Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1480726 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 529
  • The best or nothing.
Влатко, немој да мислиш дека ти солам памет, ама седни со него, и биди упорен, да ги чисти/мие забите секој ден. Мене никој не ми кажувал, а и самиот сум ескивирал, и никако не можам да ги оправам. Шетам со лекови и пломби на секој заб.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1908
Vaka deluva kje gi poplavi zabite kade sto ima bilo kakvi naslagi i dodeka saglam ne se iscetka ne se simnuva bojata.
ПЛАК детектор mu e tocen naziv. Ova e da se stimuliraat decata saglam da gi cetkaat zabite ne kako brzi gonzales kolku da se rece deka iscetkal. So ova e primoran da trlja.

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk

Не знам дали вакво нешто е тоа што го бараш
https://www.zdrava-nasmevka.mk/site-proizvodi/korisni-pomagala/plaqsearch-tableti-za-identifikuvae-na-zabnite-naslagi/

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5800
Da ova e toa.
Inace cetka zabi 2 pati sabajle i navecer i toa pred mene e sega dali fush jebem ga. Go nosam na kontrola zabarov vika mie li maliov zabi gledaj naslagi kolku sakas. I mi go predlozi cudovo. Mlecnive mu se petarda krka blago ama barem probueme ovie novive da gi drzime kolku tolku vo dobra kondicija.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10244
Пред повеќе години Лакалут повремено даваше гратис плак детектор во течна форма со купена паста.

Но тој плак детектор може да биде контрапродуктивен доколку се четкаат забите на погрешен начин.

1. Горните заби, му објаснуваш на детето дека четкањето е како да  врне дожд, односно потезите со четката да бидат со нежен притисок, како масажа, и тоа започнувајќи од непцата па надолу по забите. Никако како бичкија лево/десно или кружни движења.

2. Долните заби, му објаснуваш четкањето е како да расте трева, од непцата нагоре.

Прво на забар нека ми го симне наслагите, потоа играј си со плак детекторот.
И носи го на најмалку 6 месеци на контрола и чистење.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2301
Da ova e toa.
Inace cetka zabi 2 pati sabajle i navecer i toa pred mene e sega dali fush jebem ga. Go nosam na kontrola zabarov vika mie li maliov zabi gledaj naslagi kolku sakas. I mi go predlozi cudovo. Mlecnive mu se petarda krka blago ama barem probueme ovie novive da gi drzime kolku tolku vo dobra kondicija.

Moј совет - купете му електрична четка.

Има огромна разлика.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2450
Редовно земам Д3 и Цинк[\b].
Валеријана неам во моментов а и 5хтп.
Диезепам не сакам да земам, како последно решение ми е.

Тука само да искоментирам, внимавајте колку време зимате витамини непрекинато, јас пукав едно време после корона па добив болки во еден бубрег, дијагнозата беше дека ми поминале мали камчиња низ каналите а според докторката 99% е поради прекумерно земање на витамини. Имало многу случаи пост Корона, како и јас, што продолжија да земаат витамини.
@was Се надевам за кратко ќе се среди
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4290
Da ova e toa.

Moј совет - купете му електрична четка.

Има огромна разлика.

Се сложувам, многу подобро чистат заби. Али ако јаде многу благо, прво тоа да се намали за да има поздрави заби.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10498

Тука само да искоментирам, внимавајте колку време зимате витамини непрекинато, јас пукав едно време после корона па добив болки во еден бубрег, дијагнозата беше дека ми поминале мали камчиња низ каналите а според докторката 99% е поради прекумерно земање на витамини. Имало многу случаи пост Корона, како и јас, што продолжија да земаат витамини.
елицеа ?
инаку вит се пијат на интервали, ќе се напрајш плав ко Велета од цинкот. Иако треба доста за предозирање, ефектите од некои вит(б на пример) се многу по лоши него мањак да си. 

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1678

елицеа ?
инаку вит се пијат на интервали, ќе се напрајш плав ко Велета од цинкот. Иако треба доста за предозирање, ефектите од некои вит(б на пример) се многу по лоши него мањак да си.
Elicea никако на своја рака, само по препорака и консултација со психијатар, бара следење и не е лесно да се прекине со употреба.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10498
sekako ne gi davaat bez recept ko valerijanata.
ko bajagi zamena za zanfeksa se bash radi prekinuvanjeto. bem li gi.
Mene caj od majcina guzica dushica me olabavujt. ama ako treba medikamenti..