Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1815573 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Рационално нека размишљаат политичариве пред да изјават ваков булшит кој резултира со паника кај луѓе без дигитрон.
Мене ионака ни на форум никој не ми верува, па небитно е што пишувам. :)
Еве јас бирам тебе да не ти верувам, туку да им верувам на научниците и на нивниот консензус. Ти штракај на дигитронот, ако тој ти го докажува тоа што сакаш да го веруваш. 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Фиц,кога ќе ја решиш задачата крени два прста.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Рационално нека размишљаат политичариве пред да изјават ваков булшит кој резултира со паника кај луѓе без дигитрон.
Еве јас бирам тебе да не ти верувам, туку да им верувам на научниците и на нивниот консензус. Ти штракај на дигитронот, ако тој ти го докажува тоа што сакаш да го веруваш. 

... со тоа што што јас го зборам вчера го кажа професор - виролог на ТВ, али за некои тоа не прави разлика. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

... со тоа што што јас го зборам вчера го кажа професор - виролог на ТВ, али за некои тоа не прави разлика.

И Каракамишева е професор, доктор на пример, но не значи дека она што го кажува се поклопува со научниот консензус. Некому му прави разлика, друг се води спрема научен консензус.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
.. а на Бојко Борисов му веруваш ли? :)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6982
Бојко е офталмолог.

Отсутен Stratro

• Легенда

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
видеото е од 12-ти Февруари и е далеку од Европа и Америка, а ликот е бед гејтвеј

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
.. а на Бојко Борисов му веруваш ли? :)
Јас можам да му верувам и на поштарот што ми ги носи пратките од Вухан, доколку можам со факти да го потврдам неговото мислење. Немам проблеми со тоа. 

.. и пред да се одјавам од темава...

Се читаме најдоцна на есен...ако не и порано.

Ова е најмизерната изјава што може некој научник да ја каже. Ако не ѝ е доста платата како научник, нека оди фудбал да игра.

Драго ми е што се одјавуваш од темава на ваков начин, криво ќе ми беше ако се одјавеше со некоја препорака за паметно однесување во ситуацијава.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593
Јас ја разбирам поентата на Стратро.

Тоа кога во тоалет покрај чешмата и сапунот некој ќе стави и неколку туби алкохолен гел, средство за гаргара и голема везица лук...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Поиграј си со слајдерот на мапата

https://interaktiv.morgenpost.de/corona-virus-karte-infektionen-deutschland-weltweit/?fbclid=IwAR04HlqzakGaNssQzbz4d8o8R3gz0C910U8tvfYlBT6P0lVJJvHfk9uS2rc

Nah..

Односно..
https://www.wthr.com/article/verify-viral-coronavirus-vs-sarsebolaswine-flu-graph-accurate-leaves-out-context?amp

Лоши се споредбите со шпански грип кој има убивано луѓе во еден ден, а тие што не умирале во еден ден имаат живеено во општо многу лоша состојба во светот поради свертската војна. Пореална споредба би било со грипот од 1968.

А моментално луѓе не излегуваат од дома како корона да се шета по улици. Кај и да е ќе се мачка крв по врати.

Отсутен Stratro

• Легенда
видеото е од 12-ти Февруари и е далеку од Европа и Америка, а ликот е бед гејтвеј

Google it... "corona virus viral video leaves context"

Поиграј си со слајдерот на мапата

https://interaktiv.morgenpost.de/corona-virus-karte-infektionen-deutschland-weltweit/?fbclid=IwAR04HlqzakGaNssQzbz4d8o8R3gz0C910U8tvfYlBT6P0lVJJvHfk9uS2rc

Nah..

Односно..
https://www.wthr.com/article/verify-viral-coronavirus-vs-sarsebolaswine-flu-graph-accurate-leaves-out-context?amp

Лоши се споредбите со шпански грип кој има убивано луѓе во еден ден, а тие што не умирале во еден ден имаат живеено во општо многу лоша состојба во светот поради свертската војна. Пореална споредба би било со грипот од 1968.

А моментално луѓе не излегуваат од дома како корона да се шета по улици. Кај и да е ќе се мачка крв по врати.

Затоа и линков кој не се отвара.
Побитен е од самото видео.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Еве еден убав график, зошто сезонскиот грип не треба да се споредува со овој вирус:

Цитат
Again: Yes, flu variants kill tens of thousands of people a year in the US. But imagine if there was another kind of flu, “except potentially with a higher case fatality rate,” Angela Rasmussen, a Columbia University virologist, told me recently. “Which is definitely a problem because the seasonal flu kills 30,000 to 60,000 Americans every year. And even if it’s the same case fatality rate of seasonal flu, that still presents a substantial public health burden.”

We do not want this to happen.
https://www.vox.com/science-and-health/2020/3/18/21184992/coronavirus-covid-19-flu-comparison-chart
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!