Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 471066 пати)

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1156
Скоро се ново подржуваат индукција и многу добра работа е. Само има некои плотни, генерално од поефтини брендови што испуштаат звуци непријатни, ако имаш опција тестирај пред да купиш.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6292
Zepter мислам не работат на иднукција, барем тие што се од на времето.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
Колку одат индукциските тенџериња/тави и сл.?

Многу ретко начекувам денес тави што НЕ поддржуваат индукција, скоро сите имаат :) иноксните на Братство сите се со индукција и се по нормални цени.

Фала ти, си запишав или/или, ќе видам кога ќе дојде време со што ќе одам. Дури гледав и Металац што нудат хаха
Мнооогу е рано и за ова  :-X :-X :-X, се чувстувам како да рипам чекори  :D

Се што е од железо (инокс) нема никаква мака. Исто со леано железо (cast iron) супер добро функционира. Има и од тие легурите полесни но таму додавата примеси на железо и тука е заебот  некои знаат да бидат килави. Ама реално немаш никаков проблем од обично „џингово“ лонче и тенџеред до Zepter. Е сега ако си инвестирал во алуминиумски или сребрени садови нема да ти работат.

Edit:
Има Zepter што не е од железо?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6292
Не бе , железо се, една роднина баш имаше нов некористен сет од на времето, истите и јас ги имам само сум на рингла и плин, тие се на индукција од истиот сет ништо не фаќа на плоча.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Кога сме на тема Zepter, ако некогаш сте во недоумица да земате тенџериња ...секоја им чест.

30+ години имаме Zepter, исти се како првиот ден, а секој ден буквално се користат. Без престан.

Од што како ги правеле не знам, ама предобра инвестиција.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Сега сите тенџериња си имаат ознака дал да ги переш у машина, дали се за плинско, дали за индукциска, и слични тракатанци, лесно се бираат тенџерлаци.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
За индукциска се знае, шеташ со магнет у џеб и ко Мистер Бин со рибата ги проверуеш тавчињата.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7239
Не ми е јасно која е улогата на микро

Кујма во Г не е за секој столар, мн внимавај кој ја прави и како ќе се искористи ќошот. Плотната нека не те лажат, не треба да се познава спојот ако ја прават со "италијански нож".
Види си дали просторот помеѓу островото и маш за садови е ок. Не заб дека и вратата пд машината треба да ја отвориш кога треба да се префрлаат садови.

Се на се, направи една симулација. Кујна како и тоалет, тешко се преправаат

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1156
Ако се рамни ѕидовите и под добар агол од 90 степени, тогаш може се да се изведе добра кујна во Г. Во новиве градби никаде не така и мора некаде да има компромиси, луфтови, лајсни, силикони.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2765
Не ми е јасно која е улогата на микро

Кујма во Г не е за секој столар, мн внимавај кој ја прави и како ќе се искористи ќошот. Плотната нека не те лажат, не треба да се познава спојот ако ја прават со "италијански нож".
Види си дали просторот помеѓу островото и маш за садови е ок. Не заб дека и вратата пд машината треба да ја отвориш кога треба да се префрлаат садови.

Се на се, направи една симулација. Кујна како и тоалет, тешко се преправаат

Ќошот ќе биде или вака (и горе и доле). А постои и опција за монтажа на Lazy Susan, има механизми во Икеа. Дали кај нас има и дали тишлерите нудат - неам појма

или вака:

За плотната - рано е.
А за островото и машината за садови - има минимум 120cm далечина помеѓу себе бидејќи има два елементи помеѓу нив од по 60 cm. Дома правев симулации :)
Комотно ќе е и двајца да се маткаат во тој простор

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
Во време кога никоја модерна жена не знае да готви не се фрлаат многу пари за кујна. Јас ставив најевтина фурна и комбинирана плоча плин/струја 2+2. Сега да би правел од ново уште по мала ќе ја направам, секако од готвење има видено сако 2-3 неуспешни обиди. Голем убав фрижидер, место за кафемат, машина за садови, и мини плотна со 2 зони доста е.
Исто ќошот од првата слика нема да ти вреди за ништо, го имам и не е практичен воопшто, ниту прегледен ниту собира поголеми работи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
А жена ти што ќе одбира, ако ти ја одбираш кујната ? Јас се извинувам, ама стварно ми нема логика муабетот вие кујни да одбирате при жена покрај вас....

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
Жената си бира боја и слично, јас кажувам дека нема потреба да е големо нешто што не се користи за намената за која што е направено. Џабе фрлени пари се тоа. Немам потреба да се фалам пред пријатели каква кујна имам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3342
Не ви треба кујна реално.
Wolt+ претплати се, и ќе ти донесат за 15 минути што и да посакаш.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8242
  • Плинаш!!!
За чудо, а можеби и реално познавам неколку луѓе што не готват дома или готват многу ретко 1-2 пати месечно и тоа нешто на брзинка. Претежно јадат од местата каде што има готвени јадења. Незнам дали ги мрзи да зготват или немаат време.