Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611767 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Физиотерапевт е различно од киропрактичар или масер. Вториве се самопрогласени доктори.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
Не, доктор ти дава совет, вежби, медикаменти како и се што се подразбира под терапија. Можеби треба да пиеш одредени лекарства или да се направи дополнително испитување пред да се продолжи со вежби, струја, масажа итн.

Физиотерапевтот ја спроведува терапијата која ти е препишана од доктор (вежби, масажа итн).

Физиотерапевт или глорифициран масер, коинцидентно може ќе ти помогне со масажа, а може и ќе те зезне за после тоа докторот да не може да ти го реши проблемот.

Впрочем, и масерот ти рекол дека ќе треба да одиш на доктор.

Докторот ти прави дијагноза. Ако треба да пиеш лекови, операција ... врз основа на испитувањата.

За вежби те упатува на физикална терапија која ја раководи физиотерапевтот. Докторот не се разбира од вежби и масажи.

На крај се разбираме, мене Тоше ме упати на доктор за снимање, а во делот кај што можеше тој да помогне, помогна.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
A del se i onie sto "primile"vakcina, a ustvari za 50 evra nekoj gi ubacil u sistem.
Kaj go ima toa za 50e da te ubaci nekoj vo sostem??

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Во сите антиваксерски групи тоа е хит.

Ma da, jas sum ti eden antivakser sto da ti pricam; posleden u familija sum vakciniran, nekade vo juni :). Ili juli, zaboraviv
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
A del se i onie sto "primile"vakcina, a ustvari za 50 evra nekoj gi ubacil u sistem.
Kaj go ima toa za 50e da te ubaci nekoj vo sostem??

Во сите антиваксерски групи тоа е хит.

Ma da, jas sum ti eden antivakser sto da ti pricam; posleden u familija sum vakciniran, nekade vo juni :). Ili juli, zaboraviv

Мислам дека не се разбравте со @Deni. Не беше коментарот за тебе, туку за тие што не веруваат дека стварно антиваксерите даваат пари некој у систем да ги бутне. А даваат...Дури имаше и у Чаир некои ги „фатија“ демек...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Во состојба се да платат за да не се вакцинираат?!

За таквите, нека платат суви 1000 еврона за да не се вакцинираат + ако дојде да лежат, строго на приватно, нека му ја мислат систини, филипи, и остала клапа за сместувачки капацитети.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Site se zalagate za vakcinacija, a izleguva deka znaete i za lazni sertifikati odnosno neprimeni vakcini a izdaden sertifikat. Od kaj vi se informaciive? kaj se tie antivakcerski grupi? os laj gi znaete koga ste ZA vakcinacija?
Mi nema logika muabetov

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Па едно време беа отворени по фејзбуков и секој можеше да ги чита. Беа неверојатно смешни. Имаше и по некој што ги зезаше ама суптилно, и тоа беше комедии. Потоа многу почнаа со грубо ребрење и ги заклучија само за членови.
Инаку Твитер/Фејзбук е ризница за тие работи.

П.С. Сега имаше пред недела-две и дека биле во Србија и пробале да го „заобиколат“ вакцинирањето. Зеле документи и тргнале накај дома. На граница ги застанале кога излегувале од Србија.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
И казните од по 50.000 динари им наредиле да ги уплатат во добротворни цели. Многу добро решение.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Кога спомнавте Србија па ми текна. Извесен период слушам Naxi Radio, и скоро 70% посто од наслението им е вакцинирано со две дози а од пред две недели почнато е и трета доза да примаат. Дневно имаат 5-6000 ново заразени од 12000 теста а починати по 100тина на ден. Ги пеплоса коронава.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Кога спомнавте Србија па ми текна. Извесен период слушам Naxi Radio, и скоро 70% посто од наслението им е вакцинирано со две дози а од пред две недели почнато е и трета доза да примаат. Дневно имаат 5-6000 ново заразени од 12000 теста а починати по 100тина на ден. Ги пеплоса коронава.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

И ај сега биди паметен...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Site se zalagate za vakcinacija, a izleguva deka znaete i za lazni sertifikati odnosno neprimeni vakcini a izdaden sertifikat. Od kaj vi se informaciive? kaj se tie antivakcerski grupi? os laj gi znaete koga ste ZA vakcinacija?
Mi nema logika muabetov

Јас лично познавам човек кој има платено за сертификат, оригинал внесен у систем како вакциниран. Секако дека нема ни случајно да кажам кој е. Тоа е работа на државни служби кои треба да се позанимаваат со овој тип на злоупотреби, а се прилично свесни дека им се дешава тоа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Mi nema logika muabetov

Јас лично познавам човек кој има платено за сертификат, оригинал внесен у систем како вакциниран. Секако дека нема ни случајно да кажам кој е. Тоа е работа на државни служби кои треба да се позанимаваат со овој тип на злоупотреби, а се прилично свесни дека им се дешава тоа.

Работата е дека се случува и во западно европскиве и никому ништо... кај нас какви работи се случуваат а не па за еден сертификат

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Mi nema logika muabetov

Работата е дека се случува и во западно европскиве и никому ништо... кај нас какви работи се случуваат а не па за еден сертификат

Јас ти одговорив на прашањето од кај ми е мене информацијата. За антиваксерски групи не знам, а и каква врска тоа што сум ЗА вакцинација и моите сознанија или знаења, не би знаел. Не верувам дека тоа што сум ЗА вакцинација ми е пречка за достап до информации.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Mi nema logika muabetov

Се фалат луѓето за глупостите што ги направиле, ништо ново. :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
Не, доктор ти дава совет, вежби, медикаменти како и се што се подразбира под терапија. Можеби треба да пиеш одредени лекарства или да се направи дополнително испитување пред да се продолжи со вежби, струја, масажа итн.

Физиотерапевтот ја спроведува терапијата која ти е препишана од доктор (вежби, масажа итн).

Физиотерапевт или глорифициран масер, коинцидентно може ќе ти помогне со масажа, а може и ќе те зезне за после тоа докторот да не може да ти го реши проблемот.

Впрочем, и масерот ти рекол дека ќе треба да одиш на доктор.

Докторот ти прави дијагноза. Ако треба да пиеш лекови, операција ... врз основа на испитувањата.

За вежби те упатува на физикална терапија која ја раководи физиотерапевтот. Докторот не се разбира од вежби и масажи.

На крај се разбираме, мене Тоше ме упати на доктор за снимање, а во делот кај што можеше тој да помогне, помогна.
Доктор специјалист по физикална медицина и рехабилитација е физијатар.

Физиотерапевт работи тоа што ќе му го каже физијатарот.
Најпријателски совет, посети физијатар.

Sent from my iPhone using Tapatalk