Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 521692 пати)

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
До тебе сум ;D Во Адора ниската :D

Епа комшија ако продава некој стан случајно кај вас пиши тука  ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект
Sto e fintata so Sanik? Nekvalitetni gradbi ili muchki pri prodazba ili combo? I jas imam slusano podaleku od Sanik, a nikoj ne znae da objasni zoshto. Site prikazni se imam drugar sto ima drugar, na negov drugar go zeznale

Niz celo Sk mu se rasprodadeni. Od edna strana site vikaat begajte od Sanik od druga strana site stanovi Sk mu se prodadeni i plus najavuva novi zgradi.

Многу има за пишување. Не е едно.
Моја препорака, избегнувајте го! На широко.
Не се заебавам.

Другите се многу подобри од него. Од споменатите Голден Арт се екстра. Масон се екстра.
Зборувам за квалитет на градба. За распоред и бои во ентериер не ни коментирам.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Кога сме веќе за квалитет на градба, еве јавно да пофалам, од Адора сум презадоволен.

5 и пол години сум во зградата, станот да не го почудам е топ. Не сме имале никакви проблеми.

Имаме проблеми со изведби некои, гаражи и слично, што дел е кривица на општината, дел на Адора, ама што се однесува на зграда, материјали, плочки, дограма, па дури и однос меѓу јас како поединец и Адора секогаш биле коректни.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Звучна изолација како им е?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11168
  • Ќybriт Pro Max
Кога сме веќе за квалитет на градба, еве јавно да пофалам, од Адора сум презадоволен.

5 и пол години сум во зградата, станот да не го почудам е топ. Не сме имале никакви проблеми.

Имаме проблеми со изведби некои, гаражи и слично, што дел е кривица на општината, дел на Адора, ама што се однесува на зграда, материјали, плочки, дограма, па дури и однос меѓу јас како поединец и Адора секогаш биле коректни.

градба 2007, пукната парно инсталација, оштетен паркет и обивање влезна врата, испукани ѕидни плочки во кујна после една година, балконска врата се откачи и падна, да седеше човек на фотеља ќе го утепаше...

секакви искуства има :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Хахаха, каде ли тргнала балконската врата без влечки ;D

Отсутен Angelalala

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Од Саник - подалеку.
Минимално една парцела подалеку.

Овие другиве прв пат ги слушам. Прати некој линк, слики нешто.

Немаат ни фб ни веб страна. Не се многу познати и малку згради имаат изградено низ Ск...тоа ме збунува

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11168
  • Ќybriт Pro Max
не се баш малку, ама ќе се надоврзам и јас со погоре изнесеното, избегавајте ги

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7252
Инвеститор: Саник
Изведувач: Саник
Надзор: Саник

;D ;D ;D

Не дека и другите се поарни. Инаку, слаби институции, слаб квалитет.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект
Од Саник - подалеку.
Минимално една парцела подалеку.

Овие другиве прв пат ги слушам. Прати некој линк, слики нешто.

Немаат ни фб ни веб страна. Не се многу познати и малку згради имаат изградено низ Ск...тоа ме збунува

Како бе немаат фејс и страна.

https://sanik.com.mk/
https://www.facebook.com/sanikmkd/

Бомбардираат со реклами каде што ќе стигнат.
На големо гради во моментов.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Звучна изолација како им е?

Сосема ОК. Бидејќи сум на последен спрат, не знам како е некој над глава да ти е 😂, ама па никој не се пожалил во зградата.

Меѓу становите сосема задоволително.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9209
  • Пичлеме
За филантропот Чифлиганец и Адора...

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.

Ја знаеш прикаската поврзана со тоа презиме, од каде и како доаѓа, претпоставувам?
Впрочем, неќе да е прикаска, туку вистина - ама ајде, да не го напаѓаме така директно така невин чоек :))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Што е прикаската?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда

Ќе го гледам видеото после, ама знам што се работи. Ние сме Адора - Февруарски поход (познатите ;D)

Реално ова го знаевме сите.

Јас дури си го викнав колегата од форумот да ми направи премер.

Имаше украдено квадратура (1,5 квадрат така нешто).

Законската одредба е да заокружуваат 1 или 2. Не исплаќаат 1.5 квадрат да речеме.

Јас се договорив со Адора за паркинг место + подрум (нормално си доплатив, сепак добив огромна квадратура плус што реално ја користам) плус добар попуст од она што официјално нели го нудеа.

Добар дел од комшиите сакаа пари на сметка и си добија.

Цела зграда беше обезштетена од тоа што знам, секој она што сакаше. Некои зедоа паркинзи, некои пари на сметка.

Пак ќе речам, не дека сум некој „адвокат“ на Адора, ама во однос на customer relationship и што излегуваат во пресрет за некои работи, што во нашето факд ап општество не е норматива (Да не почнам да објаснувам за компании како Настел), тие се доста фер и се трудат максимално да излезат во пресрет. До сега јас лично сум имал позитивно искуство.

Мене кај Адора и другите изведувачи ме нервираат многу други работи и што е поголем криминал од ова, само што треба многу да се разглобува.