Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 118112 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #375 на: 21 Декември 2018, 15:57:49 pm »
@Banzai

Одлична анализа!!!

@сите

Нормално дека сите сакаме нештото да го добиеме по најниска цена. Парите не се наоѓаат на улица. Знам како тешко се собираат а лесно се трошат. Знам дека и кој си ја барал шапката, на крај и без ушите останал.

Јас само сакав да кажам дека продавачите многу добро го процениле. Јасно е дека попустот за одреден вид на возило ќе игра пресудна цена. Да членот имаше желба на еден модел на возило ќе влезеше во тој салон и ќе речеше "Ја сакав оваа кола, волку нудам правиме договор или не?"
Се друго овде ми е трошење тастатура. Темава бидна 26 страни. Толстој човече..

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #376 на: 21 Декември 2018, 16:18:06 pm »
Да не правеше психоанализа темава ќе си беше 25 страници ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #377 на: 21 Декември 2018, 19:27:06 pm »
Јас мислев џипот е купен, возен 10.000 км и сеа членов прашува за прв сервис нешто... Оно уште се молзат бадеми за бадемово млеко...

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2697
« Одговори #378 на: 21 Декември 2018, 20:16:49 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #379 на: 21 Декември 2018, 21:25:50 pm »
Достава до дома.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1301
« Одговори #380 на: 29 Декември 2018, 17:34:50 pm »
Друже @Hdmiusb шо бидна, се реши, порача, купи нешто?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #381 на: 30 Декември 2018, 09:04:00 am »
Чека да види кој ќе понуди гратис бришачи и гребалка за мраз.

Отсутен mushovlae

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #382 на: 30 Декември 2018, 21:36:10 pm »
Значи две исти коли. Спортаж и Тусон. Исти во се, освен во СЕРВИСЕР и должина на гаранција. Ама ете исти да речеме

Според погоре приложеново испаѓа дека Тусон е подобар од Спортаж?

Само во Македонија (недодија) хјундаи се смета за за подобар бренд од киа.. доколку секаде надвор податоци од америка, европа и азија.. киа е подобар бренд во внатрешна изработка ( квалитет на интериор, пластики.. материјали ) гаранцијата од 7 години не е само во МК него worldwide со причина. Квалитет на лим прв пат слушам ваква работа.. може да е маркетинг трик на овие од корес ауто трејд.. бај д веј отвори ги цените на хјундаи кај соседите наши и цените на киа.. ќе видиш значителна разлика... искрено незнам зашто корес ауто трејд фураат цени блесави и не флексибилни ич не разбирам.
Еве некој линк за споредба мегу киа и хјундаи како бренд.
https://cars.usnews.com/cars-trucks/kia-vs-hyundai-battle-of-the-brands

Sent from my iPhone using Tapatalk
Боже,што нема да прочиташ на форумов

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #383 на: 07 Јануари 2019, 19:51:57 pm »
Значи две исти коли. Спортаж и Тусон. Исти во се, освен во СЕРВИСЕР и должина на гаранција. Ама ете исти да речеме

Според погоре приложеново испаѓа дека Тусон е подобар од Спортаж?

Само во Македонија (недодија) хјундаи се смета за за подобар бренд од киа.. доколку секаде надвор податоци од америка, европа и азија.. киа е подобар бренд во внатрешна изработка ( квалитет на интериор, пластики.. материјали ) гаранцијата од 7 години не е само во МК него worldwide со причина. Квалитет на лим прв пат слушам ваква работа.. може да е маркетинг трик на овие од корес ауто трејд.. бај д веј отвори ги цените на хјундаи кај соседите наши и цените на киа.. ќе видиш значителна разлика... искрено незнам зашто корес ауто трејд фураат цени блесави и не флексибилни ич не разбирам.
Еве некој линк за споредба мегу киа и хјундаи како бренд.
https://cars.usnews.com/cars-trucks/kia-vs-hyundai-battle-of-the-brands

Боже,што нема да прочиташ на форумов

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Кажи комшија а .. сваштарии

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #384 на: 07 Јануари 2019, 19:54:26 pm »
Па чекаше да дојде 2019 да може да го запише во сообраќајна 😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #385 на: 07 Јануари 2019, 21:26:11 pm »
Па чекаше да дојде 2019 да може да го запише во сообраќајна

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Другар купи кола на 28 декември а ја регистрираше на 3ти јануар.. и во собраќајна му стои 2018та дека е колата

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #386 на: 18 Јануари 2019, 23:19:40 pm »
И јас сум за еден  SUV како спортажот, ама дизел 1.6. Бев на тест возење, ама со стариот мотор 1.7 и доста добро се покажа. Имаше доста добро забрзување и сосема солидна амортизација. Го пробав и тусонот, ама ми беа многу слични, а спортажот е поевтин и со многу повеќе опрема. Не знам какви се карокот и атеката во возење, ама вака во салон не ми оставија некаков впечаток. А и основните модели им се доста поскапи од спортажот во однос на опремата. Ако некој ги има испробано сите модели, нека сподели искуства, добродојдени се. Сега возам мазда 3-1,4 2007 год. исто купена нова. Во однос на неа, возењето во спортажот е многу подобро. Се спремам во фебруар да тргнам во лов на ново ауто, па ќе видиме. Ако ја знаете разликата помеѓу 1.6 и 1.7 црди, освен помалата кубикажа и зголемената сила, кажете.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #387 на: 19 Јануари 2019, 08:42:12 am »
Кај спортажот земи добра боја како ребокап сивата на тест, плавата јаката или некоја таква.

Не заборавај најмалите еднобојни бандажи да ги земеш, не летај по поголеми од 16 зошто ќе е потврдо возењето.

Дизел 1.6 е со уреа еуро 6д.

Погледни аутоматик исто е одличен. Основната опрема има се што треба за 20к дизел.

Згора на тоа 7 години гаранција. Спортажот е тоа што треба да се гледа. Верувај.

Исто Аурис Хибрид караван ако си за такво нешто.

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #388 на: 19 Јануари 2019, 12:09:25 pm »
Deni, што значи уреа еуро 6? Боја баш ми се допаѓа мастило плавата. За бандажи знам дека 16-ки се таман и за вожња и за понатамошно мењање на гуми. Не знам колкава разлика во цена има помеѓу мануелниот и автоматскиот менувач, ама ако е мала иде у опција и автоматски. Бидејки читав по други форуми дека автоматскиот менувач во постарите модели не се покажал најдобро малку сум скептик. Инаку 7 годишна гаранција е топ, само да ми направат пресметка за годишно о држување да видам колку ќе ме кошта и дали има 7 год. на целата кола или само на одредени делови. Инаку размислував и за аурисот, ама повеќе сум за SUV.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #389 на: 19 Јануари 2019, 13:05:12 pm »
Дека се дотура уреа покрај нафтата.