Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 357377 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
За преселување треба решителност. Гледајќи го форумов и колку луѓето се консултираат кога не им работи трето штоп светло и колку енергија губат на тоа скептичен сум дека би успеале да се преселат.
Еве конкретно за баланар колку години работиш скопје и патуваш секој ден. Не ти скисна па да изнајмиш еден стан скопје и да видиш како е ако ништо друго да живееш сам? 

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Najlesno e na tastatura da se preselis nekade poubavo.
Баш така кој не искусил не знае, но убаво е да се даде потик во некои слуачи и преку виртуел тастатура.И тебе ништо не те чини да споделиш искуство па некој можеби ке го следи твојот пример и ке има некоја представа што и како.Млади одете си секогаш ке можете да си се вратите впрочем тука еден ден сите и ке завршиме на наше тло.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Не се мешајте во туѓи животи и што како треба да прават. Тоа само ќе ви кажам :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
....

Mojot primer za isseluvanje e najubavo nikoj da ne go sledi.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
  • The best or nothing.
Радо би во Сплит, или во Хрватска/Словенија на приморје.

Mojot primer za isseluvanje e najubavo nikoj da ne go sledi.

Ама за автомобили, радо би го следел.  :)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
За преселување треба решителност. Гледајќи го форумов и колку луѓето се консултираат кога не им работи трето штоп светло и колку енергија губат на тоа скептичен сум дека би успеале да се преселат.
Еве конкретно за баланар колку години работиш скопје и патуваш секој ден. Не ти скисна па да изнајмиш еден стан скопје и да видиш како е ако ништо друго да живееш сам?

1. Не патувам секој ден
2. Сум живеел во Скопје
3. Нема потреба да изнајмувам било што  во Скопје, со оглед на тоа дека има 50 минути возење од дома до паркинг во Скопје. Али ти повеќе си во Бугарија и тамошните услови и патишта, што би знаел ти за Штип - Скопје...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Едно време работев во Аеродром, а живеев во Тафталиџе, кога си одев од работа скоро секој ден по толку заглавував :)

Отсутен balanar

• Редовен
Не се мешајте во туѓи животи и што како треба да прават. Тоа само ќе ви кажам :)

Jaс навистина не ги разбирам луѓево.

Некој на темава праша каде би живееле со 5000 евра плата. Во сосема неповрзан пост со чиј било друг - реплицирав дека би живеел во Переа, Солун.
Никој не цитирав, на никој не посочив каде да живее, на никој не реков дека неговиот избор е добар/лош, не побарав совет, не ми треба критика за МОЈОТ избор, а уште помалку ми треба валидација дека мојот избор е правилен. Мојот избор е мој избор, не треба никој кур да го боли зошто сум го одбрал тоа што сум го одбрал и дали ќе го направам така како што ми е замислено.

Прво пробаа да ми посочат зошто не е ОК мојот избор, дека не било едноставно, дека немало да имам пријатели, дека децата ќе останале неписмени.
Дека Переа било на ниво на туристичка населба (треба да си многу неинформиран за да го напишеш тоа). Па ме препраќаа во Шпанија.
Реков дека форумов е станат багра баш заради таквите постови, па ме нарекоа плачипичка дека немало друг со истото мислење, па затоа сум рекол за форумов багра.
Па ми ги спомнаа мамичка и татичко, па дека немало да се преселам никаде и за 6000 евра плата, за да на крај ми понудат кола ако сум се преселил во Переа во наредните 10 години.

Латентни комплексаши и неуротичари има на форумов. Треба само малку да се исконтраш за да си го покажат вистинското, грдо лице.
Страшна работа.
« Последно менување: 17 Јули 2025, 10:47:21 am balanar »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Ами на 38 години би требало да имаш донесено заклучок дека не треба да се замараш за секоја истресена будалштина на форум :)
Обично на рандом собир е порелаксирано, таму поголемиот е во право, поситниот си поќутува ;D
Ми текна на времето ко се шалев со Онак, дека е драма квин... Во Чилин ко видов дека е шифуњер, се помислив дали да му кажам кој сум или случајно сум таму, до него, на иста маса ;D

Отсутен balanar

• Редовен
Ами на 38 години би требало да имаш донесено заклучок дека не треба да се замараш за секоја истресена будалштина на форум :)

Тоа стои и прав си :D
Ама некогаш е појако од мене, посебно кога ничим изазвани се јавуваат ботови.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Абе на крајот од денот секој си има право на свое мислење, било да е исправно или не. Форум, споделуваме мислења.

Ама благодарение на форумот се склопиле многу пријателства, а да не зборувам и за несебично помагање меѓу членојте.

Има позитивни ствари.

Некогаш не ти е денот па нема да ти се допадни нечие мислење, а некогаш само би се изнасмеал на истото :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
Јас се имам два пати преселено, но во рамки на Скопје. Два пати ми беше потребен извесен период да се (пре)адаптирам на секојдневието. Секој што планира да се пресели било каде, треба да размисли какво ќе му биде секојдневието, дали и колку ќе патува до работа, семејни обврски и сл.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Форумов е полн со експерти за трошење туѓи пари. Често го кажувам тоа. Што и да направиш/купиш, обавезно ќе се најдат два-тројца да ти солат памет кај и што требаше да направиш/купиш.

Едноставно на таквите не им го хранам муабетот. Нека лета магарето. :) Доволно ми е бела брадата тоа да го знам :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Затоа постои критичко размислување :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт

Jaс навистина не ги разбирам луѓево.

Некој на темава праша каде би живееле со 5000 евра плата. Во сосема неповрзан пост со чиј било друг - реплицирав дека би живеел во Переа, Солун.
Никој не цитирав, на никој не посочив каде да живее, на никој не реков дека неговиот избор е добар/лош, не побарав совет, не ми треба критика за МОЈОТ избор, а уште помалку ми треба валидација дека мојот избор е правилен. Мојот избор е мој избор, не треба никој кур да го боли зошто сум го одбрал тоа што сум го одбрал и дали ќе го направам така како што ми е замислено.

Прво пробаа да ми посочат зошто не е ОК мојот избор, дека не било едноставно, дека немало да имам пријатели, дека децата ќе останале неписмени.
Дека Переа било на ниво на туристичка населба (треба да си многу неинформиран за да го напишеш тоа). Па ме препраќаа во Шпанија.
Реков дека форумов е станат багра баш заради таквите постови, па ме нарекоа плачипичка дека немало друг со истото мислење, па затоа сум рекол за форумов багра.
Па ми ги спомнаа мамичка и татичко, па дека немало да се преселам никаде и за 6000 евра плата, за да на крај ми понудат кола ако сум се преселил во Переа во наредните 10 години.

Латентни комплексаши и неуротичари има на форумов. Треба само малку да се исконтраш за да си го покажат вистинското, грдо лице.
Страшна работа.

Јас стварно не можам да сфатам зошто со сите сакаш само да контраш ти конкретно. Мојата поента беше дека секако работиш скопје и патуваш пробај прво таму да живееш. Не знам дали е мојот мајндсет дека одамна сам живеам но пример ми е доста несфатливо некој на 38 години да живее во неговата детска соба во која израснал. 
И да не правиме пазарски математики дека е пофино да патуваш штип скопје отколку да се преселиш. Посебно не ако немаш деца и фамилија. Дури ни за пракса кога бев во скопје не патував туку се преселив директно! И тоа неколку пати во различни градови сум отишол со една торбица на почеток и сум живеел таму. И од денешна преспектива единствено ми е криво што не отидов уште најмалку во дупло толку градови.
Скопје а и Штип секако не ми бегаат.