нека биде. Луѓето денес не познаваат граници на приватност, ниту пак се воспитани прописно да се однесуваат. Тука нормалните го јадат од ваквите.   

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6875
  • Бенве сие бенве
Паничен напад е тоа. Магичен круг, треба време и воља за да се избориш со таа состоба. Личност што ми се доверила дека се бори со исто ги користи и делувале перфектно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6035
  • Шо да пишам тука?🤔
Магнезиум бисглицинат 400мг на ден. Само малку е тешко да се најде во Македонија (кога барав немаше).

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9120
Ima co eurofarm.

Dijazepam e najbrzo reshenie, ne si maci dusha. Dijazepam ne stvara zavisnost taka da probaj

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5802
Slucajno da znae nekoj kade moze da se najde vo MK plag detektor ?
Se koristi kaj deca za podobro da gi cetkaat zabite. Gi boi plavo i mora da cetka dodeka ne ja trgne bojata. Zabarov mi kaza da zemam za maliot ama barav u Zegin,Eurofarm,DM i uste u nekoja apteka nema. Mi rekoa Srbija.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29808
    • CARclub.mk
Треба да го бараш под точно име. Треба да бараш Остранувач на Биолошки Акруиран Талог Плаг, односно Отстранувач на Бат Плаг.

Се заебавам, очигледно!

Мала корекција само, не е плаг, него е плак, односно забен камен. Забен камен нема да го отстраниш со никаква паста за заби, мора на физичко чистење да се оди, дури и за деца. Може понатаму делумно да се спречи со поредовно четкање заби.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20704
Чинам дека плак и забен камен не е исто...

Плак се чисти со соодветна паста и/или помагала, а забен камен мислам дека со ултразвук.

Знам Влатче на што мисли, пошто тука ѝ правеа на малата... Како раствор е, се остава малку во уста, па после се плука и растворот покажува каква е ситуацијата со плак (наслаги), за да може соодветно да се реагира.
Да бидам искрен, неам појма како се вика чудото :/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14211
Редовно земам Д3 и Цинк.
Валеријана неам во моментов а и 5хтп.
Диезепам не сакам да земам, како последно решение ми е.

Валеријана чај од Алкалоид. Ги имам пробано капките, не ми делуваат исто како чајот.

B6 редовно. Zn/D3 (ај до некаде D3) не ти влијаат за тоа.

Батали кафе, пиј чај. Јас на пример си сакам Earl Grey со млеко. Го земам од Лидл. Можеби сабајле си правам нескафе декаф/со маалку обично нескафе. Ми треба буст.

Турско не сум лизнал година и кусур (од човек шо млатеше турски и само тоа признаваше од кафе).

Би ти препорачал кардио да правиш во теретана (јас тоа си практикувам 3 пати неделно. Едно вежбање ми е - 10км точак, 3 километри лента од кои 1.5 километар ми е џогирање 1.5 ми е брзо одење 5.5-6км/ч.

Ако имаш простор/време малку медитирај си. Дишењето решава 50% од проблемите.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29808
    • CARclub.mk
Чинам дека плак и забен камен не е исто...

Плак се чисти со соодветна паста и/или помагала, а забен камен мислам дека со ултразвук.

Знам Влатче на што мисли, пошто тука ѝ правеа на малата... Како раствор е, се остава малку во уста, па после се плука и растворот покажува каква е ситуацијата со плак (наслаги), за да може соодветно да се реагира.
Да бидам искрен, неам појма како се вика чудото :/

Научив нешто ново денес. :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5077
  • The Spartan General
Dental plaque leads to dental tartar. :-)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5802
Vaka deluva kje gi poplavi zabite kade sto ima bilo kakvi naslagi i dodeka saglam ne se iscetka ne se simnuva bojata.
ПЛАК детектор mu e tocen naziv. Ova e da se stimuliraat decata saglam da gi cetkaat zabite ne kako brzi gonzales kolku da se rece deka iscetkal. So ova e primoran da trlja.

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk