Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 521690 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7624

Добар дел од комшиите сакаа пари на сметка и си добија.

Цела зграда беше обезштетена од тоа што знам, секој она што сакаше. Некои зедоа паркинзи, некои пари на сметка.

Топ. Сите ќе крадеме, кој пројде пројде. Кој го фатат, ќе го врати украденото и како ништо да не се десило. Сакам да кажам, прекрасна држава.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7624

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4092
  • MadaFunker
А што ако не извршеше премер или тие што немаат сеуште извршено?

Не е за оправдување дека сте добиле пари, гаража..ова ти е класична измама и не е само Адора туку уште многу други има.

Само нови закони и регулативи и нивно почитување не спасува иначе и ќе си дишиме загаден воздух и ќе плаќаме повеќе од што треба и уште еден куп други работи
New blood of old school

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
За ова затвор се лежи.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
veli cifliganec, dobro e sto koga ke srusite nekoj zid ne vi zema pari za dobienata kvadraturaa :D hmm znaci to mu bilo filantropiJa ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Го манипулираа законот.
Тој врши мерење „карабински“ (барем така им беше оправдувањето) и тука се губеле квадратите.
Кога им го прикажав премерот, одма знаеја точно колку е, без да ги видат бројките и веднаш ми дадоа можност.

Сакате поголем криминал да ви кажам?

„Купи куќа купи стан“, знаете дека не тераа од Адора (не само Адора) да потпишуваме анекс на договори за цена на квадрат?

Нели беше 900 евра квадрат?
Нели беше 50% за вредност на балкони/лоѓии?

Е не, се прави анекс, плус уште цената по квадрат што си ја бараше Адора, 100% цена на квадрат на балконите.

Криминал покриен „законски“ со анекс договори.

Друга работа, паркинг местата што ги продаваат, а не плаќаат одржување на паркинзите и подрумите?

Како може некој да е сопственик на нешто, а да не плаќа?

Знаете колку пари треба да плаќаат Адора/Настел/не знам кој таму ако треба се да одржуваат?! Нииикој за тоа не покренува иницијатива.

Судовите пресудуваат постојано ако станарите го подигнат тоа прашање, ама пак се продолжува по старо откако еднаш ќе уплатат.

Затоа викам има многу многу многу покриминални и поскапи елементи од ова со квадратурата.

Да не зборувам за канализации, изведби, па дали било во надлежност на Општина, дали на изведувачот.

Се поплавуваат подруми, враќа канализација, нема доволно шахти итн итн.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
Епа затоа бе друже Карпатски треба да почнеме да реагираме а на само да ќутиме и да си не клецкаат дали општина, дали градежници, дали министерства...ама ме плаши апатијава во која народов е западнат. Мора да се разбудиме оти маф е работата овие ни усул ни исаф имаат.
New blood of old school

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Епа затоа бе друже Карпатски треба да почнеме да реагираме а на само да ќутиме и да си не клецкаат дали општина, дали градежници, дали министерства...ама ме плаши апатијава во која народов е западнат. Мора да се разбудиме оти маф е работата овие ни усул ни исаф имаат.

True.

Сепак се работи за менталитет на народот. „Ако проџе, проџе“.

Долга и широка е темата “како да ја подобриме ситуацијата во државата“.

Се дур сме со mindset-от, „Јас сум најпаметен, а ти си глуп“ и „Да дрпнам дур сум на позиција“ ќе си патиме.

Психозата на општеството е повеќе за психијатриска анализа, па откако ќе се даде дијагноза треба некој странец да не „излечи“.

Ние сме единствен народ, кој живее во сопствена држава, а ја чувствува како туѓа.
Ние сме единствен народ, кој бира власт, а ја гледа како туѓа.

Можда 620 години што сме биле под туѓо владение, ни е врежано во кодот дека државата ни е нешто туѓо, а не наше, па мора да ја уништуваме.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
Потпишувале договори дека нема да имаат други барања откако им вратиле пари. За какви барања се однесува тоа, дека нема да бараат пак оштета за тие 2,3 украдени квадрати или на нешто друго?

Не ми е јасно, ем те украле, ем ти ќе потпишеш договор дека нема да имаш други барања, наместо Чифлиганец сега кривично да одговара. Од тоа што сфатив, ни еден станар не повел легална постапка, дури дел од станарите се плашеле да говорат за ситуацијата... Па мичкаму патерина, како Чифлиганец без пари да им ги дал становите, а не како да ги преплаќаат за едно 500 евра по квадрат...

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4358

True.

Сепак се работи за менталитет на народот. „Ако проџе, проџе“.

Долга и широка е темата “како да ја подобриме ситуацијата во државата“.

Се дур сме со mindset-от, „Јас сум најпаметен, а ти си глуп“ и „Да дрпнам дур сум на позиција“ ќе си патиме.

Психозата на општеството е повеќе за психијатриска анализа, па откако ќе се даде дијагноза треба некој странец да не „излечи“.

Ние сме единствен народ, кој живее во сопствена држава, а ја чувствува како туѓа.
Ние сме единствен народ, кој бира власт, а ја гледа како туѓа.

Можда 620 години што сме биле под туѓо владение, ни е врежано во кодот дека државата ни е нешто туѓо, а не наше, па мора да ја уништуваме.

Па не е наша државава, сите Македонски партии последните 30 години ја продаваат на Албанците за ситни политички поени.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15198
  • Пудингот на шоферството
Ситни политички,ама крупни финансиски. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2168
Ја сега кога зимав од друг инвеститор стои во договорот 3% можност за отстапка они со ова се покриваат технички, премер немам направено сопствен али послем ова ке треба... некаде кај становите веке се јави разлика од предоговор со имотен и иако е во тие 3% отстапката инвестирот најави дека ке им ги врати парите.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
Белким ќе дочекаме со крупни чекори вака да ги водат

New blood of old school

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект
Чекајте малку.

Едно е да се раздолжите со пари со инвеститорот, а скроз друго е правеќе на криминал.

Адора заедно со тој што му мерел, геодетот, направиле криминал.

Адора за да не оди на суд тој решава тие станари кои увиделе грешка да ги покрие финансиски.
Што правиме со имотните листови? Тие како ги менува после со новата квадратура?

Криминалците треба да си сносат последици. Најголем дел треба да го извадат оштетените.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда

Адора за да не оди на суд тој решава тие станари кои увиделе грешка да ги покрие финансиски.
Што правиме со имотните листови? Тие како ги менува после со новата квадратура?

Обратно. Ти пишува тебе во имотен лист, а во reality :) е квадрат и нешто помалку.