Автор Тема: VW e‑up!  (Прочитано 7091 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: VW e‑up!
« Одговори #135 на: 03 Мај 2025, 14:05:10 pm »
@Jimny бато, ова од сузукиво полошо изгледа од мојот полупроизвод од алија. За волан и кожа само жабарите ги бива ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #136 на: 03 Мај 2025, 14:11:05 pm »
😂😂😂 колку пари толку музика ..

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #137 на: 05 Мај 2025, 18:50:26 pm »
Lele i ti pocna od Aliexpres da zimas stvarcinja za kolata ?
Ocekuvaj sega od clenovi.....ustvari nesmeat admin da nagrduvaat deka vozi auto so aliexpres detali.
Inace ekstra doslo za mali pari. Shienjeto vo sopstvena rezija ili nekoj plati za toa ?

И пак промашуваш поента. Не е битно дали е купено од али експрес или од луј витон туку како изгледа!!

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #138 на: 05 Мај 2025, 19:09:10 pm »
Денес направив едно значајно подобрување: Од пластично дилдо до пристоен волан за 20е со помош на Алиекспрес :) Навлаката „по кројка“ направена за VW, а „карбон“ уметокот се купува - самолеплив.

Пред:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Потоа:

Дали е значително подебел воланот со навлакава?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #139 на: 05 Мај 2025, 19:19:08 pm »
Денес направив едно значајно подобрување: Од пластично дилдо до пристоен волан за 20е со помош на Алиекспрес :) Навлаката „по кројка“ направена за VW, а „карбон“ уметокот се купува - самолеплив.

Пред:

Потоа:

Дали е значително подебел воланот со навлакава?
Не, и јас се засекирав да не биде дебел кубас, ама таман е, не е навлакава предебела. Веројатно ако сакаш да ја ставиш преку веќе "окожен" волан, нема да биде ок. Вака е сосема на ниво на фабрички

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #140 на: 06 Мај 2025, 01:29:55 am »
Навлаката е топ. Само сигурно си изгубил некои 3 саати за вака перфектно да го истераш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #141 на: 06 Мај 2025, 01:37:37 am »
Навлаката е топ. Само сигурно си изгубил некои 3 саати за вака перфектно да го истераш.
Околу 2 часа, ко за прв обид. Не е толку перфектно, ама тоа повеќе заради „кројката“, а помалку заради вештината. Можеби ќе го доработам викендов, задната страна малку не ми се допаѓа.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #142 на: 06 Мај 2025, 14:22:05 pm »
Јас имам две хаха една ке иде за влатче другата ми ја преработи дечково од битола копија на али само со кожава што ги тапацираат воланиве тука лудост делува за постапкава алии мерак.., година деа ми стои во фиока што ради, храброст за цел порцес (читај немање време) ме мотивира вака дали користеше дуплофан при процесов зошто гледав многу видеа лепат на самава навлака па на воланот после за да биде цврста или не идеше по тој прицип?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #143 на: 06 Мај 2025, 20:17:50 pm »
Користев дуплофан, да. Мислам дека помага за да стои на место при шиење, без него би бегала навлаката дури ја шиеш и затегаш.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #144 на: 06 Мај 2025, 20:33:52 pm »
Користев дуплофан, да. Мислам дека помага за да стои на место при шиење, без него би бегала навлаката дури ја шиеш и затегаш.
Симо Сингерица :)

Супер излегло, браво. Си ја направил од тренд лајн во Хај :)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk