Не се мешајте во туѓи животи и што како треба да прават. Тоа само ќе ви кажам 
Jaс навистина не ги разбирам луѓево.
Некој на темава праша каде би живееле со 5000 евра плата. Во сосема неповрзан пост со чиј било друг - реплицирав дека би живеел во Переа, Солун.
Никој не цитирав, на никој не посочив каде да живее, на никој не реков дека неговиот избор е добар/лош, не побарав совет, не ми треба критика за МОЈОТ избор, а уште помалку ми треба валидација дека мојот избор е правилен. Мојот избор е мој избор, не треба никој кур да го боли зошто сум го одбрал тоа што сум го одбрал и дали ќе го направам така како што ми е замислено.
Прво пробаа да ми посочат зошто не е ОК мојот избор, дека не било едноставно, дека немало да имам пријатели, дека децата ќе останале неписмени.
Дека Переа било на ниво на туристичка населба (треба да си многу неинформиран за да го напишеш тоа). Па ме препраќаа во Шпанија.
Реков дека форумов е станат багра баш заради таквите постови, па ме нарекоа плачипичка дека немало друг со истото мислење, па затоа сум рекол за форумов багра.
Па ми ги спомнаа мамичка и татичко, па дека немало да се преселам никаде и за 6000 евра плата, за да на крај ми понудат кола ако сум се преселил во Переа во наредните 10 години.
Латентни комплексаши и неуротичари има на форумов. Треба само малку да се исконтраш за да си го покажат вистинското, грдо лице.
Страшна работа.