Автор Тема: Стандардизиран Супер-Научен CARclub Тест за Потрошувачка на Отворено ™  (Прочитано 161987 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
Да го пингнам @zlatkoa да ја апдејтира листата. :)

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 (турбо-блејзин) - 8.0 литри на 100 километри. Повеќе од дупло од дизелот на @filipv.

Дотичниот резултати на членот остана во контроверзии одкако испаднаа некој нагаѓања дека е мерено надвор од пропишаните параметри. Али 8.0л е стварно премногу за новиов модел.
Нормално дека ќе биде поголема потрошувачка кога Нисан се опуштиле и ставиле толкаво моториште, требале да стават 0.9 TCe од Клио. Битно е да се запази тачот да е поголем од претходниот модел, за мотор небитно скроз.

Ќе да е до утнат менувач. Со спецификацијава на мотор и габаритот на колата би очекувал со мерењата од B180 што ги имаме направени да се носи (да не речам и пониска да е потрошувачката). Од фабрика го декларираат 5.0 л/100  веројатно за 90 km/h.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 (турбо-блејзин) - 8.0 литри на 100 километри. Повеќе од дупло од дизелот на @filipv.

Дотичниот резултати на членот остана во контроверзии одкако испаднаа некој нагаѓања дека е мерено надвор од пропишаните параметри. Али 8.0л е стварно премногу за новиов модел.
Нормално дека ќе биде поголема потрошувачка кога Нисан се опуштиле и ставиле толкаво моториште, требале да стават 0.9 TCe од Клио. Битно е да се запази тачот да е поголем од претходниот модел, за мотор небитно скроз.

Ќе да е до утнат менувач. Со спецификацијава на мотор и габаритот на колата би очекувал со мерењата од B180 што ги имаме направени да се носи (да не речам и пониска да е потрошувачката). Од фабрика го декларираат 5.0 л/100  веројатно за 90 km/h.
120 на 2500 вртежи, не гледам што може да е до менувачот. Равот4 хибрид па си јаде над 7. Тоа е бензин сув со челна површина на шифоњер, толку троши.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
430i 252hp
гуми зимски, по пропишано
температура 4, бајаги ветровито
возено во еко-мод
просек 6,9 l/100 km
просек 109,6 km/h

срамота е волкав колектив, никој да не најде за сходно да апдејтира табела, ја има Златко ставено и секој може да ја земе
19 коли фалеа

ама не сте вие криви, одамна не сте јаделе кебапи на хауба...бујрум:

*можно е да има грешки, не епроблем да се поправи

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
Дај додајте ме и мене во листава, од април 2019г. ми е резултатов ама не сте ме додале до сега, а постирана беше слика.

Volvo V40 D2 120HP (170HP remap)

IMG_20190414_124832 by brasica, on Flickr

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6368
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Шо сторе добар даш волвото, сите бројки пред тебе и без скролање.

Освен обртометарот тапа што е.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
Дај додајте ме и мене во листава, од април 2019г. ми е резултатов ама не сте ме додале до сега, а постирана беше слика.

Volvo V40 D2 120HP (170HP remap)

IMG_20190414_124832 by brasica, on Flickr

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Линкнете ја табелата во првиот пост на темава, нема шанси да ја најде некој низ 44 страни :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6671
  • Бенве сие бенве
@marjanot Ако си мерел вчера не се важи, премногу ветар имаше, ја со фабијата бев до сарај ќе ме врлеше онаму.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
да, имаше борба, ама бев тргнат да утепам време

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General

Legendata veli, Marjanot ke izleze na obikolnica da meri, nikogas nema da ima relevantni rezultati. Dali beshe svadba, dali bea ovci, dali bese veter.... Go rusis prosekot na mrsnite benzinci.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8587
  • Малерозен дрводарец
@marjanot Ако си мерел вчера не се важи, премногу ветар имаше, ја со фабијата бев до сарај ќе ме врлеше онаму.

Што не се важи, бе, пак троши помалку од 1.2TSI
Сега ќе му опнам понуда за трампа во ПП, со kokoparye, cena, сите салтанати...
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
Ве поздравија СУВ-овите со модерните бензинци и хибриди. Поголема потрошња од 250 и кусур коња БМВ лимузина!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
Ве поздравија СУВ-овите со модерните бензинци и хибриди. Поголема потрошња од 250 и кусур коња БМВ лимузина!
Аеродинамика на шифоњер.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i

Legendata veli, Marjanot ke izleze na obikolnica da meri, nikogas nema da ima relevantni rezultati. Dali beshe svadba, dali bea ovci, dali bese veter.... Go rusis prosekot na mrsnite benzinci.

Не е лошо, ама сепак има простор за подобрување.
Ќе треба на идеална температура и без ветер и некаде да под отпуштам темпоматот, пошто вака ми делува висока просечната брзина споредено со другите