Автор Тема: Problemi na noviot Tucson  (Прочитано 15471 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
Одг: Problemi na noviot Tucson
« Одговори #165 на: 04 Април 2024, 11:42:58 am »
Ај малку ниво да крениме на дискусија м?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #166 на: 04 Април 2024, 11:54:07 am »
Во последниот пост не ти се обраќав тебе, а што се однесува до навредите, и треба да се почувствуваш навреден.каков дебил може да пише дека дневно му стигнале 400-500 меилови.
А неприфаќањето на условите од сервисот...немам коментар :'(

Ај вака. Ке дадеме по 10.000€ кај Zero Signal, ке го донесам службениот лап топ, и ке ти ги отворам 2 службени мејла, мои лично.

Доколку во еден работен ден од 14 часа има повеќе од 400 мејла комбинирано, сите пари Зиро да ми ги даде на мене. Доколку има еден помалку, сите кај тебе.

Прифаќаш?

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #167 на: 04 Април 2024, 11:55:56 am »
Ај малку ниво да крениме на дискусија м?

Се слагам, ама малку тешко оди кога од друга страна имаш лик на кого навреди му извираат од уста како од фекална шахта.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #168 на: 04 Април 2024, 12:45:08 pm »
Jaс ке земам за право да се убацам како медијатор помеѓу мики и томи / седнете кај Јоле во кафанче во подрумот нарачајте по една ракија т,е од една се почнува салтичка свежа мешано скарие  отворете тоа лаптоп и почнете со мејловите  ако треба да присуствуам како аситент ке го поканам Мр нантор ренделис во стоиме на располагање, ко хоче наџе начин ко не наџе изговор.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #169 на: 04 Април 2024, 12:46:06 pm »
Во последниот пост не ти се обраќав тебе, а што се однесува до навредите, и треба да се почувствуваш навреден.каков дебил може да пише дека дневно му стигнале 400-500 меилови.
А неприфаќањето на условите од сервисот...немам коментар :'(

Ај вака. Ке дадеме по 10.000€ кај Zero Signal, ке го донесам службениот лап топ, и ке ти ги отворам 2 службени мејла, мои лично.

Доколку во еден работен ден од 14 часа има повеќе од 400 мејла комбинирано, сите пари Зиро да ми ги даде на мене. Доколку има еден помалку, сите кај тебе.

Прифаќаш?
Нема проблем. 20% провизија. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #170 на: 04 Април 2024, 12:52:33 pm »
Jaс ке земам за право да се убацам како медијатор помеѓу мики и томи / седнете кај Јоле во кафанче во подрумот нарачајте по една ракија т,е од една се почнува салтичка свежа мешано скарие  отворете тоа лаптоп и почнете со мејловите  ако треба да присуствуам како аситент ке го поканам Мр нантор ренделис во стоиме на располагање, ко хоче наџе начин ко не наџе изговор.
Нема потреба Џимни, не се седнува со секого да се пие ракија ;)

Никако со луѓе кои прават алашвериш муабети :)
Ко божем малку ги има во јавниот простор :)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #171 на: 04 Април 2024, 13:17:45 pm »

Да си жив и здрав.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #172 на: 04 Април 2024, 13:41:36 pm »
Извини Томи, ама навистина ми наликуваше на неколку ликови со кои сум имал работа на професионален план, (па и на приватен) и кои од прекумерна комуникација, ем сум чекал одговор со часови, ем не знаеле со кого разговараат и што на кого кажале.

Но веќе се чудам како наоѓаш време да пишуваш на форумов покрај 500те пораки кои ти пристигнуваат на секоја 1 минута ;)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #173 на: 04 Април 2024, 15:37:33 pm »
Многу се фаќате за небитни детали и се докажувате цели страници за тоа. Ако му стигаат 500 пораки на ден, му стигаат, тоа е, негов проблем, крај краева. Ако на некој друг не му стигаат 500, туку 5, уште боље за него, пораат е. Во секоја тема се гледа да се најде рчка, најчесто за тешка глупост и после се преминува на навреди и нит тема се следи, нит па тој што сакал да добие некое инфо, помош, мислење го добил тоа, па ќе се разочара и ќе си остане со маката, а можел да си ја реши. Мислам дека за тоа сме тука, а не да се навредуваме и да се ствара негативна енергија и нервози, нема ќар од тоа никој. Ај го затупев и јас со пишување :)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #174 на: 04 Април 2024, 15:48:19 pm »
Извини Томи, ама навистина ми наликуваше на неколку ликови со кои сум имал работа на професионален план, (па и на приватен) и кои од прекумерна комуникација, ем сум чекал одговор со часови, ем не знаеле со кого разговараат и што на кого кажале.

Но веќе се чудам како наоѓаш време да пишуваш на форумов покрај 500те пораки кои ти пристигнуваат на секоја 1 минута ;)

Имаше шанса да дојдеш како маж да лапнеш 10.000€, се усра до гуша.  Сега ке се криеш позади глуп сарказам цел живот, и ке си наоѓаш изговори.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #175 на: 04 Април 2024, 16:06:00 pm »
Ова е во реалниот живот, ви се допаѓало или не.

Цитат
Во врска со регенерација на дпф пред неколку години со @vlatko.klp имавме мала полемика при што испадна дека е апсолутно во право, и се што има пишано во темава е апсолутно точно.
Баталете и нтернет што пишува, прилично лажат.

Во врска со гаранција се изначитав прилично глупости.
Следниве работи мора да се знаат:

Пред некое време за некоја Шкода во врска со кочници еден член имаше пишано дека налогот бил отворен и покрај тоа што возилото било вратено без да се поправи.
Тоа е една манипулација, налог се затвара со чинот на преземање на возилото од страна на сопственикот без разлика дали е нешто поправено или не.
Тие налози потоа служат како доказ при евентуален спор за време на гарантен рок.

Доколку се остава возилото на подолг рок на сервисирање под гарантен рок, мора да биде обезбедено заменско возило доколку тоа биде побарано.

Ова сега не сум сигурен, а не мрзи да копам да најдам колку точно денови беа во прашање.
Возилото не може да биде задржано на сервис подолго од 45? денови, во спротивно на сопственикот му следува ново возило.
Значи не може да ти го држат со месеци возилото на сервис и да те мавтаат.

Никако старо за ново и слични предлози да се прифаќаат, доколку се исполнат гарантните услови исклучиво нова кола, а доколку истата не е повеќе достапна може да се побара враќање на финансиски средства доколу не се договорат странките поинаку.

Во врска со општите услови 3 пати да се сервисира па да следува нов производ, мислам дека имаше некоја цака па не можеше да се примени во целост кај возила, ама тоа со адвокат најдобро, ако веќе се оди на нож.

Ако после 2 пати сервисирање ист дефект повторно се јави истиот па да следува нов производ не е новина, пред околу 10 години со телевизор се повикав на таа одредба, ама не успеав бидејки не бев покриен со налози па дпи не можеше ништо, среќа рикна 4ти пат и си добив нов тв. Не би знаел дали истава одредба може да се примени за возило, во конкретниов случај можеби попрво да се стави нов мотор, отколку цело ново возило, сепак со адвокат најдобро.
Значи, секако водете сметка со налозите.

За крај, ако од сервисот кажале дека чекаат нов софтвер, нема друго освен да се послуша и да се чека, и никако надвор од овластен сервис ниту за ѕивана.
Во меѓувреме може да се побараат повластици, ама тоа ако ако @dekicot има харизма😄
Нешто као кога некому во салон му даваат јак попуст, а некому ташак😁

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #176 на: 05 Април 2024, 11:03:05 am »
Зошто го ебавате форумов? (Пардон на францускиот)

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #177 на: 05 Април 2024, 12:00:45 pm »
А ти со овој пост што всушност правиш, и од тебе прочитав неколку дезинформации на темава.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5902
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #178 на: 05 Април 2024, 12:05:08 pm »
Деки4от го нема, вие ја ширите темава беспотребно.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #179 на: 05 Април 2024, 12:24:25 pm »
А ти со овој пост што всушност правиш, и од тебе прочитав неколку дезинформации на темава.

Затоа потенцирам пардон на францускиот :)

Mikius друже, не планирам да ти го хранам муабетот и да влегувам во некаков измислен конфликт со тебе.

Претеруваш на секој чекор со коментарите и со ставовите.

Ај маливе можеби ќе ги напалиш да скокаат по тебе и да се контрираат, со нас постарите поинаку е.

Не е мое да патролирам на форумов ама како дел од него 13 години, да држеме некое ниво на комуникација а?