Автор Тема: Интересни и малку познати детали за коли..  (Прочитано 194302 пати)

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
Одг: Интересни и малку познати детали за коли..
« Одговори #390 на: 20 Април 2024, 17:28:01 pm »
што мислите за ова 🤔

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5903
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #391 на: 20 Април 2024, 18:28:15 pm »
Превара. Не ме кошта ништо да го пробам, ама нештото нема логика. Изгубив 7 ипол минути гледајќи го видеото, а ако го пробам ова ќе испаднам уште поголема будала.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #392 на: 20 Април 2024, 18:43:54 pm »
Зошто да нема логика? Повеќето аутоматици имаат ауто-холд. Ова дека 90% од колите го имаат, не ми се верува баш - ама во секој случај е практична работа.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #393 на: 20 Април 2024, 18:45:08 pm »
Автоматикот има да и работи на поинаков принцип, тука како би "заглавил" механизмот? Што би ги блокирало тркалата?
Читам по коментари, пробале на астра и зафира или мерива и не работело. Така да ова е продавање магла.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000
« Одговори #394 на: 20 Април 2024, 23:23:12 pm »
Автоматикот има да и работи на поинаков принцип, тука како би "заглавил" механизмот? Што би ги блокирало тркалата?
Читам по коментари, пробале на астра и зафира или мерива и не работело. Така да ова е продавање магла.

Сите понови возила после 2012та негде имаат ова, постари не. Инаку кочниците се активираат да држат и автоматски се пуштаат.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #395 на: 20 Април 2024, 23:25:16 pm »
Ако зборуваме за кола со auto hold да, ако зборуваме з астра х или како што пишал тој што продава магла дека работи на корса од 2000та, голема лага е.

Присутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 638
« Одговори #396 на: 20 Април 2024, 23:55:37 pm »

Сите понови возила после 2012та негде имаат ова, постари не. Инаку кочниците се активираат да држат и автоматски се пуштаат.
Јас ова го имам на Астра Х Гтц модел од 2009 г.

Отсутен andov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
« Одговори #397 на: 21 Април 2024, 00:58:22 am »
Зошто да нема логика? Повеќето аутоматици имаат ауто-холд. Ова дека 90% од колите го имаат, не ми се верува баш - ама во секој случај е практична работа.

веројатно мисли на 90% од помодерните коли, а и верувам дека има разлика како функцонира од кола до кола. Кај мене ако е поблаг успон, торк конвертерот ќе ја држи у место пошто е „под напон“. На поголем успон кога ќе пуштиш кочница колата минимално ќе се врати назад, па системот против пролизгување ќе крене паника и ќе закочи место мене додека не тргнам. Да напоменам, ова е теоретски според проспектот од колата, го немам пробано пошто во такви ситуации левата ми е на кочница.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #398 на: 31 Август 2024, 17:32:45 pm »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #399 на: 08 Октомври 2024, 00:24:17 am »
Geely

The company manufactures and sells vehicles under the brands of Geely and Lynk & Co, which are part of the Geely Auto Group business unit, along with its subsidiaries and joint ventures such as Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Proton, Smart and Lotus, as well as commercial vehicles under the London EV Company, Radar Auto and Farizon brands. It produces motorcycles under its subsidiaries Zhejiang Geely Ming Industrial (Jiming and Geely), Qianjiang Motorcycle (QJMotor and Keeway), and Benelli. It also holds a 17% stake in Aston Martin and owns half of Horse Powertrain, an engine manufacturing joint venture with Renault.

Брееј!

Газда, еден човек! 🤯😁