Вчера во Кисела Вода, на еднонасочната уличка од Мечкаров према Центар, пред семафорите, кај општината, пред тоа бутиците и мобиларите имало дупка каде комплетниот асвалт е пропаднат и одоздоле нема ништо, претпоставувам некоја цефка одводна скршена, како акнав цела кола се измести, да возев поспоро ќе пропаднев и немаше да можам да излезам. Зоврев, а ја имам видено дупката и се чудев еднаш, ама ете ретко идам од таму, стално по Огњан Прица, ама ај викам вчера да разбијам монотонија.
Помина тоа, така напизден на кружниов тек кај католичка, брзо возев не дека не, јас веќе влезен на кружниот и една гуска од кај Трафик кафичов нити да прикочи кога ми завлезе, ма јавнав и тоа гумените препреки, ќе се испотепав, кај јас па и жена ми. И тука беше врвот, ја стигнав и и попречив пат, да да баш онака селски каубојски, излегов и вриштев како будала, ќе ја здробе, а тоа па на акцент кога почна ама незнаев, јас не видов, зборев со другарка ми, п***а и матер.Жена ми почна да плаче зш стварно бев збеснат, ќе направев инцидент.Едно ми е криво само, како не бев со Ладата, аууу како имаше да и влезам у врата.
Наредно, колата идена детален преглед на подвозје, многу истрпи вчера.