нешто толку очигледно до сега би било „измислено“, не мислиш?
ако тераме така,зошто тогаш има средства за брзо одмрзнување на стакла кога може рачно да гребеш на шофершајбна?
логички со антифризот колку толку нема да даде да фати мраз на надворешната единица.
е сега незнам колку би држел,т.е дали нема брзо да испари.
ми треба солиден собен дигитален термостат кој ќе може да го програмирам за цела недела.
ако знае некој нека пише.
во план ми е овој http://mk.marketkonekt.com/mk/termostat-soben-programabilen-nedelen-tajmer-salus-091fl?productid=3w5 ,но ако има подобар би разгледал.
овој од логин http://www.loging.mk/1460/187359/0/ShowProduct/Digitalen_termostat нешто не ми прави ќеиф
тој од термо лоџик е одличен термостат. јас имам соработка некоја со нив, на годишно ниво им трошам помеѓу 50 и 100 термостати. единствено нешто што не ми се свиѓа кај нив е што тајмерот цепка на 1 саат. неможеш на пример да го наместиш да вклучи во 10:30.. можеш или 10:00 или 11:00, а температурата пак ја дели на 5 дела еден степен... ако ти е кејф можеш да наместиш 21,8 на пример...
тоа од логинг што си го постирал НЕ Е ТАЈМЕР, туку е обичен термостат... нема програмирање на него, само местиш температура и толку... јас имам некој сличен дома исто од термолоџик, многу поубав по дизајн, исто така со сино светло во позадина, со подобри карактериситки... на собен термостат да имаш 2 степени диференција е страшно...
од друга страна термостатите на салус од термо лоџик, се со 0,8 диференција. односно ако го наместиш на 22 степени да речеме, ке исклучи на 22,4 а ке вклучи на 21,6 повторно... имаат од овој во 2 бои, бел како на сликата и скроз црн. интересното е што од овој истиов термостат-тајмер има и безжична верзија... секако бајаги поскапа е...
да аплаудирам сликите ке ви ги покажам...
едит..
еве ги и двата... сликано е со крцкало и момент клуч:
топло препорачувам за секој кој сака тајмер. повикајте се во мое име ке добиете и нешто ситно попуст веројатно, колку за горивото да томау што сте биле, се наоѓаат во злокуќани.