Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 359229 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Затоа и не се продаваат со години. Од една нова зграда дали 20% се продаваат, останатото е или на сопствениците на парцела, на изведувачот, на плачкари, гисари, електричари и секако да не ги заборавиме градежни инспектори.

Една мала финансиска криза и промена во данок на имот па ќе видите колку е реалната цена.
Секој 5 стан во скопје под хипотека. Официјални 6.000 непродадени. Се градат еден куп комплекси, ист гејт, џеваир 2 кули, еден куп помали од овие згради..

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
alo krado-nacalnicite si gi zabrail, a to im e osnovna dejnost ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
На тој што го продава сеедно му е дали е во готово или на кредит.
Инаку цените како да се пораснати според мене.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Се додека има побарувачка, цените растат нормално нели. И ене отвори пазар3 реклама5 има милион станови за изнајмување по 200-250 евра. Луѓето купуваат станови колку да се рече, да врти парата, да ја вложат некаде, да лапнат кирииче ако може, и така...  :)

Иначе да, пораснати се цените, и јас следам неколку месеци пазарот со недвижнини. ;D :D 

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Ја го следам 2 години. Такви нелогичности нема во ниедна книга по економија. Последно вакво нешто имаше 2007/2008 со македонската берза.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Поздрав до сите,

Да не знае некој инвеститор или приватно лице што продава стан во Аеродром/Ново Лисиче до 55m2 по некоја понормална цена ?
Тие малите згради карши Cevahir да не знае некој кој ги продава ?

Секаде во изградба, па дури и стари станови идат 1100 евра/м2, па дури и нагоре.
Некако тоа многу ми изгледа, поправете ме ако грешам.

Не ми смета ако станот е во изградба и треба да се почека.

Станот би се купувал во готово.

61,7 + 7 + подрум, комплет наместен, 2/3 кат, плавите кај бивша Стела
Ако си заинтересиран, ПП

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Цените мене ми делуваат скоро исти едно 7-8 години наназад.

Со оглед дека платите пораснаа моментално становите со поевтини него ли пред 7-8 години
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
На тој што го продава сеедно му е дали е во готово или на кредит.
Инаку цените како да се пораснати според мене.

Се додека има побарувачка, цените растат нормално нели. И ене отвори пазар3 реклама5 има милион станови за изнајмување по 200-250 евра. Луѓето купуваат станови колку да се рече, да врти парата, да ја вложат некаде, да лапнат кирииче ако може, и така...  :)

Иначе да, пораснати се цените, и јас следам неколку месеци пазарот со недвижнини. ;D :D
Не може да оди до недоглед, секоја слободна пара во земјава се вложува во стан.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Цените раснат, квалитетот опаѓа.

Се надевам ги градат подобро од објектите што испопаѓаа во Албанија, па сега се бркаат за одговорност.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Слушнете ме дека за 5 години од сега скопје центар,карпош, кисела вода ке биде 2000 еур квадрат. Иста работа беше белград пред 10 год беа 1500 кбадрат а сега 2500

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Скопје пред 10 години беа 1200 центар и сеа се 1200
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Ја можам од научен акпект да објаснам зошто се цените какви што се, само чисто се сомневам дека некој би го интересирало....
Затоа пишав погоре, доволно е мал шок па ќе видите што се случува. Како 2007/2008.

Колешка во кулите на Градски ѕид земаа пред 2 год 1000 е кв. Нормално имаше и за реновирање.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Слушнете ме дека за 5 години од сега скопје центар,карпош, кисела вода ке биде 2000 еур квадрат. Иста работа беше белград пред 10 год беа 1500 кбадрат а сега 2500

Белград има добра локација, Скопје е дупка не видена.

Инаку колку е м2 моментално по Аеродром, Н.Лисиче итд?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Ја можам од научен акпект да објаснам зошто се цените какви што се, само чисто се сомневам дека некој би го интересирало....
Затоа пишав погоре, доволно е мал шок па ќе видите што се случува. Како 2007/2008.

Колешка во кулите на Градски ѕид земаа пред 2 год 1000 е кв. Нормално имаше и за реновирање.

Мене ме интересира.

Истиов муабет пред 5 години се правеше.

Поздрав до сите,

Да не знае некој инвеститор или приватно лице што продава стан во Аеродром/Ново Лисиче до 55m2 по некоја понормална цена ?
Тие малите згради карши Cevahir да не знае некој кој ги продава ?

Секаде во изградба, па дури и стари станови идат 1100 евра/м2, па дури и нагоре.
Некако тоа многу ми изгледа, поправете ме ако грешам.

Не ми смета ако станот е во изградба и треба да се почека.

Станот би се купувал во готово.

Тие таму колку што знам продадени се уште додека се градеа.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Во Белград, поточно во кругот на трамвајот број 2, ако го знаете колку толку градот, кога Србија почна преговори со ЕУ, цените во центарот се зголемија за 30%. Овде ќе биде исто.

Sent from my Redmi

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Цените на оглас ќе се покачат, по која цена ќе се продадат друго е. На кого ќе се продадат становите сите имаат по 3. :D