Автор Тема: Стандардизиран Супер-Научен CARclub Тест за Потрошувачка на Отворено ™  (Прочитано 162277 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6445
6.8-7 си лапа кај мене при 140 на темпомат а на 120 е секогаш испод 6, би рекол 5.7-5.8 али никогаш го немам правено тестов.

На брат ми кодиакот 2.0 тди си лапа 7-8 на отворено ако го возиш цело време над 140.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Кодиак 2.0ТДИ имаме кај @bramovsk ако не се лажам, може да се изведе тестот. А ако не се изведе 7.2 троши на 120кмч. :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
Мислам дека нема шанси под 7.5 да извади. Ќе најдам време ќе го пробам. Ама според тоа до сега што го имам истерано штом ќе ја качиш брзината над 100 се “отвара второто грло“. Немам извозено под 8,5 на автопат долгорочно. Адаптивниот темпомат дополнително јаде ако редовно се користи, на нога повеќе може да спасиш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Се надевам се гаси адапивниот дел од темпоматот, за да може нормално да се употребува возилото.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
Треба да споредиме Кодиакот на @bramovsk со Кашкито на @filipv.

Head 2 Head.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Само да нема инцидент кај DRS зоната за кој ќе има аеродинамична предност.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
Абе ако чекаме за хед то хед јас 300000 км ќе имам направено. Него  да видам некој ден кога е тапа времето и никој од кај мене дома не сака да шета па да ја земам колава и да свртам круг. Со тоа што не можам да ветам проба капаче - капаче. Едноставно ќе наполнам резервоар, ќе ставам GPS тракинг на тел и ќе прочитам на борд што кажало. До сега одстапувањето на подолг рок било во рамки на 5% што би било еднакво на нессодветно надоплнување во зависност од пиштолџијата на пумпа.

Се надевам се гаси адапивниот дел од темпоматот, за да може нормално да се употребува возилото.

Кај темпоматот на Волвото немам кочење и затоа брзината на се намалува нагло туку се пушта колата без гас, така да ако е на надолница ќе си повлече инерцијата малце и ќе се смири потрошувачката. Кај овој темпомат ако одсапувањето е поголемо од некоја маргина (не сум проверил колку) темпоматот ќе иницира кочење и тоа повеќе влијае на поголема потрошувачка. Ја би возел на нога за тестов.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Hyundai Sonata 2.5 MPI GLS 180 Auto - 6.8.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Hyundai Sonata 2.5 MPI GLS 180 Auto - 6.8.
Whaaat! Браво ако регистрирале!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8595
  • Малерозен дрводарец
Глупаво име, убав автомобил.
Добро троши.
Профит.
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Убав?

Па штоооо знам...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Kia Ceed 1.5 T-GDI 160 GT-Line - 6.4

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3723
Многу некако за Ceed, еве претходно Соната со атмо мотор а и поголемо возило 6.8л
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Во 2022-ра година се продава 2.5 атмосферец? И тоа "performance sedan" со 180 коња кој троши 11 литра градска официјално на хартија?       ;D

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2159