Твојата студија покажува дека големо количество витамин Д доаѓа во нормала после 6 односно 12 месеци секојдневно користење. Студијата што јас ти ја посочив покажува дека за 2ипол месеци нивото на витамин Д е во нормала без разлика дали зимаш 1000 IU на ден или 50000 IU неделно. Заклучок: количината не игра улога.
Јас воопшто не зборував за тоа.
Јас реков дека големи дози витамин Д се покажуваат како КОРИСНИ ЗА ТЕРАПИЈА НА КОВИД-19.
Ти наметнуваш други тези, прво дека 10К IU витамин Д „било отровно“ (чисти глупости кои никако не ги аргументираш), второ зборуваш општо за надоместување на недостаток на витамин Д... Двете наведени работи немаат врска со тоа за што јас зборував.
Ќе повторам за што зборувам јас: Големи дози витамин Д се покажуваат како КОРИСНИ ЗА ТЕРАПИЈА НА КОВИД-19.
Ова е докажано со научни студии и се применува. Исто како што е докажано дека такви дози од вит. Д не се штетни.
Толку. Тоа за витамин Д е познато, сум го пишувал и другпат, сега го повторив само заради тоа што ете има луѓе кои сега се справуваат со Ковид 19. Немам време за празни караници...