Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116872 пати)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
  • Сузуки Витариче
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #360 на: 20 Декември 2018, 13:41:55 pm »
p.s. Prijatelo moj , vitarata ja zema za 15.500 evra :) + nivna registracija i nekakvo osig. popust na prozorite. Se ceka da stigne voziloto :) ete do kolku mozat da idat ....

Кој мотор?
Потпис.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #361 на: 20 Декември 2018, 14:21:42 pm »
p.s. Prijatelo moj , vitarata ja zema za 15.500 evra :) + nivna registracija i nekakvo osig. popust na prozorite. Se ceka da stigne voziloto :) ete do kolku mozat da idat ....

Кој мотор?

1.4 ditc preden pogon so 6 m/t

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #362 на: 20 Декември 2018, 14:54:54 pm »
А да си купиш лада нива? Најголема фаца ќе бидеш. ;D

Btw, ова попустиве како за "црн петок" се мислени.

Честито тусонот.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #363 на: 20 Декември 2018, 15:16:08 pm »
А да си купиш лада нива? Најголема фаца ќе бидеш. ;D

Btw, ова попустиве како за "црн петок" се мислени.

Честито тусонот.
hehehe  A sto bidna so  dzipot od Lada?  neli imase nekoj dzip go furaa neso 10.000 evra ova ona... vo MK ne se donese?

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #364 на: 20 Декември 2018, 17:30:33 pm »
A sto ne si zemes BMW X3ka?
 :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #365 на: 20 Декември 2018, 20:17:02 pm »
Шпанска серија....

Едно можам да заклучам. Дечково никогаш нема да купи кола мотивиран од изглед.
Се надевам дека кога ќе го направи изборот, нема да има муабет најдобар попуст добив на оваа види каква е... Се надевам дека нема секој пат кога ќе ја видиш колата да си викаш, леле каков добар дил направив, пошо ако немаш кеиф на неа и џабе да ти ја дадат тоа ти е.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #366 на: 20 Декември 2018, 20:56:12 pm »
Ептен го исхејтавте чоеков

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #367 на: 20 Декември 2018, 22:00:20 pm »
Jас мислам дека дечкото трола.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #368 на: 20 Декември 2018, 22:12:56 pm »
Шпанска серија....

Се надевам дека кога ќе го направи изборот, нема да има муабет најдобар попуст добив на оваа види каква е... Се надевам дека нема секој пат кога ќе ја видиш колата да си викаш, леле каков добар дил направив, пошо ако немаш кеиф на неа и џабе да ти ја дадат тоа ти е.

Можеби тоа највеќе ќе го прави среќен. Индивидуално е.
Знам еден куп луѓе што ќе изгубат мерак ако дур купат треба да изгубат месец дена, да се распрашуваат за попусти, па да не е скапо, па да не е ефтино. Влагаат и го купуваат тоа што им се допаѓа ако им одговара цената, без да молат за попуст, без да видат што нудат другите.
А знам и друга категорија луѓе што не купуваат без да добијат попуст и што не купуваат пред да прашаат уште на две други места колку пари кошта иста или слична работа. Они се осеќаат заебани и неубаво ако купиле нешто без да опипаат терен и без да добијат попуст.

Едните уживаат во работата ако влезат и ја купат. Другите уживаат во работата ако влезат, отидат на уште 3 места, најдат човек за попуст и после 2 недели ја купат истата таа работа. Зборувам од купување на кошула до купување на нешто по сериозно.

100 људи, 100 чуди, 100 жена, 200 сиса :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #369 на: 20 Декември 2018, 22:39:48 pm »
Значи две исти коли. Спортаж и Тусон. Исти во се, освен во СЕРВИСЕР и должина на гаранција. Ама ете исти да речеме

Според погоре приложеново испаѓа дека Тусон е подобар од Спортаж?

Само во Македонија (недодија) хјундаи се смета за за подобар бренд од киа.. доколку секаде надвор податоци од америка, европа и азија.. киа е подобар бренд во внатрешна изработка ( квалитет на интериор, пластики.. материјали ) гаранцијата од 7 години не е само во МК него worldwide со причина. Квалитет на лим прв пат слушам ваква работа.. може да е маркетинг трик на овие од корес ауто трејд.. бај д веј отвори ги цените на хјундаи кај соседите наши и цените на киа.. ќе видиш значителна разлика... искрено незнам зашто корес ауто трејд фураат цени блесави и не флексибилни ич не разбирам.
Еве некој линк за споредба мегу киа и хјундаи како бренд.
https://cars.usnews.com/cars-trucks/kia-vs-hyundai-battle-of-the-brands

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #370 на: 20 Декември 2018, 23:27:48 pm »

Тусонот ми е поубав од надвор, но Спортажот ми е попријатен внатре и навистина мислам дека има употребено поубави материјали (седнав и во двата)
Ако нема драстична разлика во вожња, кога јас би бирал би се определил за Спортажот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #371 на: 20 Декември 2018, 23:35:49 pm »
Чија и Јундаи се различни ко домат и патлиџан.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #372 на: 21 Декември 2018, 09:34:35 am »
Шпанска серија....

Abe drugar, ako si procital eden komentar, nemoj da komentiras opsto.
1. od mozni 20 vozila sto se nudat na pazarot, sum go stesnal izborot na 5.     Kako, epa po izgled. zs ne sum ni znael so imaat pod hauba. i normalno nekoja gorna granica za pari.
2. od tie 5 sum videl so kako sum sednal i sum go stisnil izborot pa sum dosol na 2.  vitara i sportage.
3. Neznam kako koj gi ceni parite,  no  koga veke najdov neshto sto mi odgovara na voznja, na potrebite, mi se sviga izgledot, ima solidni za mene perfomansi i taka nataka,   realno e da ja napadnes cenata i da vidis so mozes da dobies, ako ne, toa e toa si plakam kolku sto e.

Eve, pisav pogore za prijatelot so vitarata taa mu se sviga taa ja zborese i so, ja zema za 1800 evra pomalce.  Pa toa sepak e nekoja para za nashiot prosek na plati.  :)

Sepak neli nema potreba od solenje pamet i prodavanje muda za bubrezi.  So tugi pari najlesno e da se rakovidi.

Sepak golemo fala i pocituvanje na clenovi koi  mi napravija jasni razliki megu nekoi vozila, da gi sogledam podobro od strana na motor,oprema,servis itn itn.
Sekoe iskustvo e neshto plush.

Da ne go tupam,   jas na krajot vo dvor ke imam vozilo :
- sto mi se sviga po izgled, boja.   sto mi se sviga i nadvoresnosta i vnatresnosta.
- tehnicki karakteristiki koi zadovoluvaat nekoi uslovi itn itn

I denovive ke ja pisam  cenata za ednoto i za drugoto vozilo ....   :)

P.S.  slucajnost, pred 20tina minuti mi se javija od suzuki vitara,  demek dali se uste sum bil zainteresiran za voziloto, demek imale novogodisna poduna za kupuvaci koi pokazale interes bla bla bla bla...  megu redovi dojdi kaj nas za nova ponuda.....

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #373 на: 21 Декември 2018, 09:51:32 am »
Super, nova godina e moze da ispadne nesto interesno  :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #374 на: 21 Декември 2018, 13:47:15 pm »
Шпанска серија....

Abe drugar, ako si procital eden komentar, nemoj da komentiras opsto.
1. od mozni 20 vozila sto se nudat na pazarot, sum go stesnal izborot na 5.     Kako, epa po izgled. zs ne sum ni znael so imaat pod hauba. i normalno nekoja gorna granica za pari.
2. od tie 5 sum videl so kako sum sednal i sum go stisnil izborot pa sum dosol na 2.  vitara i sportage.
3. Neznam kako koj gi ceni parite,  no  koga veke najdov neshto sto mi odgovara na voznja, na potrebite, mi se sviga izgledot, ima solidni za mene perfomansi i taka nataka,   realno e da ja napadnes cenata i da vidis so mozes da dobies, ako ne, toa e toa si plakam kolku sto e.

Eve, pisav pogore za prijatelot so vitarata taa mu se sviga taa ja zborese i so, ja zema za 1800 evra pomalce.  Pa toa sepak e nekoja para za nashiot prosek na plati.  :)

Sepak neli nema potreba od solenje pamet i prodavanje muda za bubrezi.  So tugi pari najlesno e da se rakovidi.

Sepak golemo fala i pocituvanje na clenovi koi  mi napravija jasni razliki megu nekoi vozila, da gi sogledam podobro od strana na motor,oprema,servis itn itn.
Sekoe iskustvo e neshto plush.

Da ne go tupam,   jas na krajot vo dvor ke imam vozilo :
- sto mi se sviga po izgled, boja.   sto mi se sviga i nadvoresnosta i vnatresnosta.
- tehnicki karakteristiki koi zadovoluvaat nekoi uslovi itn itn

I denovive ke ja pisam  cenata za ednoto i za drugoto vozilo ....   :)

P.S.  slucajnost, pred 20tina minuti mi se javija od suzuki vitara,  demek dali se uste sum bil zainteresiran za voziloto, demek imale novogodisna poduna za kupuvaci koi pokazale interes bla bla bla bla...  megu redovi dojdi kaj nas za nova ponuda.....
Не знам дали сфати, ама на форумов членуваат луѓе на кои што парите не им се проблем и купувањето исклучиво нови коли е исклучиво од задоволство. Чак за коли испод 50.000еур, срам им е да праат муабет а камо ли ценкање за кола од 15-16.000еур