Ајде и јас да фрлам мое мислење во муабетов.
Suzuki-то би го избегнал, чисто поради тоа што лично ми е многу неубаво возило. Сите сакаме да ни е убаво возилото, ама конкретно Suzuki-то мене ми е дилбрејкер како изгледа. Не би можел да го паркирам пред куќа и да го гледам секој ден. Всушност, проблем би ми било комшија да го паркира кај него пред куќа, а јас да треба да го гледам секој ден. Ако сакате на некого да му симнете цена за куќата што ја продава, убедете некој комшија негов да купи S-Cross. Па после убедете го комшијата да го продаде, да не морате да го гледате секој ден.
Karoq-от е најконзервативен од преостанатите, ама тоа и не мора да е лоша работа. Има православни физички контроли за клима и сличните функционалности - а тоа го прави (за мене) да биде значително полесен за секојдневно користење. Со оглед на димензиите, има многу простор внатре (магијата на Шкода). 1.5-литарскиот TSI е стварно добар мотор и има повеќе од адекватни перформанси.
Дискусијата меѓу Tucson и Sportage се сведува на тоа која кола би ти се свиѓала повеќе на лик. Лично не би можел да се одлучам, ама наааајверојатно би ме влечело нијанса повеќе кон Sportage-от. И двете возила имаат 7-годишна гаранција. Просторната понуда и кај двете е тука некаде, односно милиметри се во прашање. Субјективно, Sportage-от ми има поубава кабина.
Да заокружиме - би го заобиколил Сузукито. Сигурен сум дека е добра и практична кола, ама ем просторно не се поклопува со другите, ем ми е неубав.
Гаранцијата, просторот и дизајнот се на страна на Tucson/Sportage, рационалноста, перформансите и леснотијата на секојдневно користење се на страна на Karoq.