Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615637 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Решение има. Дали се медикаменти, дали е терапија, што и да е - ама има. Бајачки-мајачки, и разно-разни работи, све е тоа мижи-асан-да-ти-баам. Стварно ми е жал за човекот, и се надевам дека ќе успее да најде решение за проблемот, ама решението не треба да се бара кај бајачки. Треба да се бара во медицина.

Многу јасно. Таму некаде има ДОКТОР кој најверојатно докторирал на темата која го мачи другарот. Спореди доктор на науки со некоја сељанка таму наречена бајачка, драпај си мевот. Психијатрите имаат пуна капа работа и профит лечејќи последици од проста раја што оди на бајачки. Одиш со еден проблем, се враќаш со 10 трауми.
Немојте да мешате психолог со психијатар. Психијатар е медицинско лице. Психолог е техничар, мада и тој многу може да помогне, зошто барата со технии за лекување на дијагнози. Денес постојат психолози кои се занимаваат со хипноза. Хипнозата е состојба и техника со која се прават чуда. Кинезите ја практикуваат со милениуми и постигнуваат одлични резултати. Хипноза ќе предложев уште вчера ама не се сетив. Имаше еден психолог порано горе во Олимписко село ама не знам дали е уште таму, заборавив и како се вика.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Се беше топ дур не спомна хипноза и отиде муабетот на исто ниво со бајачки.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Се беше топ дур не спомна хипноза и отиде муабетот на исто ниво со бајачки.

Далеку од исто ниво. Под хипноза не ги подразбирам цртаните што си ги гледал кога Којотот станува хипнотизиран и го гази воз.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Zero, Falanga

Незнам ни јас како да постапам во моментов. Ако му вршам притисок да оди на друг психијатар можеби ке помисли дека и јас мислам дека полудел па и да му направам поголем проблем. Најпаметно во моментов е да му дадам малку време ете нека проба по бајачки и со такви работи па ако не бива тогаш да го убедувам пак да посети психијатар.

Друга работа гледам дека не верувате во бајачки. Дај боже никогаш да не ви затребаат такви работи. Јас лично верувам во такви работи од причина што во пошироко семејство сме имале ситуации каде што медицината не помагала па се барало помош од бајачки и работите се средувале.

Пред 3 месеца на балдската малото(бебче од 1годинка) почна да се исфрла по телото. Имаше пликчиња како да го искасало комарец. По ден два тие пликчиња станаа пликови и на детето почна да му се деформира фацата од пликовите. Нормално отидоа на лекар. Ги задржаа на детска клиника. Месец дена неможеа да му постават дијагноза на детето. Направија триста испитувања, алерго тестови, и на сите тестови резултатите беа негативни. Го клукаа со инфузии. Отоците ке се намалат ден два па пак ке букнат и се така во круг. Од детска кренаа раце и ги испуштаат од клиника као ништо не му е, ке му помине. Додека ме чекаат мене во ходник да дојдам да ги земам, случајно балдскава почнува да прави муабет со една мајка која не ја познава која и дава број од некоја жена од Штип. Балдскава влага кај мене во кола и ми кажува што и како се десило. Стигаме кај нив дома и и се јавува на женава пред мене. И вика една жена ми го даде вашиот број а оваа од таму и вика ако е за Ведран(така се вика малиот) доаѓајте одма да не биде касно Двајцата останавме зачудени од каде му го знае името на малиот. Баџото отиде уште вечерта кога се врати од работа. Детето другиот ден немаше ништо по телото. Еве месец дена помина од тогаш детето си е супер.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Епа носи го другарот кај таа од штип, ете имаш контакт

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Однеси го другар ти до Софија, има таму по ноќните клубови едни бајачки, после нив, ко беба ќе спава.
P.S. Глејте жените да не ве дознаат....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Тој ако е некој мирен никад нема да заспие после сеанса во Софија. Ќе ја сања жена му како го дави со тој другиот.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Епа носи го другарот кај таа од штип, ете имаш контакт

Му дадов број од неа уште одма, ама чека да помине нова година па да се јави.
Однеси го другар ти до Софија, има таму по ноќните клубови едни бајачки, после нив, ко беба ќе спава.
P.S. Глејте жените да не ве дознаат....
Тоа е лекот
Тој ако е некој мирен никад нема да заспие после сеанса во Софија. Ќе ја сања жена му како го дави со тој другиот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
Ако верува дека ќе му помогне нема што да чека ако едно одење ќе му заврши работа

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Несакам да инсистирам сепак го почитувам неговото мислење. Ако мисли дека треба да почека да помине нова година, нека почека.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Абе да не е геј а да крие? Тешко е тоа, мој пријател член е на форумов до психијатар дојде, се плаши да соопшти дома, женет е, со деца.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Несакам да инсистирам сепак го почитувам неговото мислење. Ако мисли дека треба да почека да помине нова година, нека почека.

Ножот,иглата и шајката под итно нека ги стави под креветот кај што спие!!!

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Рече вечерва ке проба.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Не верувам многу во бајачки, ама пак и медицината дека има лек за се, тоа тешко...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Кај Иван исцелител да проба :D