Автор Тема: Кинески производители во Македонија  (Прочитано 8139 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6625
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Кинески производители во Македонија
« Одговори #75 на: 07 Мај 2025, 17:49:49 pm »
На нова кола се посравте од страв.
Најсигурно, рента за на пат, а такси за локал, ни делови да купуваш ни шлеп да плаќаш.

Отсутен goranoh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 95
« Одговори #76 на: 16 Мај 2025, 23:13:29 pm »
Da spodelam iskustvo, go vozev Mage i ne me ubedi nekako..
Motor ok, zabrzuvanje dobro, menjac ok, ali izolacija nad 80km/h losa.. nad 130 km/h treba da vikas vnatre za da napravis muabet, spored mene ova e najgolemata mana i somnitelen kvalitet na eko koza, mi izgledase ne bas kvalitetna.

Moderen dizajn nadvor, 20ki gumi odlicni, soncev krov dobar, odnoprema imase 70% od opremata sto ja imam na pasatot. Mi falea predni senzori, mi falese vgradena navigacija, ne sakam sekogas mirror od telefon da pravam, mi falese grejaci na sedista i kvaliteten interier opsto.

T5 evo redizajn 2025 mnogu mnogu podobar vpecatok, ama i cenata e skoro 30k, dobro vozilo no se uste ne sum ubeden :)

Super usluzlivi vo abc, sekoja pofalba

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44030
  • Il Moderatore
« Одговори #77 на: 17 Мај 2025, 08:33:16 am »
Со вградената навигација веќе на „тенок лед“ си со претежно сите производители веќе. Мислам дека брзо ќе замине во заборав.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5104
« Одговори #78 на: 17 Мај 2025, 08:42:44 am »
Motor ok, zabrzuvanje dobro, menjac ok, ali izolacija nad 80km/h losa.. nad 130 km/h treba da vikas vnatre za da napravis muabet, spored mene ova e najgolemata mana i somnitelen kvalitet na eko koza, mi izgledase ne bas kvalitetna.

Moderen dizajn nadvor, 20ki gumi odlicni, soncev krov dobar, odnoprema imase 70% od opremata sto ja imam na pasatot. Mi falea predni senzori, mi falese vgradena navigacija, ne sakam sekogas mirror od telefon da pravam, mi falese grejaci na sedista i kvaliteten interier opsto.

T5 evo redizajn 2025 mnogu mnogu podobar vpecatok, ama i cenata e skoro 30k, dobro vozilo no se uste ne sum ubeden :)

Provozi se vo nova corolla ili ioniq na zadno sediste. Nad 130kmh i kazi sto mislis

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14294
« Одговори #79 на: 17 Мај 2025, 10:10:26 am »
Сакам да го пробам Шери Тиго 8 Про Макс 5Г Снепдрагон.
Вака мноху ветува на хартија повеќе од Џили.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34189
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #80 на: 17 Мај 2025, 10:22:34 am »

Provozi se vo nova corolla ili ioniq na zadno sediste. Nad 130kmh i kazi sto mislis

Ќути не спомињај. Еве ја возам и мислам дека Лада Рива беше на времето уште поудобна од задната клупа на корола. Изолација непостоечка.

Отсутен goranoh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 95
« Одговори #81 на: 17 Мај 2025, 10:59:54 am »
Vozev corola duri 10 meseci, i se osekav kako da se vozam vo limenka, pa ja prodadov. Ja kupiv impulsivno , bez soodvetno test vozenje, pa ne sakam da ja napravam istata greska 2 pati.

So kinezive, mislam deka menjac i motor se mnogu ok, kompromisot e okolu interier, izolacija i gubenje na vrednost.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2883
  • Слобода или смрт
« Одговори #82 на: 17 Мај 2025, 20:02:29 pm »
Новиот тјусон 2025 моделот е со акустични стакла напред (во средина на стаклата има некој материјал) и шофершајбна што доста помага за да е потивок. Не сум сигурен дали е само во повисоките нивоа на опрема или стандард е така. Освен ако немаш силен бочен ветар до 140 150 е сосема задоволително како за џип. До 120 апсолутно ништо не се слуша и може да крузаш.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6518
« Одговори #83 на: 17 Мај 2025, 20:55:14 pm »
Интересно, новиот тигуан можеш да го нарачаш со акустични стакла само на задните стакла, не се доплаѓа многу.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #84 на: 17 Мај 2025, 22:02:10 pm »
Па можеби има веќе на предни во сите нивоа на опрема.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 579
« Одговори #85 на: 19 Мај 2025, 10:09:14 am »
Како, како? Ќе може ли името уште еднаш? ;D
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44030
  • Il Moderatore
« Одговори #86 на: 19 Мај 2025, 22:13:38 pm »
Како, како? Ќе може ли името уште еднаш? ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.