Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 407131 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
Ајде татичко ќе вриштиме за цариникот сега, спремен ?
Замаецот под детското седиште нема да се помини сам :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Море на сите у кола по два шамари пред граница... цел мотор ќе пренесеш!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Немој баш на сите, само на децата може.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
А зашто да не искористиш ситуација? :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
А зашто да не искористиш ситуација? :D

Скапи адвокати плус делиш 50-50.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
Имав смешна ситуација јас со мало дете кола и онакво за од сонце тргни го да го видам детето на пасошка што се тие, а цариниците досега пуштале без да замарат генерално почнува да плаче кенка дека стои во место и вози мишко сем еднаш имаш нешто немам ништо ее немаш зар за детето не купи нешто па не епа вози.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Толку од Аљи, додека не сменат начин на достава, односно да оди со приватни курирски служби како Тему, не нарачувам веќе ништо. Немам време да одам да се акам во магацинот сам да си ги барам пратките, имам некои 7-8, највеќе ми е за детето, ме прашува цело време кога ќе стигнат нарачките
Еднаш бев до магацинот, им дадов листа со тракинг број, ми кажаа да поминам пак после недела дена. Оставив да помине повеќе време и после 3 недели одам пак, пак не се најдени пратките.

Пак им оставам список со тракинг, ми кажаа да оставам број они ќе ме побараат, пак ништо.

Ме фати инат, пак отидов до магацинот, се пожалив, ме слушна еден вработен (постар господин, да ти бил контролор), ми кажа да му го дадам списокот и дека ќе ме бара. Ми се јави после 2 дена дека ги нашол сите пратки и ме чекаа таму.

Инаку пратките беа стигнати во МК во февруари месец.

Кажав дека нема да се замарам и да се акам, ама ме фати инат. Тие што работат пред пензија работат таму, другото пепел, не ни оди на работа.

Спас за државната пошта, јавно-приватно партнерство, највеќе за паразитите што се водат на платен список а не работат.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
Спасот е бркање од работа на се што паразитира таму, и јака контрола на се ново што ќе се вработи. Само не знам дали саглам чоек остана во мајчицава..
New blood of old school

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Digitalizacija. Nikoj ne bi prefakjal pratki konoriz da trebish za 30-35k. I ti da si za tie pari kje ti zboktisat za 3 dena.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Ехххх да зимаа 30-35 се ќе беше под конец. Кутрите 24 000 денари зимаат и работат во никакви услови.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1721
Спасот е само Дојче Пост да дојде и да ја купи Македонска Пошта. Друго чаре нема. :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Спасот е само Дојче Пост да дојде и да ја купи Македонска Пошта. Друго чаре нема. :)
Не мора да ја купува, поклон можеме да ја дадеме, само нека профункционира.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
Моментално Дојче Пост главата не знаат кај им е. Хермес по 170 муштерии просек на ден (пратките од Алиекспрес стигаат преку нив), ГЛС по 200, ДПД по 120(плус презема пратки од ГЛС, Амазон и ДХЛ), а Дојче Пост зависи од денот  ;D
Амазон ништо подобро.

*сликата не е моја*

Работиме по 10-12 часа на ден.
Не е лесна поштарската работа како што изгледа.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Твое е да ми кажиш дека имаш работи, мое е да проверам вредност.“. И од тогаш ако ме прашаат викам “ситници за по дома“.
Баш така „ситници за по дома“ и приложуваш сметки. Најчесто нема ни да погледа, или некогаш ретко ќе сака онака површно да ѕирне во гепек колку да го видат од смената дека работи нешто. И обратно, колку подетално кажуваш повеќе ќе гледа и повеќе шанси да се закачи за нешто.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Ехххх да зимаа 30-35 се ќе беше под конец. Кутрите 24 000 денари зимаат и работат во никакви услови.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Realno site sakame usluga germaska a smeta balkansa. I ja, ne deka sum neshto poaren :) ama i 35k se malce za vakov prinvip na rabota. Sve racno rabotat kaj nas. A bogme da gi sortirash da gi vnesish da barash lifcinja da brash spisoci namesto da kliknis eden check box za da si e ppdignish pratkata e gubenje covecki resursi za dzabe. Zivejme vo era kaj shto AI e vo podem. Ama pak so AI ne mojs tenderce da dogovoris, pak i toa ne cini ...
Nestor, tocno taka, sekoj imat ogranicuvanje, fizicki ne moze eden poshtar da pomine shto znam 300-1000 lokacii, ama pak i da dojdat, kaj nas pak nema da ginopsluzat oti e eden rabotnik an shalter shto treba site racno da gi stavi vo sistem. Na primer v prodavnica edna prodavacka kolku mishterii kje opsluzhit ppshto imat titkalo i na krak samo potvrduvash so kartica :)