Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 359129 пати)

Отсутен MBA

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
фала на одговорите, а до стадионот у ѓорче, или негде во хром?
до колку прифакаат у кеш?

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Не знам како оди со прифаќање на ќеш, али претпоставувам како што пишаа дека може да се договориш пример м2 да пишува дека ти е продаден по 800 евра, 60 квадрати да ги платиш 48,000.00 евра преку сметка а всушност тебе да ти е продаден м2 по 900 евра каде разликата од 100 евра ќе оди ќеш. Значи 48,000.00 евра преку сметка, останатото, 6,000.00 евра ќеш.

Законот за плаќање во ќеш претпоставувам е за ситни работи, и претходно купување на коли и недвижнине одело преку сметка, мора да постои трансакција за такво купување.

Решение ти е да си ги ставиш парите во банка ако ти се чисти и пријавени во УЈП, инаку не знам совет.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Испери ги.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Што мислите за Александриа во Влае? Саник и Карпош имаат згради...
и во кредити не се разбирам, дали може кеш, сега со законот за макс 500 евра кеш незнам дали ке прифатат?

Земи го станот на кредит, ама на година-две отплата. Кешот уплаќај го како рати, каматата ќе биде занемарлива. ;D :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Не знам,  што е толму фрката, ретко која рата е 500 е. Обично се околу 300-400 е.

Ако е ратата 500 тогаш или периодот на отплата е мн краток или висината ма кредитот е мн висок.
Ако е 1 случај, зголеми го периодот.
Ако е 2 случај, плати си финансиски консултант.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
и во кредити не се разбирам, дали може кеш, сега со законот за макс 500 евра кеш незнам дали ке прифатат?

Александрија, чекаме 2 години за имотни листови, каснеа година ипол со изведба, нема "Е" од еко населба, извадувачот ни ги зема парите и сега не не ебе 2 посто, многу станари се жалат на криви ѕидови, плочки што се одлепуваат од ѕид при туширање и поплави од парно. Не можеме да најмиме фирма за куќен совет, нема кој да ни ги исчисти ходниците освен ние самите, ама дури и секој ден да чистиме, не е доволно, зоната е градилиште со тони ѓубре и прашина. Гаражите не се довршени и не сакаат да ги довршат, ги опоменавме со тужба за тоа ама џабе...

Се сеќавам на форумот имаше клабер на кој му никнало столб во сред дневна, едвај се среди работата.

Со слаби (никакви) државни институции, за жал ние го јадеме стапот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Испери ги.

Еве во (преку) станот ќе си среди работа. Со нова машина за перење, со све ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Луѓе.
НЕ купувајте станови во изградба.

Купувајте 5-6 год мин. стари.

Зошто сакате да се нервирате безпотребно.

Јас сум вмешан во проектирање/изведба. Не купувајте во изградба!! Уште еднаш ќе ви пишам.

И најбитно од се од Сaниk подалеку. Озбилно подалеку. Како 1км мин. подалеку.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Кои се Саник?!?

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max

Александрија, чекаме 2 години за имотни листови, каснеа година ипол со изведба, нема "Е" од еко населба, извадувачот ни ги зема парите и сега не не ебе 2 посто, многу станари се жалат на криви ѕидови, плочки што се одлепуваат од ѕид при туширање и поплави од парно. Не можеме да најмиме фирма за куќен совет, нема кој да ни ги исчисти ходниците освен ние самите, ама дури и секој ден да чистиме, не е доволно, зоната е градилиште со тони ѓубре и прашина. Гаражите не се довршени и не сакаат да ги довршат, ги опоменавме со тужба за тоа ама џабе...

Се сеќавам на форумот имаше клабер на кој му никнало столб во сред дневна, едвај се среди работата.

Со слаби (никакви) државни институции, за жал ние го јадеме стапот.

секој ден гледам како ги градат, крпат...подалеку, не е мала инвестиција

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Овие се Саник
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3450485

Оваа е зградата до бензинската изгледа, заоблената. Доста релевантно е прикажана зградата и околината :D

https://www.google.com/maps/@42.0100596,21.372539,3a,75y,300.98h,94.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1sSl9MdvdhV_gpMfSVWBxFjg!2e0!7i13312!8i6656

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Само зелено :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230

Луѓе.
НЕ купувајте станови во изградба.

Купувајте 5-6 год мин. стари.

Зошто сакате да се нервирате безпотребно.

Еве јас сум спремен да го продадам мојот стан, 13 години стар, за 50 еур/м2 поскапо него нов. Да не се нервирате, а јас ќе си купам нов во изградба.

Кој е заинтересиран нека пише.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 314
  • МАЗДАШ
Да ве прашам нешто. На нотар сега ми бараат 10600 за хипотекарниот договор што е за станот, за да земеме кредит нели.
Е сега од банката си однеле документи кај нотар што нив им одговара(што соработуваат имаат печати од нив и слично).
Ме интересира дали банката го има тоа право да бира нотар место мене кога јас ги плаќам тие трошоци?
И втора работа што ме интересира е , јас знам од претходно од муабети со пријатели дека некои нотари давале одреден попуст на оваа цена , на пример докај 9000ден овие ги прашав викаат неможеме да ти спуштиме. Инаку станот е со вредност од 78000евра. Се работи за нов стан од инверситор
Mazda's never die, they just get faster.