Гласање

Кој модел би го одбрале?

Hyundai Tucson 1.6T
18 (27.3%)
Kia Sportage 1.6T
16 (24.2%)
Suzuki S-Cross 1.4 Boosterjet MH
10 (15.2%)
Skoda Karoq 1.5TSI
13 (19.7%)
Донеси си од горе нешто за таа пара....
9 (13.6%)

Вкупно гласови: 65

Гласањето е затворено: 04 Април 2023, 00:37:03 am

Автор Тема: Hyundai Tucson 1.6T vs Kia Sportage 1.6T vs Suzuki S-cross 1.4 MH Vs Karog 1.5T  (Прочитано 13498 пати)

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 333
Одг: Hyundai Tucson 1.6T vs Kia Sportage 1.6T vs Suzuki S-cross 1.4 MH Vs Karog 1.5T
« Одговори #75 на: 07 Март 2023, 10:40:02 am »
Убава беше  дискусијата и искуствата/размислувањата.
При крај сум да донесам конечна одлука кон која ќе ми влијаат повиците од сите продавачи на овие возила и последната цена на секое возило.
За огромно чудо ми се јавиа поголем дел од дилерите, што буквално ме шокира,  дека имало простор за уште попуст и добив понуда за гратис прв сервис од еден дилер која иницијално јас ја барав кај сите,  наш дилер да ти се јави да праша со фолоу уп повик- но браинер до сега, најверојатно поради тоа што играв со отворени карти и секаде кажав помеѓу што одлучувам.

Од друга страна тоа ми кажува дека не му се продаваат возилата како што глумеа во салоните и сите имаат лагер од овие возила,  му тежат возилата произведени во 2022 година па мора да ги исчистат, јас денес си ги дадов моите најниски финални понуди за две возила и не се брзам , да разгледале, да израчунале и ќе ми се јавеле, па да видиме.......
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3750
Одг: Hyundai Tucson 1.6T vs Kia Sportage 1.6T vs Suzuki S-cross 1.4 MH Vs Karog 1.5T
« Одговори #76 на: 07 Март 2023, 10:47:58 am »
При крај сум да донесам конечна одлука кон која ќе ми влијаат повиците од сите продавачи на овие возила и последната цена на секое возило.
За огромно чудо ми се јавиа поголем дел од дилерите, што буквално ме шокира,  дека имало простор за уште попуст и добив понуда за гратис прв сервис од еден дилер која иницијално јас ја барав кај сите,  наш дилер да ти се јави да праша со фолоу уп повик- но браинер до сега, најверојатно поради тоа што играв со отворени карти и секаде кажав помеѓу што одлучувам.

Од друга страна тоа ми кажува дека не му се продаваат возилата како што глумеа во салоните и сите имаат лагер од овие возила,  му тежат возилата произведени во 2022 година па мора да ги исчистат, јас денес си ги дадов моите најниски финални понуди за две возила и не се брзам , да разгледале, да израчунале и ќе ми се јавеле, па да видиме.......
Од прва да погодам Мида!

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #77 на: 07 Март 2023, 12:26:59 pm »

Биди спремен да се најдете на пола што би се рекло. Иначе за изборот, немам коментар, што и да земеш нема да згрешиш, дури и Сузикито. Битно да си е ваш изборот и да си уживате во возењето после. Па ако се предомислите, ќе си земете друга и тоа е тоа. Идеално нема, затоа што помалце замарање боље е :)

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #78 на: 07 Март 2023, 14:06:42 pm »

Од прва да погодам Мида!

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Баш во МИ-Да беше најлошото искуство и не се јавиа со подобра цена, прво нема ништо на лагер, па има две резервирани, па стигаат 10 возила до крај на март на крај излезе во сите бои , ароганција, до вечер ќе ги продадеме и другото знаете како оди.
Типката што е продажба никаква професионалност, сленгови и лигавење со цинизам кон конкуренцијатаи итн итн...
Drifted....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #79 на: 07 Март 2023, 14:16:07 pm »
Ај со здравје да си го возите Карокот.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #80 на: 07 Март 2023, 14:36:13 pm »
Sto pokriva i koj videl fajde od taa famozna 7 godisna garancija ?
Primer ekran koj sam od sebe se raspaga za 400.0000 den....

И 800.000 ќе дадам задоволен дека споделив клучна информација со вас!

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #81 на: 07 Март 2023, 21:43:12 pm »
Се знае дека до Шкода завршува секој муабет

Присутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
« Одговори #82 на: 07 Март 2023, 22:32:41 pm »
Sto pokriva i koj videl fajde od taa famozna 7 godisna garancija ?
Primer ekran koj sam od sebe se raspaga za 400.0000 den....

И 800.000 ќе дадам задоволен дека споделив клучна информација со вас!
Јас искрено не знам кој го имаше проблемот, по коментарот претпоставувам ти, само знам дека има екран кој се одлепува, и дека цената е премногу висока за заменски дел. Дури би рекол навредливо висока. И ти благодарам што ја сподели информацијата, добро е да се знае.
Но и искрено ме интересира што покрива таа гаранција ?
Да, 7 години е, но кој видел фајде во реалниот живот, што проблем се појавил кој од Киа го одобриле под таа гаранција.
Уште немам слушнато за конектен проблем, но имам слушнато неколку примери од луѓе кој ги познавам кој имале проблем и кој не им бил признат под гаранција.
Едноставно, се е заменски дел во кола.

Мене лично Kia Ceed и Stonic многу ми се допаѓаат. Да можев да возам хеч, пред некоја година најверојатно ќе беше Ceed или Mazda 3.
Sportage не можам да го смислам, како што Zero не го сака S-Cross-от :)

Инаку, на темава, ги имам возено старите модели на Tucson ор 2016-2017 и 2021 моделот на Sportage, со 1.6 моторот без турбо со 136кс.
3 пати го пробував оти невестата сакаше да го купам Tucson-от, ама не бива тој мотор, како што 1.4 моторот со 95кс на Фиат Типо не е за таа кола.

Suzuki S-Сross е првично изработен во соработка со Фиат, е е многу сличен со предходното Стило кое го возев. До толку ми беше слично, што не се осекав дека седам во различна кола. Арно ама возењето, респонсивноста и општо самото возило беше многу по забавно, може и најзабавно и најубаво за возење од скоро сите коли на кој имав тест возење. Не ја земав од проста причина што сакав нешто различно,

Сакав Alfa Romeo Giulia, ама не можам да влезам и излезам од неа.
Сакав Fiat 500x ама не ме собира во неа.
Сакам BMW x5 ама немам толку пари.
Сакам Rav4, ден денес се чудам и не знам зошто не ја земав кога беше на промоција пред некоја година. Болна тема, не смее да се спомне низ дома.
Сакав Мондео, барав 2 години, најдов и купив.

Крај краева како возач треба јас да седнам во колата и да ја возам. Нема логика да купам нешто што не сакам, без разлика дали е скапо одржувањето или што возат другите.
Така и со темава, дечково што бара спомнува услови, потреби, логичен избор, што се е ок, но не кажа што сака.
А ако на CarClub форум не може да си кажеш што сакаш, каде :)
« Последно менување: 07 Март 2023, 22:52:32 pm draganamon »

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
« Одговори #83 на: 08 Март 2023, 06:58:47 am »
Така и со темава, дечково што бара спомнува услови, потреби, логичен избор, што се е ок, но не кажа што сака.

Е да бе, па после да го заебаваме тука дека има лош вкус и нема појма. Се знае, строго пљукање по вкусови.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #84 на: 08 Март 2023, 08:21:11 am »

Е да бе, па после да го заебаваме тука дека има лош вкус и нема појма. Се знае, строго пљукање по вкусови.

hahahhaha добар е муабетот.
Друго е што сакаш , а друго е што можеш да си дозволиш.
На аватарот мој се гледа што би сакал, али да сме живи и здрави никогаш не знаеш кај ќе те однесе животот.
Drifted....

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1384
« Одговори #85 на: 08 Март 2023, 11:22:03 am »
Од сите коли до сега шта ги имам купено највеќе сум уживал во колата шта ја купив ад хок. Без да видам што опрема има, тестови ово оно... Едноставно изгледот бојата и бандажите беа пресудни. Стварно највеќе уживав и најмалку проблеми имав.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #86 на: 08 Март 2023, 11:27:11 am »
Свифтот?

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #87 на: 08 Март 2023, 11:30:54 am »
Од сите коли до сега шта ги имам купено највеќе сум уживал во колата шта ја купив ад хок. Без да видам што опрема има, тестови ово оно... Едноставно изгледот бојата и бандажите беа пресудни. Стварно највеќе уживав и најмалку проблеми имав.

Ignorance is bliss

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1384
« Одговори #88 на: 08 Март 2023, 14:30:19 pm »
Свифтот?
Не, у 96та сум имал максимум 100 у џеп

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2663
« Одговори #89 на: 08 Март 2023, 16:51:45 pm »
Isto i jas taka koga go zimav Ferarito samo bojata mi bese bitno da e crvena :)