Автор Тема: Стандардизиран Супер-Научен CARclub Тест за Потрошувачка на Отворено ™  (Прочитано 162276 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Многу некако за Ceed, еве претходно Соната со атмо мотор а и поголемо возило 6.8л
1.5 turbo vs 2.5 Atmo.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
Многу некако за Ceed, еве претходно Соната со атмо мотор а и поголемо возило 6.8л

Што знам, јас мислам дека е океј. Да има нијанса повисока 6-та брзина би било подобро (на 120 е на околу 2700-2800 вртежи во минута), ама ни ова не е лошо. Во рамките на просекот за класата. Здравје, се надевам дека ќе улета примерок со 7-брзинскиот DCT за тестирање, да видиме тој како ќе помине.

Иначе како целина, мислам дека е одлично.

Во 2022-ра година се продава 2.5 атмосферец? И тоа "performance sedan" со 180 коња кој троши 11 литра градска официјално на хартија?       ;D

Каков бре performance sedan... Немој вака, некој ќе те сфати сериозно. :)

Plin trpi?

Неам појма.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8595
  • Малерозен дрводарец
Едноставно, ставаш за пецто.
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Бензинец е, не е дизел. Башка што на отворено седани се обично поаеродинамични, иако незнам за конкретниов случај.

Што знам, јас мислам дека е океј. Да има нијанса повисока 6-та брзина би било подобро (на 120 е на околу 2700-2800 вртежи во минута), ама ни ова не е лошо. Во рамките на просекот за класата. Здравје, се надевам дека ќе улета примерок со 7-брзинскиот DCT за тестирање, да видиме тој како ќе помине.

Иначе како целина, мислам дека е одлично.

Во 2022-ра година се продава 2.5 атмосферец? И тоа "performance sedan" со 180 коња кој троши 11 литра градска официјално на хартија?       ;D

Каков бре performance sedan... Немој вака, некој ќе те сфати сериозно. :)

Plin trpi?

Неам појма.
Ако задржале да не ги намотаат брзините во небеса, that is a good thing. Порасецкани, пониска прва (ова е веќе станато огромен проблем) и поперформанси ориентирано.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Да да, баш така си е. И влече и во прва и во втора.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2159
Ми нема поента колата. Да се нуди како хибрид да би имала смисла покрај Камри.
Вака со таа цена и тој мотор, еве не знам кој би ја купил...

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2159

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Toa не ја прави лоша колата, туку само кажува колку фантастична понуда е Камри.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Toa не ја прави лоша колата, туку само кажува колку фантастична понуда е Камри.
Хахахха

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 158 (турбо-блејзин) - 8.0 литри на 100 километри. Повеќе од дупло од дизелот на @filipv.
« Последно менување: 25 Јануари 2022, 07:00:31 am zeroSignal »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
За некоја година ќе плачеме да купиме нов дизел.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Или ќе плачеме за неСУВ возила.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3806
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 (турбо-блејзин) - 8.0 литри на 100 километри. Повеќе од дупло од дизелот на @filipv.

Дотичниот резултати на членот остана во контроверзии одкако испаднаа некој нагаѓања дека е мерено надвор од пропишаните параметри. Али 8.0л е стварно премногу за новиов модел.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 (турбо-блејзин) - 8.0 литри на 100 километри. Повеќе од дупло од дизелот на @filipv.

Дотичниот резултати на членот остана во контроверзии одкако испаднаа некој нагаѓања дека е мерено надвор од пропишаните параметри. Али 8.0л е стварно премногу за новиов модел.
Нормално дека ќе биде поголема потрошувачка кога Нисан се опуштиле и ставиле толкаво моториште, требале да стават 0.9 TCe од Клио. Битно е да се запази тачот да е поголем од претходниот модел, за мотор небитно скроз.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13851

Или ќе плачеме за неСУВ возила.

За некоја година повеќето коли со ICE ќе бидат SUV. На старо само тоа ќе можеме да купиме.