Автор Тема: Рута за тест возење  (Прочитано 469 пати)

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
Рута за тест возење
« на: 24 Ноември 2025, 20:04:24 pm »
Здраво,

Ме интересира која рута во Скопје ја користите или би ја користеле кога тестирате автомобил? Кога е случај нов автомобил, тест возењата барем во мое искуство се околу еден час. Како најпаметно да се искористи тој час? Во мојот случај возам дел низ град(во зависност од локацијата на салонот), па на обиколница па назад.
Генерално може да се осетат во одредена мера својствата при секојдневна употреба, но ми фали да најдам добро место за тест на свиоци како и угорнини, па ме интересира што прават другите.
Hyundai Elantra 2017 1.6 gls

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3383
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
Одг: Рута за тест возење
« Одговори #1 на: 25 Ноември 2025, 02:08:52 am »
Ниту една рута не е важна, друже, бидејќи тест-возило и ново возило немаат допирни точки кога ќе ти пристигне. Ако сакаш да дознаеш какво е возилото и сè останато, ќе сретнеш некој по град, ќе го замолиш убаво и ќе се провозите, ќе се договорите, ќе испиете по едно пиво кратко и јасно, со модел што ти се допаѓа. За да не си губиш време и да немаш непотребни чуда одиш, плаќаш и возиш. Тоа е тоа.
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7033
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2 на: 25 Ноември 2025, 06:13:06 am »
Следен пат кога ќе купувам кола ќе гледам да ја најдам истата рент а кар, макар и во друга држава да е. Ќе ја извозам 2-3 дена и ќе знам дали е за мене.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15005
« Одговори #3 на: 25 Ноември 2025, 08:56:23 am »
Здраво,

Ме интересира која рута во Скопје ја користите или би ја користеле кога тестирате автомобил? Кога е случај нов автомобил, тест возењата барем во мое искуство се околу еден час. Како најпаметно да се искористи тој час? Во мојот случај возам дел низ град(во зависност од локацијата на салонот), па на обиколница па назад.
Генерално може да се осетат во одредена мера својствата при секојдневна употреба, но ми фали да најдам добро место за тест на свиоци како и угорнини, па ме интересира што прават другите.

Зависи кај е салонот. Во глобала или Визбегобо се и дел кај Маџари.
За жал нашите импортери ретко имаат тест возило. “Колегата е во град со него”.

Јас 2020 кога купував отидовме во Киа да го пробаме Sportage-от, продавачот не сакаше да ни даде тест возило оти корона имало.

Затоа во МИДА ни дадоа се што сакавме да пробаме.

Мене лично ми е важно на отворено како ќе вози и како забрзува.

Градска дали Бентли дали Дачија не ми менува (мене барем).

За кривини, се осеќа одма тоа. Затоа не ги сакав SUV-овите.

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #4 на: 25 Ноември 2025, 09:08:35 am »
Здраво,

Јас тестирав Камри. 1 саат. Од салон на кај кружниот тек Порта Влае па преку Ѓорче на обиколница, влез во Маџари преку Автокоманда, па накај МТВ, Мавровка, Влада, Карпош, лево покрај базен назад до Салон. Неполн саат. За седан мислам дека добро го осетив како вози.

Ако ти е за свиоци, угорнини...качи на кај Водно или Сопиште.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3383
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #5 на: 25 Ноември 2025, 09:40:39 am »
Следен пат кога ќе купувам кола ќе гледам да ја најдам истата рент а кар, макар и во друга држава да е. Ќе ја извозам 2-3 дена и ќе знам дали е за мене.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ова го направи брат ми пред да се одлучи кога купуваше, веровао или не.
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD