Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 392655 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15020
И зошто е проблем да имаш стуб на сред дневна.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7194
Или што има врска што ѕидот има длапка како ) тв ќе стаиш, ништо нема да се познава.
Паркетот намерно не е стружен и лакиран, паркетот што мрдал е што немало лак, тоа секој сопственик имал свој вкус, што тоа ситно 2 евра чинело, (мин 10 евра е, стружење, лакирање, раб рака)
Паркинг има на - 2 ама е со лифт, нешто сеа не работел, договорете се и средете го, баш уште 1 човек им фали.
Шољите во тоалет што имало бигор е од тоа што не се користат, солна малце и ќе се среди.

Вакви муабети, при продаѓба на "нови" станови има милион, а за половни тоа е посебен том.
Нема што не чув последниве 3 години.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Битно се се продава како алва :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Или што има врска што ѕидот има длапка како ) тв ќе стаиш, ништо нема да се познава.
Паркетот намерно не е стружен и лакиран, паркетот што мрдал е што немало лак, тоа секој сопственик имал свој вкус, што тоа ситно 2 евра чинело, (мин 10 евра е, стружење, лакирање, раб рака)
Паркинг има на - 2 ама е со лифт, нешто сеа не работел, договорете се и средете го, баш уште 1 човек им фали.
Шољите во тоалет што имало бигор е од тоа што не се користат, солна малце и ќе се среди.

Вакви муабети, при продаѓба на "нови" станови има милион, а за половни тоа е посебен том.
Нема што не чув последниве 3 години.

Лесни се тие маки.

Мене ми продаваа од Настел нов стан со кренат паркет од влага. Ги заборавиле прозорите на кип и како шо врнело така го полнело станот.

Паркетот ем подигнат и побелен. Ми вика продавачот „Ќе си го средиш, пола ден работа е“ ;D ;D

После ми вика „Добиваш гратис паркинг“.

Слегуваме пред зграда, нешто као ме убедува уште пола саат и викам ај да слеземе до долу да видам паркингот.

Ми вика „Ааа нееее, пред зграда тука имаш паркинг место 3000 евра ;D ;D ".

Викам „Дечко, фала ти се гледаме!“

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20279
Има законска регулатива за тоа колкави смеат да бидат спалните соби?

Има некој правилник за минимални димензии при проектирање. Ама не е тоа закон. Се смета како дополнување на законот за градење.
Некои општини го почитуваат тоа, некои не.

Според него:

Минимална спална соба е 9м2
Со два кревети е 12м2
Родителска спална е 14м2

Тука се прават финти. Со тоа што во еден стан ако е помала спалната соба нема да ја пишат дека родителска.
Или нема воопшто да пишат дека е спална соба. Ќе ја пишат работна или помошна.

Гледам периодов ептен безвезе квадратури на спални соби, под 9 квадрати за “родителски“. Затоа и го пишав прашањево.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55152
  • Махер

Има некој правилник за минимални димензии при проектирање. Ама не е тоа закон. Се смета како дополнување на законот за градење.

Според него:

Со два кревети е 12м2
Родителска спална е 14м2

Тука се прават финти. Со тоа што во еден стан ако е помала спалната соба нема да ја пишат дека родителска.

Гледам периодов ептен безвезе квадратури на спални соби, под 9 квадрати за “родителски“. Затоа и го пишав прашањево.
Кај најде испод 9м3? Со 140х190 кревет или?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20279

Според него:

Со два кревети е 12м2
Родителска спална е 14м2

Разгледај ги сликите.

https://www.facebook.com/Latanainzenering/posts/113887407540880

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55152
  • Махер

Според него:

Со два кревети е 12м2
Родителска спална е 14м2

Разгледај ги сликите.

Мене ми излага околу 2м ѕидот кај креветот, ако вратата е 80цм. Значи со 140ка кревет од страните пак не се поминува или има по 30цм.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
Кенефот е поголем од спалната :P

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9020
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Заг'зник е зборот што го барате.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11844
  • Архитект

Според него:

Со два кревети е 12м2
Родителска спална е 14м2

Разгледај ги сликите.

Мене ми излага околу 2м ѕидот кај креветот, ако вратата е 80цм. Значи со 140ка кревет од страните пак не се поминува или има по 30цм.

2.60m e тој Ѕид.
Вратата е 90ка.

Кажи @DarthJe5us кој стан ти прави мерак, ќе ти го преправам по твој вкус. Тамам уште не е почната зградата да се гради.
:D

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
Дали има некој инфо во врска со квалитет на градба на Diamond зградите што се во изградба?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен atanasovski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
Да не знае некој која е процедурата за пренаменување на паркинг место во гаражно место? Се работи за паркинг место во подземна гаража во станбена зграда, коешто сакам да го оградам, т.е. да го пренаменам во затворена гаража.

Некој, нешто???

Пошто и јас сум со сличен план, па секое претходно искуство е добредојдено :)
Да не знае некој која е процедурата за пренаменување на паркинг место во гаражно место? Се работи за паркинг место во подземна гаража во станбена зграда, коешто сакам да го оградам, т.е. да го пренаменам во затворена гаража.

Некој, нешто???

Пошто и јас сум со сличен план, па секое искуство и инфо е добредојдено :)

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
Општина Аеродром не пресметува комуналии.

Комуналиите ги пресметува град Скопје.
Таму се доста брзи.

Нешто друго ти било заглавено во Аеродром 3.5 месеци.
Токму истото ми го рекоа и ме пратија во град Скопје, не ми текнува која барака беше. Отидов таму, им се јавија во општина Аеродром, се искараа и ме вратија назад во општина Аеродром. После период на мољакање и лактање, успеав да најдам врски во општина и пресметката беше направена од сектор за урбанизам на Аеродром и потпишана од раководителот И...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Затоа почнуваш да градиш, после одиш да бркаш дозволи ;D lol