Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611782 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
Битно е да се има и добра столица со висинско подесување кај кичмата, како и висинско подесување кај вратот.

Освен работна положба во која си исправен, си има и  релакс механизам со подесив агол за навалување назад кога сакаш да одмориш.

Околу 8-10.000 денари се.

Имам Ikea Markus и сум доста задоволен. Во Шведска во канцеларија исто го имав Markus-от. Не сум нашол нешто до сега што удобно ќе ме собере.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Тогаш ти останува само едно... ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Тоше Трнодол
070 291 622
Физиотерапевт на клуб
500 ден за 50 минути

Најдов да освежиме.

Физичка активност имам, се трудам барем, ама имам болки доста така што мора некој да ме намести тро.

Бев кај Тоше, ептен добро ме намести. Секоја пофалба до дечкото. @зоки-златен Кажав за препораката 😎

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Me kandisafte 😁 i jas nabrzo tamu.
Cisto informativno, sto ti pravese? Sto e procedurata? Masaza samo ili kiropraktika ili combo? 50 min trae ili zavisi od slucaj?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Me kandisafte 😁 i jas nabrzo tamu.
Cisto informativno, sto ti pravese? Sto e procedurata? Masaza samo ili kiropraktika ili combo? 50 min trae ili zavisi od slucaj?

Прво опуштање на мускули
Кршење "ореви" кичма, врат.
Ако имаш болка некаде става онакви електроди со струја 20 минути
После тоа имаш масажа врат и грб.
Плус совети што како.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
И јас од другата недела ќе го посетам, почна пак глава да ме боли. Вежбав неколку дена после масажата кај него ама не сум упорен дечко :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
Me kandisafte i jas nabrzo tamu.

Прво опуштање на мускули
Кршење "ореви" кичма, врат.
Ако имаш болка некаде става онакви електроди со струја 20 минути
После тоа имаш масажа врат и грб.
Плус совети што како.
Совети дава доктор, не физиотерапевт-масер.
Струја не смее да ти става.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда

Не, доктор ти дава дијагноза (правиш ренген, магнетна...) , а совет за вежби ти дава физиотерапевт.

Струја, не дека ме уклучи на акумлатор па не знае што прави. Дечкото е профи и точно знаеше што прави. Имам подобрувања, но и по негов совет ќе морам да одам на снимање.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Се моли ван да се јави за трета доза 

Цитат
Еден пациент е вакциниран со Фајзер. Двајца со вакцина Астра Зенека, шест починати пациенти со Ковид 19 примиле вакцина Синовак, а 16 пациенти примиле вакцина од производителот Синофарм, двајца пациенти биле вакцинирани со вакцината Спутник В

Пошти нели синофарм најсигурна ово оно  ::)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
A del se i onie sto "primile"vakcina, a ustvari za 50 evra nekoj gi ubacil u sistem.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
A del se i onie sto "primile"vakcina, a ustvari za 50 evra nekoj gi ubacil u sistem.
Kaj go ima toa za 50e da te ubaci nekoj vo sostem??

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Кај нас е 50€,Германија е 350€,Австралија 3000$.Секаде го има,само различна е цената. ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Kaj go ima toa za 50e da te ubaci nekoj vo sostem??

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Во сите антиваксерски групи тоа е хит.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172

Не, доктор ти дава дијагноза (правиш ренген, магнетна...) , а совет за вежби ти дава физиотерапевт.

Струја, не дека ме уклучи на акумлатор па не знае што прави. Дечкото е профи и точно знаеше што прави. Имам подобрувања, но и по негов совет ќе морам да одам на снимање.
Не, доктор ти дава совет, вежби, медикаменти како и се што се подразбира под терапија. Можеби треба да пиеш одредени лекарства или да се направи дополнително испитување пред да се продолжи со вежби, струја, масажа итн.

Физиотерапевтот ја спроведува терапијата која ти е препишана од доктор (вежби, масажа итн).

Глорифицираните масери не знаат дали позади твојата болка се крие скршеница, повреден нерв или мал милион други болести за што треба да те прегледа доктор физијатар пред да добиеш терапија. Физијатарот можеби ќе те препрати и кај ортопед, невролог или било кој друг специјалист, кој треба да те прегледа за да добиеш издржано медицинско мислење.

Физиотерапевт или глорифициран масер, коинцидентно може ќе ти помогне со масажа, а може и ќе те зезне за после тоа докторот да не може да ти го реши проблемот.

Впрочем, и масерот ти рекол дека ќе треба да одиш на доктор.

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Последно менување: 26 Октомври 2021, 17:08:13 pm Bravo »