Автор Тема: Мислење за новата BMW 318i м пакет 2023 G20/G21  (Прочитано 27216 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Одг: Мислење за новата BMW 318i м пакет 2023 G20/G21
« Одговори #60 на: 14 Ноември 2022, 13:23:17 pm »
Не ми е јасно како уопште почнавте да споредувате Тројка со Камри.

Тотално различна филозофија позади колите. Неспоредливи се. Ако се споредува Тројката со нешто, треба да се споредува со Lexus ES300, а и таа споредба е без врска.

Тројка може да се споредува со Це Класа, Џулија и Јагуар XЕ. Пеки. Камри се споредува со Шкода Суперб.

--

Едит: Имиџот е усран, не дека не. Ама во суштина, ни една кола од овие не SUV, па колку-толку спасена е работата. А ако можам да си купам Тројка, ќе си ја купам и ќе уживам во неа секој ден. Ми чуе што мислат други.
Човекот што ја креира темата прв спомна ќемри, за да биде јасно.

Единствениот минус е дека за таа сума на пари се добива 318и а не 320и. А моторите не се исти, да биле исти ќе пишувало 318/20и позади на ѓепек.

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
Мислење за новата BMW 318i м пакет 2023 G20/G21
« Одговори #61 на: 14 Ноември 2022, 13:41:13 pm »
Дечки супер сте најпрвин, благодарам за дискусијата.
Второ, многу релативизирате, нели за 50к може и паштети да се купи, се согласувам согласно е кое е најдобриот избор за 50-55к еур на возило, паа дури и да не биде скроз ново.
Зеро сигнал е ептен во право, бмв да се споредува со а4 или со на саше а5 ката, еве, јагуар, па и џулиа, ама со камри бее...

Второ, да 320i е 1.3s pobrza 50nm, ама 5000 еур, дали вреди???
И да 320i има flappy pedal на воланот, 318i нема, од каде верувам и огромната разлика.

Трето апсолутно сте во право сите за пигибек дивајсес, и можда сте во право најдобро е да сочекам и да ремапирам, ако не бар еве 1 год ќе чекам
Четврто да никогаш не сум сакал bmw и ме асоцира на сите шо возат 320д од 85 за 300 еур до црна чад ама да било бмв, да никогаш не ме импонирал нивниот спортски дух и нивното педигре, освен ако не е м3 м5 не ме интересира деуго за спортски перформанси.

5 то, она што е најбитно, освен што бирам возило со срце, се трудам да вклучам и малце разум, bmw g21 LCI 2023 е тотално генерациски најнов модел и наредните 3-4 години ке нема нова тројка со фејслифт итн итн, останатите со а4 и а5 и ц класа се веќе од 2020-2018 а некои и од 2016 истите модели, за  камри и 2018 е иста со 2022, освен шо ке имаш ново 2022 возило некој за 1/4 од цената од 2018 ке го вози истото.
И не е работата пример да се земе џулиа сеа 2022 нова а нареднатс година излегува нов модел или онаа со 3 те светла.
Моментално за 2023 луксузен германец до таа цена е според мене bmw пошо е внатре сменето се, исто и однадвор и не може некој да го купи половно за 1/4 од цената.

Sent from my iPhone using Tapatalk
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
« Одговори #62 на: 14 Ноември 2022, 13:41:59 pm »
Не ми е јасно како уопште почнавте да споредувате Тројка со Камри.

Тотално различна филозофија позади колите. Неспоредливи се. Ако се споредува Тројката со нешто, треба да се споредува со Lexus ES300, а и таа споредба е без врска.

Тројка може да се споредува со Це Класа, Џулија и Јагуар XЕ. Пеки. Камри се споредува со Шкода Суперб.

--

Едит: Имиџот е усран, не дека не. Ама во суштина, ни една кола од овие не SUV, па колку-толку спасена е работата. А ако можам да си купам Тројка, ќе си ја купам и ќе уживам во неа секој ден. Ми чуе што мислат други.
Човекот што ја креира темата прв спомна ќемри, за да биде јасно.

Единствениот минус е дека за таа сума на пари се добива 318и а не 320и. А моторите не се исти, да биле исти ќе пишувало 318/20и позади на ѓепек.
Грешка си неам никогаш земено во предвид ќемри

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #63 на: 14 Ноември 2022, 14:36:48 pm »
Ako sakas so srce i malku razum 320e. Pomaliot hibrid od BMW 3ka vo karavan izvedba. Em struja, em tehnologija, em BMW.

Inaku 2021va jas bev vo pozicija Camry, BMW 330i, Mercedes C250/C300. Trite gi probav. Kupiv Camry. Seushte mislam deka e fenomenalna kola.

Ne sakav 320i G20 zatoa sto bese/seuste e po 200ks iako mi vleguvase vo budzet.

Posle godina ipol i skoro 30k kilometri, oset na pat, udobnost i oset za sigurnost, brzina, potrosuvacka, doverlivost ne bi ja menuval tuku-taka za Benve/Merc.

ps. Gledav mnogu videa na internet. Ama koga sednes zad volan na trite druga pesna e. Konkretno za trite koli, nieden od tie so pravat revjua za koli mozat da dolovat oset na volan, lezenje na pat i kako se cuvstvuva cela kola.

pps. Ne ti davam um. Kupi si toa shto ti pravi najmnogu kef.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #64 на: 14 Ноември 2022, 14:45:01 pm »

Мислам дека да. Уствари направи си муабет во м-кар може ќе успееш да спуштиш цена.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #65 на: 14 Ноември 2022, 15:05:55 pm »
Имиџот е усран, не дека не. Ама во суштина, ни една кола од овие не SUV, па колку-толку спасена е работата. А ако можам да си купам Тројка, ќе си ја купам и ќе уживам во неа секој ден. Ми чуе што мислат други.
Ако можеш да си купиш тројка, можеш и други коли. Согласно темава. А ако сакаш тројка, тоа е друго. Сакаш ≠ можеш. Некој може да помисли дека некој неможе да си купи нешто според формулацијата. Исто како што јас или ете bear што би си купиле Мустанг/Камри/Јагуар/Џулија/Ауди и би си уживале во неа секој ден.

Па јас не можам. Многу пари ми е, барем таква каква што сакам. А дека сакам, сакам. Возени ми се сите, и Тројката ми е легната ко шамар на будала. Ко баба у сандак. Ко ребро на скара.

Всушност, да бидам скроз искрен, тешко би ми било да се одлучам меѓу Џулија, Серија 3 и Јагуар Икс-Е. Со било која од нив би бил ептен среќен.

Кемрито е супер кола, да се разбереме, ама мене не ми иде во иста група со горенаведените.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #66 на: 14 Ноември 2022, 16:12:24 pm »
Според муабетите на vlavot, човекот си сака спортско количе, тврдо, сака да го занесува во кривини и сл.

Луки, јас, друг некој за таа сума сакаме крузер. Сакам да ми е меко на газот, сакам да не го слушам моторот, сакам да ми крцка кожа под газот и да ми прави масажа по можност.

Во моментов мислам дека Lexus ES300H е она што мене ќе ми легне ко шамар на будала. Буквално со целосна електроника што треба и не треба. ANC, ITA, ESA,... се само некои да ги набројам...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #67 на: 14 Ноември 2022, 16:14:14 pm »

Мислам дека да. Уствари направи си муабет во м-кар може ќе успееш да спуштиш цена.

Дали вреди ќе си го поставиш прашањето откако ќе ја повозиш месец дена и ќе си речеш, зошто не доплатив на таа сума уште малку :)

Избоксувај попуст и види колкава разлика во месечна рата ќе ти испадне и стори се бар со 320-ка

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
« Одговори #68 на: 14 Ноември 2022, 17:03:44 pm »

Дали вреди ќе си го поставиш прашањето откако ќе ја повозиш месец дена и ќе си речеш, зошто не доплатив на таа сума уште малку :)

Избоксувај попуст и види колкава разлика во месечна рата ќе ти испадне и стори се бар со 320-ка
Да сеа видов, 4500 на германскипт калкулатое кај нас точно 5000 ми речњ, еве и 500 еур да спушти, тоа се веќе 60к за 320i... hmm нели е веќе 60к мн за тројка, а па да тргам опрема да изгледа како тезгере возилото за 320i ич не ми се прави

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #69 на: 14 Ноември 2022, 17:32:36 pm »
Интересна ми е темава бидејки никогаш нема да имам ваква дилема, и само си читам, но не можам да не искоментирам неколку работи што ми бодат очи, како претходно околу тоа во кој сегмент спаѓа Голфо :)

Цитат
...за  камри и 2018 е иста со 2022, освен шо ке имаш ново 2022 возило некој за 1/4 од цената од 2018 ке го вози истото.

Некако ми се чудни муабетиве за човек што очигледно убаво заработува и не би требало дотолку да го интересира што некој друг за 1/4 од цената би го возел истото.

Цитат
...нели е веќе 60к мн за тројка, а па да тргам опрема да изгледа како тезгере возилото за 320i ич не ми се прави 

Не е прашање дали се 60к многу за тројка, туку тебе дали ти се многу.

Инаку јас типувам за нова кола за што и да падне одлука :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #70 на: 14 Ноември 2022, 17:48:01 pm »
Каква Шкода се купува за тие пари...

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
« Одговори #71 на: 14 Ноември 2022, 17:51:51 pm »
Интересна ми е темава бидејки никогаш нема да имам ваква дилема, и само си читам, но не можам да не искоментирам неколку работи што ми бодат очи, како претходно околу тоа во кој сегмент спаѓа Голфо :)

Цитат
...за  камри и 2018 е иста со 2022, освен шо ке имаш ново 2022 возило некој за 1/4 од цената од 2018 ке го вози истото.

Некако ми се чудни муабетиве за човек што очигледно убаво заработува и не би требало дотолку да го интересира што некој друг за 1/4 од цената би го возел истото.

Цитат
...нели е веќе 60к мн за тројка, а па да тргам опрема да изгледа како тезгере возилото за 320i ич не ми се прави 

Аман зс сегментот на голфот набрџина пишав океј ц сегмент овие другите се д сегмент.

Не е рсботава дс ме интересира туку не сакам да преплатам за нешо ако можам да го купам за поефтино како никнејмот влавот

Пример ова bmw не можам никако да го зеам поефтино.
И да 60k ми се веќе многу, 54к ми се стврн мн и се мислам, а 60 не иде уобзир.

Океј настрана моторот, се мислам дали cognac sensatec да биде внатре или да оставам sensatec/alcantara.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #72 на: 14 Ноември 2022, 18:00:47 pm »
Ти сакаш M340i очигледно, пред фејслифт со 45000 поминати. Побарај такво и готово.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #73 на: 14 Ноември 2022, 18:30:38 pm »

Цитат

Цитат

Аман зс сегментот на голфот набрџина пишав океј ц сегмент овие другите се д сегмент.

Не е рсботава дс ме интересира туку не сакам да преплатам за нешо ако можам да го купам за поефтино како никнејмот влавот

Пример ова bmw не можам никако да го зеам поефтино.
И да 60k ми се веќе многу, 54к ми се стврн мн и се мислам, а 60 не иде уобзир.

Океј настрана моторот, се мислам дали cognac sensatec да биде внатре или да оставам sensatec/alcantara.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И јас сум од влашкото лоби, ама како Мистер Но се однесувам со парите :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #74 на: 14 Ноември 2022, 18:52:08 pm »
Ти сакаш M340i очигледно, пред фејслифт со 45000 поминати. Побарај такво и готово.
И ова не е лошо
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/bmw/330/bkkelx.html#photo-1