Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2633857 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Добро овој реално не ти блокира излез/влез со кола, али у секој случај не се паркира вака.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Вчера во Кисела Вода, на еднонасочната уличка од Мечкаров према Центар, пред семафорите, кај општината, пред тоа бутиците и мобиларите имало дупка каде комплетниот асвалт е пропаднат и одоздоле нема ништо, претпоставувам некоја цефка одводна скршена, како акнав цела кола се измести, да возев поспоро ќе пропаднев и немаше да можам да излезам. Зоврев, а ја имам видено дупката и се чудев еднаш, ама ете ретко идам од таму, стално по Огњан Прица, ама ај викам вчера да разбијам монотонија.
Помина тоа, така напизден на кружниов тек кај католичка, брзо возев не дека не, јас веќе влезен на кружниот и една гуска од кај Трафик кафичов нити да прикочи кога ми завлезе, ма јавнав и тоа гумените препреки, ќе се испотепав, кај јас па и жена ми. И тука беше врвот, ја стигнав и и попречив пат, да да баш онака селски каубојски, излегов и вриштев како будала, ќе ја здробе, а тоа па на акцент кога почна ама незнаев, јас не видов, зборев со другарка ми, п***а и матер.Жена ми почна да плаче зш стварно бев збеснат, ќе направев инцидент.Едно ми е криво само, како не бев со Ладата, аууу како имаше да и влезам у врата.

Наредно, колата идена детален преглед на подвозје, многу истрпи вчера.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
Добро овој реално не ти блокира излез/влез со кола, али у секој случај не се паркира вака.

Кола? А бе пешки не можам да излезам да стигнам до колата...
Нареден пат ке земам скала, ке ја потпрам, преку кров, па со скалата од друга страна па после нека се чуди...
Ама ај си викам, комшии, без усул...
Бог да чува...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10969
  • 430i
Колку плански се работи говори примерот со Огњан Прица. На времето беше една од најлошите улици, само со слалом можеше да се вози без да се оштети дел од предница. У тоа време Пенов решава да ја прави, завршија и после неколку месеци комплетно ја раскопаа за да мењаат атмосферска канализација.

Стандардна шема за пререње паричка. За сите да има.
Колку за илустрација, како тоа се прави во Словенија.

Кога треба да се реконструира или прави нова улица се дава допис до сите кои се засегнати со проектот. Топлификација, струја, водовод, телеком, буквално сите. И кога се реконструира, сите реконструираат. Нови водоводни цевки, нова мрежа, сасо манге. Наредни два-триесет години нема чепкање улицата.
Ако евентуално некој сака да врши некакви измени одкако ќе се направи  улицата, има клаузула која вели дека мора наново да ја реконструира цела улица на сопствен трошок.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
Маршер, да ми најдеш лагери за Кадетот за задните тркала да го средам малце, да му завариме по некоја метачна шипка од страните и одам во поход на создавање сообраќајна култура. Ќе мавам се и сешто во секој момент...

Сабајлево еден Туарег за малку ќе ме оставеше на место на водњанска. Абе како не бев со кадетот да го пернев партали да го направев, ич око немаше да ми трепне, уште плус и на гас ќе згазнев да го прегазам п му материна сељачка чорбаџиска.
Возам јас итно во клиника, тој од споредна улица доаѓа, ме гледа дека идам и ми пресекува лента а јас со 50 возам.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1312
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Лагери? Со оглед дека се постар модел, за едно тркало имаш гратис од мене, а за другото со неодоливо понижење.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Има ли абер времево да се подоправи бар на два дена да испереме кола и да уживаме тие два дена ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Денес јака прича ми кажа жена ми, конфронтација со некоја теткица во сообраќај:

-Теткица: „Ееј, кај глеаш!“
-Жена ми: „Па предност имам, ти кај гледаш!“
-Теткица: „Па што ако имаш предност!“

:D :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT

Теткицата мисли у аутобус е, треба да и се стане да седне ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213

samo na falanga kadetot u zubi da i vlezes

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

ај ај ај.... јакооооо хахаха
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
конечно после неколку дена да седнам да го повозам скутерот,и кај железничка станице,возам у најдесна лента,и од пред колосеум чека типче со C4 штипски таблици,му свирам да не влага и тоа неколку пати,и на 20 метри пред мене ми влезе шупакот у лента и морав да кочам поприлично.избега после педерот,неможам со 50-ка да го стигнам,иначе ќе му кажев браво за потегот

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29676
    • CARclub.mk

Слично ми се случи пред некој ден кај Тинекс во Ѓорче. Само што влегов во кола, само што запалив, уште стојам во место. Одеднаш нешто ме подлупнува во браник позади. Искачам, глеам жена си го вози бебето во количка и при симињање од тротоар ваљда изгубила контрола, и количката ми удри во браник.

Нејзина реакција: „Абе дечко, гледаш ли што правиш?“ (или нешто такво)
Моја реакција: Молам???

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Па стварно, не ли гледаш! Пивлекуваш дечји стролери со аутото! Се удираат од тебе! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Она се загледала во него и се десило тоа што се десило, само ќути не кажува  ;D