Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 548910 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
Имаше пред десетина години (а и уште се праи тоа), измама со смрзнато пилешко, кај што се пуни со вода пилево пред да се смрзне, за да „тежи“, па уместо 2кг пиле, ти добиваш 1,4кг у реалност. Е, исто и ова со становиве, малце надувана квадратурата... :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
ова е дуење со вода пред мерење и смрзнување :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
За тоа ќе ти треба едно 2г да го завршиш,ако го завршиш и нерви за 5 животи.
Јас на моја парцела,со маркица со дозвола за градба стигнав до туркање на објект(не го турнав имав решение за туркање).
Од министерства од општини од архитекти,геодети,инспектори,
 итн.итн на крајот одвај се заврши работа кога дојдовме до ситуација на закани по живот.
На се легално ќе го јадев стапот.
Сега од оваа временска дистанца кога ќе ми текни,абе пари да ми даваат не градам,не купувам ни куќа ни стан.

Ако си тргнал да бараш дозвола за градење во Битола, тогаш јасно зошто си се преселил 3000км подалеку.
;D ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
@osmica8  Сега слушам дека било полошо.Одамна е дојдено времето да летаат глави.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Полошо е,  јас 6 години чекам дозвола се за централно градско подрачје Битола е во Скопје, и ме враќаат за непостоечки работи оти кузни кој неписмен кадар е по институции напикан. Пример чекаш одговор од министерство за култура 9 месеци и ти враќаат дека проектот не е потпишан од барателот... А нормално дека е..  И така враќаш приговор дека потпишан е и пак си чекаш уште пола година па нешто друго ќе излези.  Сите пати шо ме вратија досеа е за работи шо се веќе поднесени односно напраени веќе.  На толку чекање веќе и план за работа ми пропаднаја,  буџетот  се намали со годините и сеа капак на се со короната и остало се поскапи од материјал до мајстори...
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Како па ти легално кога сите на диво, епа не може :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
Полошо е,  јас 6 години чекам дозвола се за централно градско подрачје Битола е во Скопје, и ме враќаат за непостоечки работи оти кузни кој неписмен кадар е по институции напикан. Пример чекаш одговор од министерство за култура 9 месеци и ти враќаат дека проектот не е потпишан од барателот... А нормално дека е..  И така враќаш приговор дека потпишан е и пак си чекаш уште пола година па нешто друго ќе излези.  Сите пати шо ме вратија досеа е за работи шо се веќе поднесени односно напраени веќе.  На толку чекање веќе и план за работа ми пропаднаја,  буџетот  се намали со годините и сеа капак на се со короната и остало се поскапи од материјал до мајстори...

Чекај кога ќе стигниш на пресметка на комуналии.
Се чека и по 4 месеци.
Една женска имало таму само. Само таа ги прави пресметките. Таа е на боловање.
Нема шо да прај пресметки, табела има во самиот проект. Само треба да ја препиши.

Мизерија.

Убедливо најлоша општина за соработка.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
После се чудат зошто дивоградби имало.
А за Стентонци фучат дозволи одма

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Едниот зеде тапија Св.Недела.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Нешто потслушнав дека едниот добил дозвола за во Света Недела...

ЕДИТ: Мечето беше побрз, не сум рефреширал :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5511
Нешто потслушнав дека едниот добил дозвола за во Света Недела...

ЕДИТ: Мечето беше побрз, не сум рефреширал :)

Јбг, некогаш парите неможат баш се да купат. Ова е жив доказ за тоа

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
јас колку што знам чифлиганец одамна не гради веќе овде.
Некаде слушав/читав дека не му било сигурно да инвестира веќе овде и го преселил бизнисот во Хрватска.
Колку е информацијата точна незнам.

Дефинитивно овој бизнис го превземаа Заеви и ДУИ. Мислам да се помине во Аеродром  новине згради што се градат доволно може да се разбере.
Инвеститор фирма од Струмица, а изведувач Хасани од Тетова.

Она што знам Чифлиганец барем правеше на нормални места.

Ова сега што се прави во Аеродром и Капиштец во сред паркови и во просторче меѓу две згради е баш урбана мафија.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Легендата вели дека Чифлиганец многу одамна ебал мајката со тоа рудниците
за да му биде проблем градби во Македонија...

Впрочем, еден од ретките, ако не и единствениот што ужива статус "Али Ахмети гомна да јаде".

Ако веќе мора да "вагаме" минато/сегашност измешано со добро/лошо
дури и моронот Заев има направено многу, навистина многу добри работи за Струмица.
Ама, беше тоа едно време...

Паре кваре човека јебига...
А чифликов злато има, нема пари, затоа е толку златен во очите на другите, та дури и пред бога :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Cifliganec ili Zajko ili Majko kako.ke vadat ovie novi epizodi ke ni stane jasno deka 10 dushi vo MK ne dupat tie so sme ushte ostanati ovde. A oni megju niv site si trijat race