Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1815134 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Никој ништо не знае, освен Ван.

Дури и на ЗокиЗлатен му исконтрира на своевиден начин.

"СЗО нека се носат у пм со нивните препораки"

Многу е јасна реченицава.

Мики ти бе од уста не ме извади... Осеќам дека има некоја опака настраност во тебе.   :-X

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593

Мики ти бе од уста не ме извади... Осеќам дека има некоја опака настраност во тебе.   :-X
Не можам да одолеам кога ќе прочитам бесмислици кои потекнуваат од самонаречен експерт.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Не можам да одолеам кога ќе прочитам бесмислици кои потекнуваат од самонаречен експерт.

Сакаш да кажеш зорт те фаќа и почнуваш да какаш... Ама не од долу, туку од главата.
Ај повеќе коментирај за кажаното и за муабетот, помалку за мене лично. Можеш да бидеш коректен? Или ќе продолжиш да бидеш провокатор и копито?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Најнов бисер, ниту СЗО не знаат ништо ;D

СЗО не знаеја со месеци. Мораше некој да ликне дека има вирус за некој воопшто да знае дека нешто се случува.
Не беше тоа поентата.

Никаде не видов контрање, искрено. Човекот си пиша свое мислење и никаде не се навредив.
Престанете со препукувања и лични навреди, зошто тоа го видов во вашите постови. Не ви личи.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Или ќе продолжиш да бидеш провокатор и копито?

Прва и последна опомена. Внимавај со личните навреди.

Don't bother да ми одговараш, нема да ти трзнам. Не ти го давам предупредувањето као поттик за дискусија, туку како предупредување.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Само мене ме опоменуваш?
Тогаш можеш веднаш да ми го избришеш акаунтот.

Направи му го денот на Мики. После нека вреѓа други вака, па кога ќе му врати некој и на нив да им ги избришеш акаунтите.
експертутката од форумов

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Не сум го приметил тоа. Морам да признаам, креативна кованица. :)

Нејсе, ете, опомена и до @Mikius, не навлегувајте во пцуење, нема потреба.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Јас нема да го спомнам повеќе, само нека не ме става во уста пак.

Инаку за „креативната кованица“ уште лајк да му ставиш, тоа сигурно ќе го опомене и ќе го научи да не провоцира пак со „креативни кованици“.
Најпосле моето „копито“ е многу покреативно и барам веднаш да се спроведе анкета за членовите да се изјаснат на вонредно гласање.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Ајде... уште малце и back to normal.

https://automedia.mk/objavi/volvo-fabrika-kina-post/

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Изглеј 10тина минути после тајмстемпот..
Ко да сум му диктирал....

А и на овие исто..
https://m.off.net.mk/zhivot-i-zabava/zdravje/paket-anti-histerichni-vesti

Не со цел да не се почитуваат препораки, туку со цел да се избегне она што се збори кога ќе кликнеш на тајмстемпот. За тоа не треба медицинска диплома, треба common sense. Уште подобро ако имаш медиум.

https://en.wikipedia.org/wiki/Common_sense

Види, може и да не се паничи, а да се согледуваат работите доста пореално. Тоа е Common sense.
Не значи дека тие што се свесни за опасноста се паничари.
Проблем се тие што - како гореспоменатиот лаик, пробуваат со анегдотални споредби (со грипови, срцеви удари и сообраќајки) да ја релативизираат реалната опасност. За жал, како поминува време и како им ску*ува на луѓето од состојбава (карантини и полициски часови и сл.) се повеќе вакви се појавуваат...

Во тој случај заеби тајмстемп и изглеј ја цела емисија. Тоа што апелира како лаици да слушаме доктори (како В. Марковски) наместо интернет сурфери нека е споредно.
Она што го треска (и не` кара нас овој лаиков со медиум), да слушаме доктри што учеле долги години школо се нарекува  appeal to authority. „Слушај ме, јас сум учел школо...“.. Си учел школо брат, ама глуп си, џабе ти е.. (во наше маало така се вели).

Слушаме доктори и ние здраво-разумните лаици. Секако, здравиот разум ме насочува да ги проверам фактите кои ги зборуваат докторите. Затоа, интервјуто на В. Марковски може лесно да се дискредитира комплтно  да не кажам од збор до збор. Бидејќи постојат проверливи факти за тоа.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593
Најнов бисер, ниту СЗО не знаат ништо ;D

СЗО не знаеја со месеци. Мораше некој да ликне дека има вирус за некој воопшто да знае дека нешто се случува.
Не беше тоа поентата.

Никаде не видов контрање, искрено. Човекот си пиша свое мислење и никаде не се навредив.
Престанете со препукувања и лични навреди, зошто тоа го видов во вашите постови. Не ви личи.
Сега ќе те распнат, ама не за добрите аргументи - туку за едната лоша споредба што ја направи
30 леба (додуша можеш да ги смрзнеш) ќе се расипат пред да ги изедеш. Ама 30 маски нема да се расипат, всушност можеби и деценија ќе треба за да се распаднат ластичињата. Настрана од тоа маските и лебовите се погрешна аналогија во иначе добрата намера да покажеш кој е кривиот во ситуацијата.

Не реков дека те навредил, туку дека и тебе мораше да ти стави капаче на тенџерето ;D
Едноставно има таква потреба ;D

Големи трауми му направил тој црнецот во Париз ;D

ПС
Веќе нема да го "провоцирам" Ванот ;D
« Последно менување: 24 Март 2020, 20:16:50 pm Mikius »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Изглеј 10тина минути после тајмстемпот..
Ко да сум му диктирал....

А и на овие исто..
https://m.off.net.mk/zhivot-i-zabava/zdravje/paket-anti-histerichni-vesti

Не со цел да не се почитуваат препораки, туку со цел да се избегне она што се збори кога ќе кликнеш на тајмстемпот. За тоа не треба медицинска диплома, треба common sense. Уште подобро ако имаш медиум.

https://en.wikipedia.org/wiki/Common_sense

Види, може и да не се паничи, а да се согледуваат работите доста пореално. Тоа е Common sense.
Не значи дека тие што се свесни за опасноста се паничари.
Проблем се тие што - како гореспоменатиот лаик, пробуваат со анегдотални споредби (со грипови, срцеви удари и сообраќајки) да ја релативизираат реалната опасност. За жал, како поминува време и како им ску*ува на луѓето од состојбава (карантини и полициски часови и сл.) се повеќе вакви се појавуваат...

Во тој случај заеби тајмстемп и изглеј ја цела емисија. Тоа што апелира како лаици да слушаме доктори (како В. Марковски) наместо интернет сурфери нека е споредно.
Она што го треска (и не` кара нас овој лаиков со медиум), да слушаме доктри што учеле долги години школо се нарекува  appeal to authority. „Слушај ме, јас сум учел школо...“.. Си учел школо брат, ама глуп си, џабе ти е.. (во наше маало така се вели).

Слушаме доктори и ние здраво-разумните лаици. Секако, здравиот разум ме насочува да ги проверам фактите кои ги зборуваат докторите. Затоа, интервјуто на В. Марковски може лесно да се дискредитира комплтно  да не кажам од збор до збор. Бидејќи постојат проверливи факти за тоа.

Супер.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Големи трауми му направил тој црнецот во Париз ;D

ПС
Веќе нема да го "провоцирам" Ванот ;D

Сега тука као јас ти враќам со нешто и потоа ме опоменуваат/банираат. Тоа е планот?

Управа, ќе реагирате нешто?
Или оставете не на ферка, мене ми е сеедно. Ама имајте бе некој критериум, ќе ве зборат луѓето дека применувате двојни аршини.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Ако не се почитува мислењето на докторите не гледам зошто се почитуваат меркиве како полицискиот час. И тие да ги слушаме се appeal to authority.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Ако не се почитува мислењето на докторите не гледам зошто се почитуваат меркиве како полицискиот час. И тие да ги слушаме се appeal to authority.
Полицискиот час не е мислење. Тоа е закон. Ако не го почитуваш, ќе имаш директни последици. Мислењата на докторите се оние кои резонираат со твојот мајндсет.

На пример: мислењето на Д-р. В. Марковски е работа која може да фаќа резонанца со нечии убедувања и тие да му се воодушевуваат, или може да изберат да ги проверат фактите и да видат дека југословенската вирусологија е веќе далку надмината во развиените земји, како и фактот дека ОВОЈ корона вирус е нова работа а не од 63-ќа. 

За разлика од него, Д-р Данаиловски и Д-р Микиќ имаа доста порелевантни и поиздржани излагања во нивните интервјуа без да пробаат да ја релативизираат состојбата и да ја споредуваат со број смртни случаи од лизгање во када.
Тоа се докторите на кои ЈАС бирам да им верувам, од причина што можам да пронајдам корелација на нивните излагања со она што е објавено пред се` од Светската Здравствена Организација, како и од други релевантни здравствени и научни институции.

Глеаш? И ние лаиците им веруваме на докторите. Ама некој (оној со медиумот) да ми се повикува на авторитет и уште арогантно „да ме кара зошто не сум слушал доктори“, само затоа што „учел школо 20 години“, не.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.