Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615750 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
Не психијатар, психолог многу добро и лесно може да ја опраи работата, нормално ако другарот сака да си поможи и да оди на психолог, следствено на тоа има дополнително мотивациони луѓе како др.  Жарко костиќ кој би помогнaле, just my two cents..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Човекот е спремен на се така да се ке проба само да го најде лекот.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Женет е? Има девојка?

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Ја вака сањам само кога сум напнат. Сеа не сум имал дизички последици освен тоа што имав болки во вилицата и мускулите на/под образите. Пошо стоматологот ми е поише пријател него лекар, му се исповедав и заклучивме дека сум ги стискал забите во сон.

Арно ама за човеков на жиле, може да му помогне она што ми помага и мене. Пошо сметам дека му е психолошки проблемот (го мачи нешто потсвесно) а како доказ го земам исказот дека му е подобро 2 дена ако испрска со крстена вода, верувам дека треба да искористи некој релаксант кој што природата/човештвото ги створиле околу нас. Како примери со кои што сметам дека ќе му се подобри состојбата ќе ги наведам:

- Дување трава (кој не пробал нека не коментира)
- Чашка/две од омиленото жестоко пред спиење
- Секс (енергичен и што почесто)
- Возбуда (тркање на обиколница, спуст со точак од водно или од што и да му се крева адреналинот)
- Тренинг (боречка вештина, балет, мал фудбал или слично). Ова е многу битно за да влеземе мирно во длабока РЕМ фаза. Тогаш спиењето е најчесто без сон и мирно.

Најбитно од се е да се знае дека ова е најверојатно психолошки проблем. Некако за нешто тој си мисли дека е виновен и дека ќе го стигне правдата.

Немојте ни под разно да ги занемарите советите на тишлауфер. Да оди да си ја испита главата убаво и ако сите резултати се ок треба со убав разговор да му се извади лошата мисла од глава за во неговата потсвест да се врати баланс/рамнотежа (да не речам да му помогнете да се искаже и после тоа да се искупи како што он мисли дека е соодветно). Може и да не е ова, може и да е исплашен многу силно од нешто па тоа да го сонува. Ако резултатите му се ок он мора да разговара со некого за проблемов. Ако нејќе/се срами да разговара со пријатели ондак нека иде на психијатар. Само боље е трава од апчињата што ги даваат. Помалку  side effects.

Ова е моја претпоставка од информациите што ги пишавте. Мене ми помагаат тие работи што ги пишав горе само нели во секоја категорија ќе си пронајде што му одговара.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Женет е? Има девојка?
Женет е, во брак е веке 10 години и имаат детенце.

Masterficx ке пренесам.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Психата е лоша работа, пред една недела си ја најдов целата кола испрскана со крв, пред врата лани исто некој фрлал некои работи магионичарски. Јас не верувам во тоа, ако верував што и да ми се случило ќе препишев на “магиите”, ќе почнев да одан да барам чаре и ќе си го заебев животот. Ете ако смета дека ќе му олесни некс оди кај некоја бајачка, само да не му ја наполнат главата со глупости па да се скара со пола фамилија :)

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Го вара жена му време е за развод.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Психата е лоша работа, пред една недела си ја најдов целата кола испрскана со крв, пред врата лани исто некој фрлал некои работи магионичарски. Јас не верувам во тоа, ако верував што и да ми се случило ќе препишев на “магиите”, ќе почнев да одан да барам чаре и ќе си го заебев животот. Ете ако смета дека ќе му олесни некс оди кај некоја бајачка, само да не му ја наполнат главата со глупости па да се скара со пола фамилија :)

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk
И он не верувал во такви работи ама ете муката го натерала да верува за да си најде спас.
Го вара жена му време е за развод.
Баш добро си се слагаат со жена му

Сега пред малку пак разговаравме и му кажав се што напишавте на форумов.

Бил на психијатар пред година дена но не кажал на никој да не го направат будала. Правел снимки, идел на терапии но џабе, снимките ништо не покажале дури и психијатарот го советувал да бара помош кај дервишите (незнам кои се тие, најверојатно бајачи).

Вика кога ке си легнам едноставно осеќам дека има некој во собата и ме чека да заспијам за да почне да ме матретира. Многу пати се будам значи свесен и неможам да викнам по женами како да немам глас. Почнувам да лупам со нозете по патос за да се разбуди женами да упали светло и кога ке упали се престанува. Пред некое време идел кај некој стар(скоро починал) човек кој гатал  и тој му потврдил дека спасот треба да го бара кај дервишите и дека он неможе да му помогне туку само може да ги ублажи последиците. Имал подобрувања кога идел кај стариов ама ете починал.

Се ова изгледа како на филм дури и мене не ми се верува што пишувам ама 100% му верувам на човекот.

Инаку човекот по природа е многу забавен сака да се шали да се смее, комуникативен. Едноставно при нормален разговор со него неможеш да приметиш дека човекот има толку голема мака.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Му кажа ли ножот, иглата и шајката? Тие се остри и ги бодат лошите демони и нема да дојдат до него.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Да, уште вчера му го препратив тоа што го пиша у сеа му спомнав пак. Рече дека уште вечер ке стави.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Има една жена во околина на Куманово, мислам Славица се викаше. Луѓе кои биле кај нејзе, веруваат дека им помогнала, па ако сака, нека проба кај нејзе. Немам контакт, али ваљда не е тешко да се најде.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Перницата не му е добра најверојатно.

Од Пердормире да си земе Memory Moore големата за мажи што е. Околу 2200-3000 беше.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Има една жена во околина на Куманово, мислам Славица се викаше. Луѓе кои биле кај нејзе, веруваат дека им помогнала, па ако сака, нека проба кај нејзе. Немам контакт, али ваљда не е тешко да се најде.
Ќе ја најде сигурно. Често патува по Македонија и има доста пријатели по сите градови така да не е никаков проблем да ја најде.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
Масло од Канабис. Ама не она само со CBD него и со THC. Некој да му направи. Може не е само до опуштање ама вреди да се проба.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Бил на психијатар пред година дена но не кажал на никој да не го направат будала. Правел снимки, идел на терапии но џабе, снимките ништо не покажале дури и психијатарот го советувал да бара помош кај дервишите (незнам кои се тие, најверојатно бајачи).

Психијатарот што му го кажал ова, треба да си ја фрли дипломата у ѓубре и да му биде одземена лиценцата за работа.

Нека отиде на друг психијатар. На повеќе нека отиде ако треба. Нека направи снимки на повеќе места, нека се консултира со повеќе и различни видови доктори.

Решение има. Дали се медикаменти, дали е терапија, што и да е - ама има. Бајачки-мајачки, и разно-разни работи, све е тоа мижи-асан-да-ти-баам. Стварно ми е жал за човекот, и се надевам дека ќе успее да најде решение за проблемот, ама решението не треба да се бара кај бајачки. Треба да се бара во медицина.