Автор Тема: Мислење за новата BMW 318i м пакет 2023 G20/G21  (Прочитано 36298 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6624
Одг: Мислење за новата BMW 318i м пакет 2023 G20/G21
« Одговори #45 на: 14 Ноември 2022, 10:04:53 am »
Види кое од возилава што ги мислиш има подобри оценки за доверливост, расипливост и издржливост. Ако ти е битно што после купувањето, размисли како ќе го одржуваш и колку ќе те кошта возењето.
Види срцето на кај те влече. Доверливоста, расипливоста и издржливоста се споредни работи. Битно е со пуно срце да си купиш ауто. Да не завршиш 10 години у најдосадно ауто на свет, само затоа што е издржливо и доверливо и нерасипливо. Уствари, ако тоа ти го пуни срцето, и тоа е ок.

Овде си апсолутно управо, ако секој пат коа ја заклучуваш колата не се обраќаш и ја гледаш, what's the point. Ако ти е издржливоста и тоа рилајабилити битна, една тојота авенсис или таму ќемри. И иам впечаток сите што возат тојоти, коа ќе ги прашаш што возило каква зафатнина, снага, каква суспензија итн итн, одговор е епа тојота, види нема подобро најиздржливи најраспродадени, највеќе се трошат, а ни модел знаат ни притисок на гуми ништо. Што не е случај со дечките што возат мазда или хонда.
ќеумра

Какво е чуството кога некој со ќемри хибрид од 30к ќе те помине со бмв 318и од 53к?

320и треба да се гледа минимум.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2310
« Одговори #46 на: 14 Ноември 2022, 10:24:53 am »
Кемри во прво ниво на опрема е 40590 еу.

BMW Серија 3 во прво ниво на опрема е 45370 еу.

И двете цени се по ценовник.   

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
« Одговори #47 на: 14 Ноември 2022, 10:33:02 am »
Гледај бмв аутоматик за со камри споредба.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9329
« Одговори #48 на: 14 Ноември 2022, 10:45:11 am »
Moze i nekoj so jugo da
Me pomine ne ja razbiram poentata. Coekov ne rece kola bara za trka

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11843
  • Архитект
« Одговори #49 на: 14 Ноември 2022, 11:34:14 am »
Бмв пред Ауди А4, во секоја можна опција.

Бмв-то е со добар мотор и со заден погон. Да не спомнувам дека е со ZF автоматик.

За разлика аудито е преден погон и дели платформа и делови со многу помали возила.

Јас не би го ни гледал како опција аудиото.

Повеќе би го споредувал со Јагуар и Алфа Џулиа. Тие се во класат лидери за динамични возни својства.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11105
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #50 на: 14 Ноември 2022, 12:23:55 pm »
која е разликата измеѓу 318 и 320 во цена?
ако не ти е голема разликата во цена, оди на 320-ка, или исфрли дел од непотребна опрема и доведи до разумна сума

основата со 330 е иста, меѓутоа пропратните компоненти, од кои најважната-менувачот, се различни

ремап е опција, но после секој сервис ќе треба да одиш на реремапирање, или од старт да се откажеш од официјален што мислам дека е сулудо за нова кола под гаранција

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30257
    • CARclub.mk
« Одговори #51 на: 14 Ноември 2022, 12:40:28 pm »
За разлика аудито е преден погон и дели платформа и делови со многу помали возила.

Начелно се согласувам со постот, освен со ова.

A4 е најмалата кола базирана на таа платформа.

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
« Одговори #52 на: 14 Ноември 2022, 12:41:50 pm »
Види кое од возилава што ги мислиш има подобри оценки за доверливост, расипливост и издржливост. Ако ти е битно што после купувањето, размисли како ќе го одржуваш и колку ќе те кошта возењето.
Види срцето на кај те влече. Доверливоста, расипливоста и издржливоста се споредни работи. Битно е со пуно срце да си купиш ауто. Да не завршиш 10 години у најдосадно ауто на свет, само затоа што е издржливо и доверливо и нерасипливо. Уствари, ако тоа ти го пуни срцето, и тоа е ок.

Овде си апсолутно управо, ако секој пат коа ја заклучуваш колата не се обраќаш и ја гледаш, what's the point. Ако ти е издржливоста и тоа рилајабилити битна, една тојота авенсис или таму ќемри. И иам впечаток сите што возат тојоти, коа ќе ги прашаш што возило каква зафатнина, снага, каква суспензија итн итн, одговор е епа тојота, види нема подобро најиздржливи најраспродадени, највеќе се трошат, а ни модел знаат ни притисок на гуми ништо. Што не е случај со дечките што возат мазда или хонда.
ќеумра

Какво е чуството кога некој со ќемри хибрид од 30к ќе те помине со бмв 318и од 53к?

320и треба да се гледа минимум.
Ми го зема зборот дечкото, шо има везе, исто може камри од 40.000 к да те помине некој со скутер тјуниран од 2000 еур.

И шо е опсесијата со минување, и каде да ме помине? На автопат или на стаза каде ке се тркаме.
Еве и да си во право, едно знам,
Тој шо е во камрито коа ке ме помине ти гарантирам дека ке си помисли уфф камо да го имав ова bmw, шо не би било сличајот со тој во бмв не верувам дека ке си помислиш ууу овој шо ме мине со тојотава... камо ја да имав тојота камри...

Малце снобовско ама корегирај ме ако не сум во право.

Sent from my iPhone using Tapatalk
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
« Одговори #53 на: 14 Ноември 2022, 12:48:28 pm »
ако не ти е голема разликата во цена, оди на 320-ка, или исфрли дел од непотребна опрема и доведи до разумна сума

основата со 330 е иста, меѓутоа пропратните компоненти, од кои најважната-менувачот, се различни

ремап е опција, но после секој сервис ќе треба да одиш на реремапирање, или од старт да се откажеш од официјален што мислам дека е сулудо за нова кола под гаранција
318i и 320i се потпилно исти исти мотори со иста ознака иста турбина делови се, 318i носи 156 коња 320i носи 184 коња. Разликата е 5000 еур за 28 коња?
А и двата модели и 318i и 320i се тјунираат до 250-260 коња 400nm.
330i е друг мотор со други делови.

Како што видов ова се додава и се вади, евентуално за сервисите
https://www.powerking-chiptuning.it/ricercaalt/ricerca-auto.php??marca=BMW&modello=Serie%203%20G2x%20(2019-)&motore=641

Гаранција има возилото 2 год.
Ако треба ке издржам бар една

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #54 на: 14 Ноември 2022, 12:49:41 pm »
Секој со своето размислување.
Мене искрено, бенве и мечка, новиве генерации ми се мнооогу ружни, и радо би поседувал/возел камри/џулиа.
Ќе го цитирам еден клабер, од погорните постови :
Со здравје да си го возиш. Бенве си е бенве.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #55 на: 14 Ноември 2022, 12:56:07 pm »
Тој шо е во камрито коа ке ме помине ти гарантирам дека ке си помисли уфф камо да го имав ова bmw, шо не би било сличајот со тој во бмв не верувам дека ке си помислиш ууу овој шо ме мине со тојотава... камо ја да имав тојота камри...

Малце снобовско ама корегирај ме ако не сум во право.

Со сигурност нема да се сложам со констатацијата за БМВто. Би претпочитал камри со сигурност во случајот со компарацијата која е наведена.
Секој со своето размислување.
Мене искрено, бенве и мечка, новиве генерации ми се мнооогу ружни, и радо би поседувал/возел камри/џулиа.
Ќе го цитирам еден клабер, од погорните постови :
Со здравје да си го возиш. Бенве си е бенве.  :)
Морам да се сложам со тоа дека радо би поседувал Камри, Џулија, Јагуар или Ауди, наспрема беНве или мечка. Имиџот е веќе премногу изгнасен, а и возилата се премногу вулгарни и секојдневни, со цени од стара слава.

Ама како и да е не секој ќе се сложи со оваа констатација.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30257
    • CARclub.mk
« Одговори #56 на: 14 Ноември 2022, 12:57:48 pm »
Не ми е јасно како уопште почнавте да споредувате Тројка со Камри.

Тотално различна филозофија позади колите. Неспоредливи се. Ако се споредува Тројката со нешто, треба да се споредува со Lexus ES300, а и таа споредба е без врска.

Тројка може да се споредува со Це Класа, Џулија и Јагуар XЕ. Пеки. Камри се споредува со Шкода Суперб.

--

Едит: Имиџот е усран, не дека не. Ама во суштина, ни една кола од овие не SUV, па колку-толку спасена е работата. А ако можам да си купам Тројка, ќе си ја купам и ќе уживам во неа секој ден. Ми чуе што мислат други.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4007
« Одговори #57 на: 14 Ноември 2022, 13:02:38 pm »

318i и 320i се потпилно исти исти мотори со иста ознака иста турбина делови се, 318i носи 156 коња 320i носи 184 коња. Разликата е 5000 еур за 28 коња?
А и двата модели и 318i и 320i се тјунираат до 250-260 коња 400nm.
330i е друг мотор со други делови.

Како што видов ова се додава и се вади, евентуално за сервисите
https://www.powerking-chiptuning.it/ricercaalt/ricerca-auto.php??marca=BMW&modello=Serie%203%20G2x%20(2019-)&motore=641

Гаранција има возилото 2 год.
Ако треба ке издржам бар една

Со тие пигибек уредите од рејсчип да знаеш не се добиваат 220кс (а далеку па 250), со сигурност. На старата А4 возев Рејс Чип околу 2 месеци(ЗероСигнал ми го позајми) и разлика имаше но истата беше минимална. После тоа направив Ремап и дојде на околу 170/80кс колата (од фабричките 143) и разликата беше многу очигледна.

Така да вози си ја 2 години стандард, после тоа направи си класичен ремап и тоа е тоа.
« Последно менување: 14 Ноември 2022, 13:26:38 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11105
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #58 на: 14 Ноември 2022, 13:10:06 pm »
^ и не е само 28 кс разликата, туку и 50Нм и 1,5сек до 100 од старт :)

ако размислуваш за ремап, размислувај само за саглам ремап, не за боксовиве како Саше што напоменува

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #59 на: 14 Ноември 2022, 13:10:09 pm »
Имиџот е усран, не дека не. Ама во суштина, ни една кола од овие не SUV, па колку-толку спасена е работата. А ако можам да си купам Тројка, ќе си ја купам и ќе уживам во неа секој ден. Ми чуе што мислат други.
Ако можеш да си купиш тројка, можеш и други коли. Согласно темава. А ако сакаш тројка, тоа е друго. Сакаш ≠ можеш. Некој може да помисли дека некој неможе да си купи нешто според формулацијата. Исто како што јас или ете bear што би си купиле Мустанг/Камри/Јагуар/Џулија/Ауди и би си уживале во неа секој ден.