Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 479447 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
70m2 нов стан 73 - 75 000 еур
70м2 стар стан - 52 - 55 000 еур.

Разлика 20 000 еур.

на иста локација?  ;D
Да.

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272

Разлика 20 000 еур.

на иста локација?  ;D
Да.

дај пример

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
Грубо или ај да речеме средно вака би иделе цените
- нов стан да го опремиш за да влезеш - 6000е - (бела техника, кујна, спална, дневна,плакари)
- стар да го реновираш да дојдеш до опремување - 6000е - (струја инсталација, плочки, ВЦ реновирање, кујна реновирање, преградување, прозори, пакрет освежување...)

Кај мене вака одеа работите, за опремување на нов стан од 60 м2 со 2 спални:
- 3500 е столарија (кујна, плакар-остава во кујна, три лизгачки плакари, чевларник, тв комода, две ноќни натказни, плакар-елемент за во вц плус стакло и полици);
- 1500 е бела техника (фурна, плотна, фрижидер, аспиратор, машина за перење, инвертер клима);
- 500 е гарнитура;
- 600 е детска соба;
- 600 е трпезариска маса и 6 столчиња;
- 250 е душек;
- 200 е осветлување (4 лустери, 3 плафоњерки и лед светло над огледало во вц);
- 250 е ситници.
Ако добро пресметав 7.400 е
Своерачен потпис ;)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Каква Шкода се зе а за тие пари ;D

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
На ова да се додадат плочки, паркети, врати, прозори и евентуално промена на распоред и дупло стига реновирањето.
« Последно менување: 05 Октомври 2020, 13:50:44 pm DarthJe5us »

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
Каква Шкода се зе а за тие пари ;D
1,2 тси 2014 со 80.000 км, ама во друга прилика, малку да дојдеме при себе :)
Своерачен потпис ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект

Разлика 20 000 еур.

на иста локација?  ;D
Да.

дај пример

Не работам со недвижности.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
Стар стан си има маани, а си има и за реновирање.
Јас кога барав стан за здравје наредни 30 години, битен беше распоредот, местоположбата, паркинг, пристапни улици, школи, градинки, автобуски превоз, пристап со булевари, паркови, велосипедски патеки, патеки за шетање и тротоари неузурпирани од коли итн итн ... близина со моите со на жена ми нејзините... Стан не е само две соби и ВЦ.
Ете го сега кај што живеам, станот за сега е доволен, имам и гаража, ама ... расадник е претесен за сите коли, пола од тоа што се сега да останат па ќе биде гужва, нема 20 квадрата зеленило за играње, расадникот е змијарник и дувло на наркомани, пешачки патеки нема, цело време седам на плочникот иако сакам да се прошетам а притоа да не правам цик цак на тротоар/улица, и да зградите се нови и се одлично изолирани, воздухот е чист, центар е близу за со точак и пешки, итн итн ...

На крај разликата од стар реновиран или нов ќе е минимална, ама кеифот е најбитен.

Отсутен VW

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
  • TESLA фанатик
еве ти класичен пример, за состојбата на недвижностите во Скопје. И како се рефлектира тоа на лугето, сите се навлезени во филмови дека имаат/продаваат нешто ексклузивно.

https://www.pazar3.mk/oglas/zivealista/stanovi/se-prodava/skopje/centar/ruzveltova-53m2/3496317

секој втор оглас е Лукс стан, Лукс локација, Лукс наместен а реалноста - погледот во терасата на комшијата, 5е масички идеја и тросед од форма нова...

Разлика 20 000 еур.

на иста локација?  ;D
Да.

дај пример

Не работам со недвижности.
TESLA фанатик

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Знаеш кога ќе се продаде овој за 60.000  :D :D :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Ме чуди какп не се продал до сеа... Па има изгорени од желба луѓе да живеат на Рузвелтова.

Еххх да беше Дебар маало и за 70к ќе отидеше :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Зарем некој сеуште сака да живее во Дебар Маало :D Мене лично ми е многу бош локација. Гужва, паркинг нема, немаш мир, се е збутано.... Али како што реков, мене.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
Таман за реновирање требаат некаде 15к ако се прави се.

Aко е 150-250м2 станот тогаш да, толку требаат.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Зарем некој сеуште сака да живее во Дебар Маало :D Мене лично ми е многу бош локација. Гужва, паркинг нема, немаш мир, се е збутано.... Али како што реков, мене.
kga e moda nema tuka gleanje guzva bilo, site ropaci od tetovo i gostivar tuka bile... ako sakas da si u trend u debarmaalo ke si.... ko nekat kisleAodaaa
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ema111

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Здраво, заинтересирана сум за купување на стан во Скопје :) барам да е двособен, околу 50 квадрати -+ не менува многу.. за населби Центар, Карпош, Тафталиџе, Капиштец, Козле, Аеродром..греење на парно, и да е вселив за брзо, до кај Јануари,Февруари... секакви информации тука или лична порака би биле добредојдени :) да напоменам, побарав скоро секаде, преку Настел, Урбан гарден, Адора, Дабар, Голден арт, Саник, Елена Лука, Би холдинг, Порта, Фине, Капитол инженеринг, Хантерс, Луна, Тим инженеринг.. меѓутоа или воопшто немаа според тоа што барам, или па вселиви беа за година, две, во згради што веќе се градат.. некоја друга препорака, каде да барам? Или доколку знаете приватни лица што продаваат, уште поубаво.
Најдов 2,3 наместени станови во Џевахир, меѓутоа многу поделени мислења има за таму..
некој доколку има лично искуство или слушнал од друг може да ми каже бидеќи ми е ептен итно и важно..:)
Фала ви однапред :)