Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 521690 пати)

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1929
Мене ме интересира следново. Си платил 63м2 а си добил 60м2. Правиш премер и гледаш дека ти фалат 3м2, се договараш со инвеститорот и ти враќа пари. Но во имотниот лист ти стојат 63м2. Ти цел живот ќе плаќаш данок, парно, давачки за влез и друго на 63м2? Или грешно сум сфатил?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9209
  • Пичлеме

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6367
Кога ќе дојде денот за продавање ќе си ќутиш и ќе шитниш на 63, ем од инвеститорот вратени парите и новиот купец земени за 3 квадрат плус. Жбрц петиљади евра В џеб :D

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Мене ме интересира следново. Си платил 63м2 а си добил 60м2. Правиш премер и гледаш дека ти фалат 3м2, се договараш со инвеститорот и ти враќа пари. Но во имотниот лист ти стојат 63м2. Ти цел живот ќе плаќаш данок, парно, давачки за влез и друго на 63м2? Или грешно сум сфатил?

Да. Убаво си сфатил.

Кога ќе дојде денот за продавање ќе си ќутиш и ќе шитниш на 63, ем од инвеститорот вратени парите и новиот купец земени за 3 квадрат плус. Жбрц петиљади евра В џеб :D

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

После ти одиш купуваш стан на друго место, кај што е исто крадено.

It goes around and around ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9209
  • Пичлеме
Да и плус си зел 3000 евра плус кредит, па повисока рата... пример.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
После кога ќе го продаваш ќе се објаснуваш со тој што купува зошто станот ти е 63 квадрати, а не 61?

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
олеснителна околност е што вратиле пари итн... можело да се деси да не врати ништо, да им рече тужете кај сакате :) банана стејт

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4092
  • MadaFunker
Не е тоа никаква олеснителна околност тоа е hush money. Одговорност, одговорност треба да се бара за секој криминал луѓе.
New blood of old school

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект

Адора за да не оди на суд тој решава тие станари кои увиделе грешка да ги покрие финансиски.
Што правиме со имотните листови? Тие како ги менува после со новата квадратура?

Обратно. Ти пишува тебе во имотен лист, а во reality :) е квадрат и нешто помалку.

Епа тоа де.
За да покрие Адора да бидат во ред имотните листови треба да се потроши финансиски и временски. Тоа ќе го кошта многу повеќе.
Вака еве ви иљадарче....... ајт.

олеснителна околност е што вратиле пари итн... можело да се деси да не врати ништо, да им рече тужете кај сакате :) банана стејт

Не е баш така. Оваа ситуација не е од вчера. Тужена е Адора за оваа проневера, затоа Ванчо си враќа одма пари без проблем. Исто така тужен е и за лажење во врска со стандарди и перформаси кои треба да ги обезбеди објектот.
Ама дека тој е филатроп, дека ставал многу повеќе од колку што треба материјали, треба да му се прости и гледа низ прсти.

Јас случајно работам во градежништво.
Се што се прави пресметка за колку е потребно од страна на материјали, се се пресметува на минимални количини. Јас до сега немам видено некој да направи плоча од 20 см дебела, а минимално требало да биди 15 см.
Исто така немам сретнато некој да стави 25+15см ѕид наместо 20+10.
Така да Ванчо на муабетот дека ставал повеќе од колку што треба, можи само да си ги лажи тие вработените.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938

Епа тука е проблемот, менталитетот на народот. Изведувачот те краде, а ти среќен што ти ги вратил парите бидејќи можело да не ти ги врати.

Оди укради нешто ти, нека те пријават од кај што си украл и речи им ајде ќе ви ги вратам парите, ме фативте, бидете среќни што не ви реков тужете ме. За жал нема да биде така, него ќе си лежиш затвор за тоа.

Добро е што ИРЛ ја извадија сторијава, верувам ова ќе ја бутне фирмата на Чифлиганец како и самиот углед на таканаречениот бог чифлиганец за кој видов направиле и фреска.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект
Далеку е од Бог и Фреска.

:D :D

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4358
Не можи ли со новиот премер да се смени и во катастар?

П.С. A кај бил професор Чифлиганец, Википедија вели станал редовен проф. во 1995 на УГД во Штип, но тој универзитет е основан 2007ма  ;D
« Последно менување: 31 Мај 2021, 12:40:23 pm Skywalker »
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308

Добро е што ИРЛ ја извадија сторијава, верувам ова ќе ја бутне фирмата на Чифлиганец како и самиот углед на таканаречениот бог чифлиганец за кој видов направиле и фреска.

Колку што знам Адора веќе не гради (можеби грешам), дури слушнав дека е продадена Адора и со парите го купил Чифлиганец уделот во Комерцијална Банка кај што е сеа голем акционер.

Така што Чифлиганец ...го заболе таквото :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Никаде во свет не се изведува овакво сообраќајно решение.

Ул. Емил Зола мора да продолжи како обележено со сината линија, но на тој начин испаруваат квадратите од "Пеглата".

Каков клинч се прави тука бидејки сите сакаат тука да свртат лево, до скоро и немаше знак за забрането вртење лево.

Па и од уличката излегуваат и си вртат лево, десно, дури и некои се обидуваат да продолжат "право" кон Емил Зола.

Хаос

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55292
  • Махер
Тука само треба во средина жардињерасто решение. Како и на многу други места каде не треба лево вртење.